نشانه های پیوند نزدیک آمریکا و داعش در کتاب جان بولتون

چهار شنبه 18 تیر 1399 - 13:12:15
نشانه های پیوند نزدیک آمریکا و داعش در کتاب جان بولتون

تهران- الکوثر: در لابلای کلمات و عبارات به کار رفته در کتاب جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی آمریکا، حقایقی وجود دارد که سقوط اخلاقی و سیاسی آمریکا و ارتباط آن با تروریست های داعش را نشان می‌دهد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، بولتون در بخشی از افشاگری هایش در کتاب «اتاقی که در آن اتفاق افتاد»، از دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نقل قول کرده "چرا داعش را در سوریه می کشیم؟ چرا باید داعش را به نفع روسیه، ایران و عراق بکشیم؟"

البته این جملات در خصوص داعش چیز تازه ای نیست، چرا که هم هیلاری کلینتون و هم ترامپ در سال 2016 به صراحت اعلام کرده بودند که داعش ساخته دستگاه اطلاعاتی آمریکاست ، اما اهمیت این حرف های بولتون آنجاست که هم یادآور رابطه ذاتی آمریکا با این گروه تکفیری تروریستی است و هم تاکیدی دوباره بر ادامه این رابطه مخوف !

از کتاب بولتون می توان چنین نتیجه گیری کرد:

- داعش و سایر گروه های تروریستی در منطقه ، ساخته دست دولت های آمریکاست و با همکاری، برخی کشورهای منطقه و نیز اندیشکده ها و مراکز پژوهشی وابسته به آن ایجاد شده اند و میان آنان با آمریکا رابطه ذاتی و عاطفی وجود دارد، بطوری که آمریکایی ها برای جلوگیری از نابودی کامل داعش در طول ۳ سال جنگ بی وقفه عراقی ها، بارها وارد عمل شده و چندین عملیات را عقب انداختند تا فرماندهان این گروه از محاصره خارج شوند؛ عملیات آزادسازی تکریت در سال ۱۳۹۳ ، فلوجه در تابستان ۱۳۹۵ ،‌ موصل در زمستان ۱۳۹۵، الریاض، الحویجه و تلعفر در سال ۱۳۹۶ ، با کارشکنی آمریکایی ها و عربستان روبه رو شد و هربار مشخص شد که گروهی از فرماندهان اصلی داعش در جریان این اخلال گری ها از منطقه خارج شده اند.

- شعارهای واشنگتن درارتباط با جنگ علیه تروریسم و اینکه خود را حامی و مدافع کشورهای منطقه و نیز کشورهای اروپایی معرفی می کند، کاملا پوچ و تبلیغاتی است؛ پیشتر در سال ۲۰۱۶ هیلاری کلینتون و ترامپ هر دو صریحا به اینکه داعش را سازمان سیا و وزارت خارجه آمریکا ایجاد کرده اند، اعتراف کردند.

- آمریکایی ها در مسیر تامین منافع خود اقدام به ایجاد گروه های تروریستی می کنند و به قتل و کشتار غیر نظامیان توسط این گروه ها اهمیتی نمی دهند، چنانچه هنگامی که داعش به دروازه های بغداد رسیده بود و در موصل (زندان بادوش)، در تلعفر ، تکریت (جنایت اسپایکر) و در تمامی نقاط تحت اشغالش قتل عام های گسترده راه انداخته بود و پایتخت عراق در آستانه سقوط بود،‌ حاضر به کمک به عراقی ها نشدند و آن قرارداد امنیتی با بغداد را نادیده گرفتند و اگر نبود کمک فوری نظامی ایران و فتوای تاریخی مرجعیت، عراق فرومی پاشید.

- این افشاگری نشان از سقوط اخلاقی در کاخ سفید و دولت مستقر آمریکا دارد که وزارت خارجه اش به اتاق جنگ تبدیل شده است. آنها طی ماه های گذشته به بهانه حملات موشکی به سفارت خود در بغداد بارها نیروهای الحشدالشعبی (قطب اصلی جنگ علیه داعش در منطقه) را زیر حملات و بمباران های خود گرفتند، حال آنکه هیچگاه مشخص نشد بسیاری از این حملات کار کدام طرف بوده است. بطوری که «هادی العامری» رهبر ائتلاف فتح عراق به حمله راکتی به سفارت آمریکا واکنش نشان داد و گفت که از جمله اهداف این حملات، سنگ اندازی در مسیر اخراج نیروهای بیگانه از خاک عراق است.

- آمریکا با این نگاه به روابط بین الملل و نظام جهانی، خطری بزرگ برای امنیت بین الملل محسوب می شود؛ این افشاگری نشان داد که در واشنگتن روی ویروس های مختلف بویژه گروه های تروریستی سرمایه گذاری شده و می شود و آمریکا نه تنها در سالم سازی جهان از شر تروریسم و گروه های تکفیری و افراط گرا نمی تواند نقشی فعال و سازنده داشته باشد بلکه برعکس، با سیاست های خود فضایی ناامن را در مناطق مختلف جهان ایجاد می کند.

- وجود چنین نگاه و سیاست گذاری در کاخ سفید نسبت به معادلات سیاسی و امنیتی در منطقه، احساس ناامنی بین المللی را نسبت به هر برنامه آمریکایی ها در حوزه های مختلف جغرافیایی دامن می زند؛ به این ترتیب جو بی اعتمادی روابط و مناسبات بین المللی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

- عادی شدن این رفتارها و سیاست ها در روابط بین الملل بویژه در حوزه نبرد علیه تروریسم، رفته رفته به یک عرف تبدیل می شود که نتیجه اش ایجاد جهانی ناامن و به شدت متزلزل در آینده خواهد بود؛ آن وقت هر کشور خود را مجاز و مختار می داند که برای پیشبرد اهدافش در منطقه گروه های تروریستی ایجاد کند.

- استمرار اعمال چنین سیاستی که ازسال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ گریبان عراق را گرفت و آن را تا آستانه فروپاشی پیش برد، می تواند دامن سایر کشورهای منطقه بخصوص متحدان عرب آمریکا در خلیج فارس را نیز بگیرد؛ عربستان ، امارات ، بحرین، کویت، مصر و حتی ترکیه می بایست آماده باشند تا هر لحظه آمریکایی ها این گروه تروریستی یا گروه های مشابه را به جانشان بیندازند.

و آیا دستور ترامپ برای ترور سردار شهید« قاسم سلیمانی» که همواره در خط مقدم مبارزه با تروریست های تکفیری به ویژه داعش بود، روی دیگر سکه مخالفت رئیس جمهوری آمریکا با کشتن تروریست های داعشی نیست؟ 

منبع: ایرنا


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید


چهار شنبه 18 تیر 1399 - 11:58:49