به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، بدلیل شرایط ناشی از کرونا، این نشست بصورت مجازی برگزار خواهد شد . گزارشات مدیرکل آژانس در مورد راستیآزمایی اجرای برجام در ایران و همچنین موافقتنامه پادمان درایران از موضوعاتی است که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار میگیرند.
کاظم قریب آبادی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل و سایر سازمان های بین المللی مستقر در وین ، در همین خصوص در توییتی با اشاره به این که امریکا همچنان دنبال تضعیف سازوکارهای بینالمللی و رویههای حاکم بر این سازمانها است؛نوشت : برخی کشورهای غربی دنبال این هستند که در صورت لزوم، امکان تصمیمگیری از جمله از طریق رایگیری نیز در نشست مجازی شورای حکام آژانس وجود داشته باشد، در حالی که برخی کشورهای دیگر عضو شورا مانند روسیه با این امر مخالفند.
نگرانی درزمینه تضعیف وسوء استفاده از نهادهای بین المللی موضوع جدیدی نیست . غریب آبادی پیش از این نیز با ارسال نامهای به "رافائل گروسی"، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص رفتار غیرقانونی و متخلفانه آمریکا در قبال تعهدات بین المللی خود در حوزه همکاریهای هستهای و ایجاد ممانعت در این زمینه هشدار داده بود.
یکی از اهداف آژانس ، همانگونه که در ماده 3 اساسنامه آمده ، "تشویق و کمک به تحقیق و توسعه کاربردهای عملی انرژی اتمی برای استفاده های صلح آمیز در سراسر جهان" است.در ماده چهار معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای نیزتصریح شده است، نقش اصلی آژانس ارتقاء همکاری های بین المللی در استفاده های صلح آمیز از انرژی هسته ای برای تحقق "حق غیرقابل انکار تمامی اعضای معاهده عدم اشاعه برای توسعه تحقیق، تولید و استفاده از انرژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز بدون تبعیض و مطابق با مواد یک و دو این معاهده" است.
تحریم های غیرقانونی امریکا ، اکنون به حوزه تولید رادیو داروها وکاربردهای بشردوستانه علوم و فناوری هسته ای گسترش یافته است. این در حالی است که با تلاشهای صورت گرفته و مذاکرات فنی میان سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس، علاوه بر تداوم اجرای دو پروژه همکاری فنی در حوزه نیروگاهی و درمان سرطان برای سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱، چهار پروژه جدید همکاری فنی نیز برای دوره زمانی ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ برای ایران به تصویب رسیده است.
این همکاری ها ازاهمیتی درسطح جهانی برخورداراست .به همین علت اقدامات یک جانبه امریکا قطعا"دارای آثار زیانبار برای جامعه بین المللی است . در این زمینه انتقادهایی هم به سازمان ملل وارد است که تاکنون از گزارش موارد متعدد نقض برجام توسط آمریکا و کشورهای اروپایی خودداری کرده و حتی با خروج آمریکا از برجام که نقض آشکار این قطعنامه است در نهایتِ تسامح و ابهام برخورد کرده است . اکنون این نگرانی وجود دارد که تضعیف نقش سازمان ملل و نهادهای وابسته به ان در حال تبدیل شدن به یک رویه است .
در همین ارتباط ،وزارت امور خارجه ایران در بیانیه ای که روز جمعه منتشر شد ؛ با اشاره به گزارش ساختگی دبیرخانه سازمان ملل همزمان با اقدام آمریکا در ارائه پیشنویس قطعنامهای برای تمدید غیرقانونی محدودیت های تسلیحاتی علیه ایران، یادآور شد: این اقدام شائبه تهیه این گزارش به سفارش آمریکا و برای بهرهبرداری توسط این کشور در شورای امنیت علیه ایران را تقویت میکند.
وزارت امور خارجه تصریح کرد ؛چنین گزارشهایی که هیچ منبع قانونی ندارند نه تنها به صلح و امنیت در منطقه و اجرای قطعنامههای شورای امنیت کمکی نخواهد کرد، بلکه اعتبار و آبروی سازمان ملل متحد را نیز یکسره نابود می کند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
الکوثر را در اینستاگرام دنبال کنید
شنبه 24 خرداد 1399 - 8:14:29