آنجا که شیطان به سر خود می‌زند

چهار شنبه 21 خرداد 1399 - 14:50:4
آنجا که شیطان به سر خود می‌زند

تهران_الکوثر: وقتی بنده‌ای ایمانش محکم و مورد رضای خداست، خدا به ملک‌الموت می‌گوید برو روحش را بیاور، وقتی ابلیس این وضع را دید، دستش را روی سرش می‌گذارد، سپس فریاد می‌کشد.

تهران- الکوثر: کتاب "نقش اعمال از مرگ تا قیامت" عنوان جدیدترین اثر از مؤسسه پژوهشی فرهنگی مصابیح الهدی «دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله حاج‌آقا مجتبی‌تهرانی» به تازگی روانه بازار کتاب شده است. این کتاب در 4 جلد با عناوین: "برزخ نمونه‌ای از بهشت و جهنّم، ثبت و ضبط اعمال، مرگ یا تولّدی دوباره و هنگامه مرگ" منتشر شده است. مرحوم حاج‌آقا مجتبی‌تهرانی در کتاب «هنگامه مرگ» به موضوعی با عنوان «آنجا که شیطان به سر خود می‌زند» پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

پیغمبر اکرم(ص) فرمودند: «ذَا رَضِیَ اللَهُ عَنْ عَبْدٍ قَالَ: یَا مَلَکَ الْمَوْتِ اذْهَبْ إلَی‌ فُلَانٍ فَأْتِنِی‌ بِرُوحِهِ»؛ وقتی بنده‌ای ایمانش محکم است و مورد رضای خداست،  خدا به ملک‌الموت می‌گوید برو روحش را بیاور. «حَسْبِی مِنْ عَمَلِهِ»؛ اعمالش خوب بوده و کافی است. «ﻗﺪ ﺑ� ﻮﺗﻪ ﻓﻮﺟﺪﺗﻪ ﺣﻴ.ﺚ أﺣﺐٓ»؛ من او را آزمایش کردم. همان جور است که من دوست دارم.

«فَیَنْزِلُ مَلَکُ الْمَوْتِ وَ مَعَهُ خَمْسُمِائَةٍ مِنَ الْمَلَائِکَةِ»؛ او با پانصد فرشته، برای قبض روح می‌آید، چون روایت مفصل است، بخشی از آن را بعد بیان می‌کنم. در ذیل روایت دارد: «فَإِذَا نَظَرَ إِلَیْهِمْ إِبْلِیسُ وَضَعَ یَدَهُ عَلَى رَأْسِهِ»؛ وقتی ابلیس این وضع را دید، دستش را روی سرش می‌گذارد.

«ثم صرخ فیقول له جنوده ما لک یا سیدنا»؛ سپس فریاد می‌کشد. لشکریانش به ابلیس می‌‌گویند: آقای ما چه شد؟! چرا دست به کار نمی‌شوی؟! «فیقول: أما ترون ما أعطی هذا العبد من الکرامة‌»؛ ابلیس می‌گوید: نمی‌بینید خدا چه کرامتی به او داده است؟!

«أین کنتم عن هذا؟ قالوا: جهدنا به فلم یطعنا»؛ شما کجا بودید؟ گفتند: همه تلاش‌مان را کردیم و فشار آوردیم، اما فایده‌ای نداشت.

این منزلت مربوط به کیست؟ مربوط به آنهایی است که علاقه به امور دنیوی‌شان طوری نیست که در جان آنها ریشه داشته باشد. دل آنها در گرو مسائل دنیایی نرفته است. آدم خودش را بهتر می‌شناسد. به دلش مراجعه کند و ببیند چه خبر است؟ نماز، روزه، توسّل و امثال آن، همه درست، اینها همه ظاهر است. مهم، لحظه حساس موقع مرگ است که ببیند چه کار می‌کند. آیا آن پیوندها حفظ می‌شود یا ضعیف و قطع؟ یا عکس می‌شود؟ این پیوند آن پیوند را قطع می‌کند؟

ما منکر نیستیم که هر کسی پیوندی حقیقی به ائمه اطهارعلیهم‌السلام داشته باشد، آنها مددش می‌کنند. چه‌بسا روایت در این باب را بخوانیم که آنها اگر واقعاً بدانند کسی از ته دل مُحب آنهاست، مددش می‌کنند. حتی گفته‌اند: از آثار بعضی اعمال‌، همین است که در آن هنگام مدد می‌کنند. از آن روایت است که هر کس به زیارت امام هشتم علیه‌السلام برود، چند موطن سراغ او می‌آید. اولین موطن که حساس‌ترین آنهاست، هنگام مرگ است که حضرت می‌آید و او را دست‌گیری می‌کند اما این مسائل و این توجهات نباشد، خیلی کار مشکل می‌شود.
منبع: تسنیم
 


از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


چهار شنبه 21 خرداد 1399 - 10:27:28