به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، رژیم صهیونیستی از نوامبر 2018 تا مارس 2020 شاهد بنبست سیاسی بود. برگزاری سه انتخابات در یک سال منجر به کسب اکثریت کرسیها توسط یک جریان و تشکیل کابینه جدید اسرائیل نشد. سرانجام با شیوع کرونا، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر و رئیس حزب لیکود با بنی گانتز، رئیس حزب آبی و سفید برای نخستوزیری چرخشی 18 ماهه و تشکیل کابینه فراگیر توافق کرد.
کابینه فعلی اسرائیل از همان زمان تشکیل در ماه مه 2020 با چالشهای متعددی مواجه بود، اما از مهمترین این چالشها، بیاعتمادی شدید و واگرایی درون کابینه بود. در واقع، از همان روز نخست تشکیل کابینه اعتماد کافی میان نتانیاهو و گانتز وجود نداشت و این نگرانی برای گانتز و متحدانش در آبی و سفید وجود داشت که نتانیاهو به لحاظ «چسبندگی» که به قدرت دارد، پس از 18 ماه نخستوزیری را واگذار نکند.
این بیاعتمادی در ادامه با مجموعه اقدامهایی که نتانیاهو در درون کابینه اسرائیل انجام داد حتی افزایش نیز یافته است. بودجه از مهمترین موارد اختلاف بین نتانیاهو و گانتز بود که همچنان نیز ادامه دارد. نتانیاهو حتی موارد مهمی نظیر توافق با امارات و بحرین برای عادیسازی روابط را با گانتز و متحدانش در کابینه در جریان نگذاشت. گفته میشود نتانیاهو اطلاعاتی در خصوص سفر به عربستان سعودی نیز در اختیار گانتز قرار نداده است.
در تازهترین مورد اختلاف نیز پایگاه صهیونیستی «آی۲۴» به نقل از منابعی آگاه اعلام کرد بنی گانتز، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با درخواست بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم برای پیوستن تعدادی افسر و مقام نظامی به هیأت اسراییلی در سفر به سودان مخالفت کرده است. گانتز اعلام کرد تا وقتی توافقنامه و به رسمیت شناختن متقابلی وجود ندارد، از نظر امنیتی عاقلانه نیست نظامیان اسراییلی عازم سودان شوند، اما نتانیاهو درصدد است از این موضوع به نفع خود بهرهبرداری سیاسی کند.
در همین حال، نتانیاهو نیز گانتز، وزیر جنگ کابینه خود را به پیگیری و استفاده از دستگاه نظامی در پرونده فساد مالی موسوم به «رسوایی زیردریایی» که نتانیاهو در آن متهم شناخته شده، به شدت مورد انتقاد قرارداده است.
واگرایی در درون کابینه اسرائیل صرفاً به اختلاف میان نخستوزیر و رژیم صهیونیستی محدود نمیشود بلکه اخیراً خبرهایی در خصوص اختلاف میان نخستوزیر و رئیس ستاد مشترک ارتش منتشر شده است. گفته میشود بنیامن نتانیاهو به «آویو کوخاوی»، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل بیاعتماد است و در مسائل مهم امنیتی به نظرات این مقام مهم نظامی اهمیتی نمیدهد و هیچ گونه همکاری میان طرفین در موضوعات حساس امنیتی دیده نمیشود.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در این خصوص نوشت نتانیاهو، رئیس ستاد مشترک ارتش را تهدید سیاسی علیه خود در آینده میبیند و به او به چشم نخستوزیر احتمالی آتی مینگرد. بنابراین سعی میکند چیزی نگوید که در آینده کوخاوی بخواهد علیه او در رقابتهای انتخاباتی استفاده کند. این بیاعتمادی به حدی است که نتانیاهو با وجود شیوع کرونا در سرزمینهای اشغالی حاضر نیست از تجهیزات و امکانات ارتش اسرائیل برای مقابله با کرونا بهره گیرد. در حالی که نتانیاهو به رئیس ستاد ارتش بیاعتماد است و در جهت محدود کردن وی گام بر میدارد، «یوسی کوهن» رئیس موساد مورد حمایت نخستوزیر اسرائیل قرار دارد و به نوعی نتانیاهو «کوهن» را در مقابل «کوخاوی» قرار داده است.
نکته پایانی اینکه؛ به نظر میرسد با پایان ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا و روی کار آمدن جو بایدن، موقعیت نتانیاهو نیز در ساختار قدرت اسرائیل تضعیف شود.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
جمعه 7 آذر 1399 - 13:54:4