افزایش تنش میان آمریکا و چین در پی سخنرانی ترامپ در سازمان ملل

چهار شنبه 2 مهر 1399 - 16:4:2
افزایش تنش میان آمریکا و چین در پی سخنرانی ترامپ در سازمان ملل

تهران - الکوثر : دونالد ترامپ رییس جمهورری آمریکا در آخرین سخنرانی دور اول ریاست جمهوری خود درمجمع عمومی سازمان ملل متحد محور سخنان خود را چین و ایران قرار داد و مدعی شد که از توافق هسته ‌ای بسیار بد ایران خارج شده است و تحریم‌ های فلج کننده را علیه تهران اعمال کرده‌ است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، وی همچنین در سخنانی تند ،بار دیگر چین را مخاطب قرار داد و ویروس کرونا را "ویروس چینی" خواند . ترامپ با اشاره به اینکه آمریکا با یک دشمن نامرئی (ویروس چینی) در حال مبارزه است تاکید کرد که چین به عنوان کشوری که عامل انتشار ویروس کروناست باید پاسخگو باشد و سازمان ملل باید پکن را بازخواست کند.

طی سال های اخیر روابط آمریکا و چین با تنش های بسیاری روبه رو بوده و جنگ تجاری و لفظی میان دو کشور شدت گرفته است. شیوع  ویروس کرونا در ماه های اخیر و تاثیرات مخرب ان از یکسو و قصور ترامپ و دولت وی در اقدامات پیشگیرانه و درمانی از سوی دیگر سبب شده تا این بیماری نیز دستاویز رییس جمهور آمریکا برای به راه انداختن جنگ لفظی با مقامات چین و سازمان جهانی بهداشت قرار گیرد.

ترامپ که از سوی افکار عمومی و بسیاری از نخبگان و کارشناسان این کشور مورد انتقاد قرار گرفته است این روزها با توجه به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا  بیش از پیش در تلاش است تا خود را موجه جلوه داده و چین را مقصر قلمداد کند. ترامپ چین را متهم می کند که در اعلام این بیماری تعلل کرده است و آمار درستی را نیز ارایه نکرده است. 

آمار مرگ در اثر ابتلا به این ویروس در آمریکا اکنون از ۲۰۰ هزار نفر گذشته که بالاترین رقم در جهان است . نبود امکانات پزشکی لازم و عدم دسترسی همه اقشار این کشور به دارو و درمان به دلیل گران بودن هزینه های درمانی ،همچنین عدم حمایت ترامپ از سیاست هایی در راستای اعلام محدودیت و مقررات قرنطینه ای ،نبود کیت های تشخیص به اندازه کافی و هزینه گران  انجام آزمایشات و تشخیص کرونا سبب شده تا آمار کرونا و مرگ و میر بر اثر آن همچنان بالا باشد. موضوعی که با توجه به نزدیکی زمان انتخابات نقطه ضعف بزرگی در کارنامه ترامپ محسوب می شود. با این شرایط ترامپ همچنان در تلاش است در یک جنگ تبلیغاتی چین را عامل شیوع کرونا معرفی کند.

«مایک رایان» از مقام های ارشد سازمان جهانی بهداشت در این زمینه می گوید: سازمان جهانی بهداشت هیچ اطلاعاتی از آمریکا که نشان دهد ادعای مطرح شده واقعیت دارد دریافت نکرده است. حتی جامعه‌اطلاعاتی آمریکا که همه نهادهای اطلاعاتی - امنیتی این کشور را مدیریت می‌کند، اعلام کرده ویروس کرونا دست‌ساز بشر نیست یا با اصلاح ژنتیکی پدید نیامده است.

رییس جمهوری آمریکا در عرصه داخلی نیز در تلاش است تا با فشار بر دست اندرکاران ،تولید واکسن کرونا را اعلام و از آن بهره برداری های سیاسی نماید.براساس پیش بینی های صورت گرفته افزایش شانس پیروزی ترامپ در مقابل جو بایدن، نامزد حزب دموکرات ، به شدت وابسته به رو کردن برگ برنده‌ای چون واکسن کرونا است.

«کایتلین ریورز»، اپیدمی‌شناس دانشگاه جانز هاپکینز می‌گوید:هر واکسنی باید از سه پیش‌شرط "مطمئن، موثر، و قابل اعتماد" بودن برخوردار باشد، این غم‌انگیز خواهد بود که سیاستمداران با انگیزه‌های سیاسی مسئله‌ای را به خطر بیندازند که می‌تواند بازگشت به زندگی طبیعی را برای شهروندان ممکن کند.

کمتر از دوماه تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی است و ترامپ در تلاش است در فرصت باقی مانده ،دو موضوع مهم  مورد انتقاد جامعه داخلی و جامعه بین الملل را لاپوشانی کند؛نخست خروج امریکا از توافق هسته ای برجام که بر خلاف چند جانبه گرایی و قوانین بین المللی بوده و دوم ناکارامدی دولتش در مبارزه و کنترل ویروس کرونا؛اما به نظر نمی رسد افکار عمومی چنین رویکردی را بپذیرد چنانکه نظر سنجی ها احتمال پیروزی جو بایدن رقیب انتخاباتی ترامپ را بیشتر نشان می دهند. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


چهار شنبه 2 مهر 1399 - 15:57:24