به گزارش پایگاه شبکه الکوثر به نقل از ایسنا ،این فیلم از مجموع عکسهایی که رصدخانه پویاییشناسی از خورشید طی بازه زمانی ۲ ژوئن ۲۰۱۰ تا ۱ ژوئن ۲۰۲۰ به مدت یک دهه از مدار زمینآهنگ ثبت کرده، ایجاد شده است.
رصدخانه پویاییشناسی خورشید (SDO) از سال ۲۰۱۰ میلادی توسط ناسا مأموریت رصد خورشید را بر عهده دارد. این تلسکوپ توسط موشک اتلس ۵ از پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال در ۱۱ فوریه ۲۰۱۰ به فضا پرتاب شد. این رصدخانه بخشی از برنامهای با عنوان زندگی با یک ستاره(LWS) است. هدف از برنامه اِلدبلیواِس(LWS) افزایش درک علمی از جنبههایی از سامانه خورشید-زمین میباشد که به طور مستقیم زندگی و جوامع را تحت تأثیر قرار میدهد. هدف رصدخانه پویاییشناسی خورشید درک تأثیر خورشید بر روی زمین و فضای نزدیک زمین توسط اتمسفر خورشیدی در مقیاس کوچکی از فضا و زمان به طور همزمان است.
رصدخانه پویاییشناسی خورشید مجهز به سه ابزار علمی برجسته است که قادر به جستجوی طیف وسیعی از فرآیندهای رخ داده در داخل و اطراف خورشید هستند که از این فرایندها میتوان به پیگیری میدان مغناطیسی آن و ماهیت باد ستارهای که در سراسر منظومه شمسی ما جریان دارد، اشاره کرد.
در طول ۱۰ سال، این رصدخانه به طور میانگین هر ۰.۷۵ ثانیه یک بار از خورشید تصویری را ثبت کرده و در مجموع ۴۲۵ میلیون تصویر از آن گرفته است و در حال انتقال ۲۰ میلیون گیگابایت داده از خورشید به زمین است.
فیلم جدید با استفاده از در کنار هم قرار دادن تصاویر جمع آوری شده از خورشید که در طول موج زیاد فرابنفش ۱۷.۱ نانومتر ثبت شده، ایجاد شده است. این فرکانس نور، نشان دهنده فعالیتهای رخ داده در جو فوق العاده داغ خورشید که تاج خورشیدی(corona) نام دارد، است.
در برخی از تصاویر که خورشید به طور کامل دیده نمیشود یا در خارج از مرکز دیده میشود دورههایی را نشان میدهد که این رصدخانه مجبور شده است به منظور کالیبراسیون مجدد ابزارهای خود یک استراحت کوتاهی بکند.
در نیمه اول فیلم، فعالیت تاج خورشیدی کاملاً آشکار است. با این حال در ادامه فیلم فعالیت خورشید کم کم کمتر میشود. این فیلم نشان دهنده چرخه طبیعی ۱۱ ساله خورشید است که در آن اوج فعالیت خورشید که "بیشینه خورشیدی"(solar maximum) و کمترین فعالیت خورشید که "کمینه خورشید"(solar minimum) نام دارد، قابل مشاهده است. افراد علاقهمند میتوانند این فیلم را در این سایت مشاهده کنند.
منبع: ایسنا
شنبه 7 تیر 1399 - 12:19:47