به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، این مناظره برخلاف مناظره نخست، در آرامش بیشتری برگزار شد و نامزدها، کمتر، حرف های یکدیگر را قطع کردند. با این حال، حداقل یک بار، میکروفون دونالد ترامپ به دلیل تخطی از قوانین تعیین شده برای سخن گفتن در مدت زمان مقرر دو دقیقه ای، قطع شد.
ترامپ و بایدن در این مناظره به طیف وسیعی از موضوعات مورد علاقه رای دهندگان امریکایی پاسخ دادند که در صدر آن، موضوع کرونا و پیامدهای ویرانگر اقتصادی و اجتماعی آن بود. بایدن تلاش کرد، عملکرد ترامپ در این حوزه را زیر سوال ببرد و انتخابات سوم نوامبر را به نوعی همه پرسی درباره عملکرد چهار ساله دولت ترامپ بدل سازد.
در مقابل، ترامپ به 47 سال سابقه سیاستمداری بایدن حمله کرد و انتخابات سوم نوامبر را انتخابی برای تشخیص میزان رضایتمندی شهروندان از عملکرد دولت های پیشین معرفی کند.
با این حال به نظر نمی رسد این مناظره، تاثیر سرنوشت سازی بر نتایج انتخابات ریاست جمهوری امریکا داشته باشد. زیرا همزمان با رویارویی ترامپ و بایدن در نشویل، اعلام شد که میزان شرکت کنندگان در انتخابات زودهنگام از عدد 50 میلیون تن نیز گذشته است. از آنجا که پیش بینی می شود میزان مشارکت در انتخابات 2020 به حدود 160 میلیون تن برسد، یعنی حدود یک سوم رای دهندگان آمریکایی پیش از برگزاری مناظره، تصمیم خود را گرفته بودند. همچنین برآوردها حکایت از آن دارد که در مقایسه با انتخابات در دوره های پیشین، این بار، آرای خاکستری و مردد، اندک است و ستادهای انتخاباتی جمهوریخواهان و دموکرات ها شانس زیادی برای افزودن به حامیان خود ندارند.
البته هنوز تا روز پایان رای گیری ها یعنی سوم نوامبر، حدود 10 روز دیگر باقیست. در این 10 روز چه بسا اتفاقات غیر منتظره یا افشاگری های تکان دهنده ای رخ دهد که بر سرنوشت انتخابات تاثیر بگذارد. در روزهای اخیر، ستادهای انتخاباتی دو رقیب، تلاش های خود را برای دسترسی به اطلاعات مهم به منظور افشاگری های تاثیرگذار به اوج رسانده اند.
دموکرات ها همچنان در پی دسترسی به اطلاعات محرمانه مالی ترامپ از جمله فرار مالیاتی و حساب های بانکی وی در دیگر کشورها نظیر چین هستند تا خلافکاری رییس جمهوری امریکا را ثابت کنند. در حالی که تمرکز جمهوریخواهان بر موضوع اثبات رانت خواری و فساد مالی خانواده بایدن در ارتباط با فعالیت های مالی در اوکراین یا حتی چین قرار دارد.
هر کدام از این افشاگری ها، لطماتی به اعتبار و حیثیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری امریکا وارد کرده است. همچنین پیش بینی می شود از این دست اطلاعات در روزهای آینده همچنان درز داده شود. با این حال، آنچه برای هشت میلیون بیمار کرونایی، خانواده 220 هزار جان باخته کرونا و ده ها میلیون قربانی بحران ویرانگر اقتصادی امریکا اهمیت دارد، طرح و برنامه نامزدها برای خروج از مشکلات کنونی جامعه است و نه دعواهای سیاسی و حزبی در واشنگتن و میان سیاستمدارانی که وعده می دهند اما به وعده های خود عمل نمی کنند.
این موضوع بر بحران مشروعیت و کارآمدی نظام سیاسی در امریکا افزوده و نارضایتی ها را از هیات حاکمه در این کشور افزایش داده است تا جایی که روزنامه لس آنجلس تایمز چند روز پیش در مقاله ای به قلم هیات سردبیری روزنامه نوشت: با انتخابات 2020 ، آینده دموکراسی امریکا در خطر است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
جمعه 2 آبان 1399 - 14:10:51