پژوهشکده صهیونیستی:
به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، این مرکز پژوهشی خاطرنشان کرد،حکومت سعودی در ازای این عادیسازی بهایی بسیار سنگینتر از آنچه امارات و بحرین دریافت کردند، کسب میکند؛ از جمله بهبود وجهه و جایگاه بینالمللی، بهویژه آنکه اقدامات "محمد بنسلمان" ولیعهد اعتبار این کشور پادشاهی را خدشهدار کرده است.
به نوشته این پژوهشکده، اسرائیل به دلیل اهمیت اقتصادی، دینی و سیاسی عربستان سعودی مشتاق به عادیسازی روابط است ولی ریاض به غیر از مجموعهای از حساسیتهای ویژه، با محدودیتها و موانع مختلف داخلی و خارجی مواجه است. افزون بر این، بهای عادیسازی با این کشور بیشتر از دیگر کشورهای شورای همکاری خلیجفارس است. لذا مشخص نیست که عربستان سعودی کِی و با چه شروطی، آماده امضای توافقنامهای مشابه توافقنامههای امارات، بحرین و سودان خواهد شد.
مرکز پژوهشهای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در ادامه متذکر شد، حمایت سعودی از توافقنامههای عادیسازی میزان عقبنشینی آن از موضع سابقش را نشان میدهد و این تغییر را میتوان در موافقت آن با پرواز هواپیماهای اسرائیلی در آسمان عربستان و نیز رویکرد مثبت رسانههایش درباره اسرائیل و اظهارات مسئولان سابق و فعلیاش به وضوح مشاهده کرد.
این مرکز پژوهشی در گزارش خود آورده است، روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی طی سالها از طریق چند کانال موازی توسعه پیدا کرده است: کانال امنیتی که رکن ثابت در روابط ضرورتا محرمانه را تشکیل میدهد، و کانال اقتصادی- تجاری، و همچنین طی سالهای اخیر کانالی گشوده شده که بر گفتوگو بین ادیان متمرکز است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
سه شنبه 13 آبان 1399 - 13:30:27