به گزارش پایگاه شبکه الکوثر به نقل از ساینس آلرت، با گذشت 11 ماه از همه گیری ویروس کرونا در جهان، هر روز ابعاد جدیدی از رفتار این ویروس آشکار میشود. تاکنون مشخص شده است کووید 19 توانایی حمله مستقیم به بافت ریه، قلب، مغز، دستگاه گوارش و کلیهها را دارد. دانشمندان میگویند احتمال آنکه این ویروس بتواند اندامها و بافتهای بیشتری از بدن را درگیر خود کند نیز وجود دارد. با این حال، به تازگی دانشمندان آمریکایی ابعاد دیگری از این موضوع را آشکار کرده اند.
دانشمندان دانشگاه واشنگتن اعلام کردند قرنیه که اولین بافت چشم در تماس با جهان بیرون است میتواند از آلوده شدن به وسیله ویروس کرونا جلوگیری کند.
یکی از محققان در این باره گفت: یافتههای ما اثبات نمیکند که تمامی قرنیهها توانایی مقاومت در برابر ویروس کرونا را دارند. با این حال، آزمایشهای ما بر روی تمامی قرنیههای اهدایی نشان دهنده مقاومت آن در برابر کووید 19 بود. با این وجود، ممکن است قرنیه برخی افراد به این ویروس اجازه رشد دهد، اما ما در مطالعات خود به چنین نتیجهای نرسیدیم.
دانشمندان در این تحقیقات بافت قرنیه چشم 25 اهدا کننده و نیز قرنیه چشم موشها را در مقابل 3 ویروس مختلف شامل کووید 19، ویروس زیکا و ویروس هرپس سیمپلکس 1 مورد بررسی قرار دادند. ویروس هرپس سیمپلکس 1 و 2 از شایعترین ویروسهای بیماری زا برای انسان هستند. ویروس هرپس سیمپلکس 1، موجب تبخال لب و ویروس هرپس سیمپلکس 2، موجب تبخال تناسلی میشود. این ویروسها بسیار شایع و مسری هستند. HSV-1 از طریق بزاق آلوده منتقل میشود، اما HSV-2 از طریق تماس جنسی انتقال پیدا میکند.
شواهد نشان داد دو ویروس زیکا و هرپس سیمپلکس 1 توانایی تکثیر در بافت قرنیه چشم را دارند، اما کووید 19 این توانایی را ندارد.
یکی از محققان در این باره گفت: تصور دانشمندان این است که قرنیه و بافت ملتحمه چشم میتواند مکانی برای ورود ویروس کرونا باشد، اما نتایج تحقیقات ما نشان داد کووید 19 توانایی تولید و تکثیر در بافت قرنیه را ندارد. دادههای ما نشان میدهد ویروس کرونا برخلاف ویروس زیکا و هرپس سیمپلکس 1 نمیتواند به بافت قرنیه نفوذ کند.
دانشمندان میگویند هنوز نمیتوانیم به قطعیت دلیل ناتوانی ویروس کرونا در ورود به قرنیه و بافت ملتحمه را تشریح کنیم. احتمال دارد یک مانع مولکولی به نام اینترفرون لامبدا در چشم که مانع از رشد ویروس در قرنیه میشود دلیل این امر باشد.
به گفته دانشمندان این امر نیازمند تحقیقات بیشتر است. هنوز هم استفاده از عینک و نیز عدم دست زدن به چشم در همه گیری کرونا باید مورد توجه مردم باشد. همچنین باید همچنان به توصیههای بهداشتی در زمینه انتقال کووید 19 از طریق چشم توجه شود.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
سه شنبه 20 آبان 1399 - 10:38:21