به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، مخالفان تلاش زیادی میکنند با بهانهها و رخدادهای ساختگی امنیتی، از اهمیت اربعین کاسته و مراسم بزرگ این روز را به انحراف بکشانند. این توطئه روز گذشته در کربلا بار دیگر رخ داد. سوال مهم این است که اربعین چه کارکردهایی دارد که مخالفان سعی در کمرنگ کردن آن دارند؟
اربعین در سپهر سیاسی امروز تشیع صرفاً یک روز مذهبی نیست بلکه اربعین به یک مراسم مذهبی فراملی تبدیل شده است. این مراسم مذهبی با هویت شیعی برگزار میشود که کارکردهای دینی و سیاسی برجستهای دارد.
از مهمترین این کارکردها نشان دادن عنصر همبستگی اجتماعی است. این همبستگی میان قومهای عرب، فارس، ترک، اردو، کرد، افغان وچند قوم دیگر در بستر اربعین بروز پیدا میکند. در واقع، با وجود اختلاف در هویت قومیتی، این اقوام در کنار هم وحدت اجتماعی و سیاسی شیعیان را در اربعین نشان میدهند. همبستگی فاکتوری است که قدرتهای غربی تلاش میکنند آنرا از میان مسلمانان حذف کنند چرا که با حذف آن زمینه ایجاد تفرقه و اختلاف در درون جهان اسلام ایجاد میشود. با حذف عنصر مهم همبستگی است که امکان و زمینه بروز طرحهایی نظیر عادیسازی روابط با رژیم اسرائیل فراهم میشود.
نکته دیگر کارکردهایی است که اربعین در عصر جهانی شدن از خود بر جای میگذارد. اربعین و مراسم میلیونی آن ثابت میکند معنویت و دین همچنان در میان مردم به خصوص مردم منطقه غرب آسیا زنده است. این در حالی است که یکی از اهداف قدرتهای غربی به رهبری آمریکا در عصر جهانی شدن، معنویتزدایی و دینزدایی از جوامع اسلامی است.
مراسم اربعین و اقدامهای اجتماعی که در بطن و درون این مراسم انجام میشود، خلاف این تلاش قدرتهای غربی است. در واقع؛ اربعین در عصر جهانی شدن تبدیل به مناسکی جهانی با محوریت مذهب شده است.
موضوع دیگر این است که اربعین از دل و درون عاشورای امام حسین علیه السلام بیرون میآید. پیام مهم عاشورای حسینی، نهراسیدن از نهیب دشمن و مقاومت در مقابل ظلم و ستم است. انقلاب اسلامی ایران با بهرهگیری از آرمانها و پیامهای عاشورای حسینی به قوع پیوسته است. بر این اساس، هدف توطئهها در آستانه اربعین و تلاشها برای کمرنگ این رخداد جهانی، مقابله با پیام عاشورای حسینی و ممانعت از کارکرد آن در جبهه مقاومت به خصوص مقاومت عراق است.
اربعین بیانگر وحدت دو ملت بزرگ اسلامی یعنی ایران و عراق و همچنین تفاهم و همکاری دو دولت تهران و بغداد نیز است. طی سالهای اخیر تلاش بسیاری انجام شد تا در روابط عراق و ایران گسست ایجاد و سطح روابط کاسته شود. حمله به کنسولگری ایران در بصره و نجف در سپتامبر 2018 و نوامبر 2019 و سر دادن شعارهای ضد ایرانی در مناسبتهای مختلف از جمله در توطئه روزهای اخیر کربلا در همین راستا قرار دارد.
اربعین این توطئهها را خنثی میکند کما اینکه در راهپیمایی اربعینی روزهای اخیر مردم عراق شمار زیادی از مردم یاد و خاطره سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در کنار یاد شهدای عراقی گرامی داشتند. در واقع، یکی از علل هجمه و توطئه علیه مراسم اربعین مربوط به نقش وحدتبخش این مراسم میان عراقیها و ایرانیها است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 17 مهر 1399 - 10:22:10