به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، با آغاز موج جدید اعتراضات، بعضی شهرها قانون منع آمد و شد به اجرا گذاشتند و برخی شهرهای دیگر و ایالتها از جمله مینهسوتا، جورجیا، اوهایو، کلرادو، یوتا، دنور، کنتاکی و منطقه کلمبیا که شهر واشنگتن مهمترین بخش آن است، درخواست اعزام گارد ملی کرده یا این گارد را برای کمک به نیروهای محلی در مقابله با معترضان فعال کردند.
التهاب در آمریکا پس از آن آغاز شد که «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی هفته گذشته در شهر مینیاپولیس ایالت مینهسوتا به دست یک افسر سفیدپوست به نام «درک شووین» کشته شد.
تصاویر منتشر شده نشان میدهد که شووین زانویش را روی گردن فلوید گذاشته است. با انتشار این تصاویر، شووین بازداشت و به قتل متهم شد اما به قید وثیقه ۵۰۰ هزار دلاری آزاد شد.
گزارش رسانهها حاکی است که همسر این افسر پلیس درخواست طلاق داده است. این در حالی است که طیف گستردهای از مردم آمریکا خصوصاً رنگینپوستان خواستار جدایی میان نژادپرستی از جامعه این کشور هستند.
در شبهای گذشته هزاران نفر از مردم آمریکا در دستکم ۳۰ شهر دست به تظاهرات زدند و صدها نفر از آنها بازداشت شدند.
ترامپ که به دامن زدن به تبعیض نژادی و گرایشهای برتری سفیدپوستان متهم شده است، هشدار داده بود که با تداوم اعتراضات و در صورت درخواست ایالتها نیروهای ارتش برای مقابله با معترضان اعزام میشوند.
ترامپ شنبه در توئیتی نوشت که «ایجاد خشونت یک جرم در سطح فدرال است. فرمانداران و شهرداران لیبرال باید شدت عمل بیشتری داشته باشند؛ در غیر این صورت دولت فدرال وارد عمل میشود و کاری که لازم است انجام میدهد؛ از جمله از قدرت نامحدود نظامی استفاده کرده و شاید افراد را دستگیر کند.»
پنتاگون نیز اعلام کرده که به برخی یگانهای خود دستور آمادهباش داده است تا در صورت لزوم برای رویارویی با معترضان اعزام شوند.
با وجود این تهدیدها شمار زیادی از مردم خشمگین آمریکا در محل بازداشت فلوید در مینیاپولیس تجمع کردند و برای یادبود وی کنار عکسش گل گذاشتند.
اداره حمل و نقل مینهسوتا اعلام کرد که برخی خیابانها و بزرگراههای مینیاپولیس به دلیل اعتراضات تعطیل میشود. علاوه بر این، «تیم والتس» فرماندار ایالت مینهسوتا از شهروندان خواست در خانههایشان بمانند.
در شهر میامی ایالت فلوریدا نیز معترضان مقابل مقرهای پلیس تظاهرات کرده و به یاد فلوید دقایقی سکوت کردند.
حدود یک هزار نفر در شهر سیاتل ایالت واشنگتن در غرب آمریکا تظاهرات کردند و پلیس در همین ارتباط یکی از بزرگراهها را تعطیل کرد.
اما منابع رسانهای از درگیری میان معترضان و فوران خشم مردم در برخی شهرها خبر دادند.
هزاران معترض در شهر شیکاگو ایالت ایلینوی تجمع کردند و شماری از آنها با پلیس درگیر شده و اشیایی را به سوی خودروهای پلیس پرت کردند. آنان همچنین به خودروهای پلیس خساراتی وارد کردند.
در شهر لسآنجلس ایالت کالیفرنیا معترضان خودروهای پلیس را تخریب کردند و یک خودروی دیگر را به آتش کشیدند. پلیس نیز با شلیک گلوله پلاستیکی به آنها پاسخ داد.
معترضان در لسآنجلس شعار میدادند: جان سیاهان اهمیت دارد؛ جان جورج فلوید مهم است. معترضان اعلام کردند که تظاهرات آنها صلحآمیز بود اما اقدام پلیس برای جلوگیری از حرکت آنها باعث بروز درگیری شد.
در درگیریهای شهر پیتسبورگ ایالت پنسیلوانیا تعدادی افسر پلیس و روزنامهنگار محلی زخمی شدند اما از وضع معترضان گزارشی منتشر نشده است. همچنین تصاویر ویدیویی از اجتماع معترضان در نزدیکی ساختمان شهرداری فیلادلفیای ایالت پنسیلوانیا آتش و حجم زیادی از دود را نشان میدهد.
معترضان شهر واشنگتن نیز مقابل ساختمان کاخ سفید تجمع کردند و روی خودروهای نیروهای امنیتی موسوم به «سرویس مخفی» گرافیتیهایی علیه ترامپ نوشتند. معترضان همچنین موانع امنیتی مقابل کاخ سفید را در هم شکستند و سرویس مخفی با آنها درگیر شد.
همزمان با شروع اعتراضات، ترامپ که برای تماشای پرتاب فضاپیمای «اسپیس ایکس» به فلوریدا رفته بود، معترضان را «چپ رادیکال» و همچنین شورشی، غارتگر و آنارشیست نامید.
از سوی دیگر، برخی مقامهای آمریکایی تلاش کردند تا خود را همسو با معترضان نشان دهند اما در عین حال تدابیر امنیتی را نیز گسترش دادند.
«بیل د بلاسیو» شهردار شهر نیویورک به سفید پوستان هشدار داد که «نمیتوان این راه را ادامه داد.» وی در توئیتی نوشت که جامعه سیاهان هر روز با نژادپرستی مواجه است.
البته پلیس نیویورک برای مقابله احتمالی با معترضان تدابیر امنیتی را در مراکز خود افزایش داد تا حوداثی مانند آتش زدن خودروها که جمعه شب در منطقه بروکلین رخ داد، تکرار نشود.
معترضان نیویورکی پیش از آنکه راهپیمایی به سمت غرب شهر را آغاز کنند، در میدان «یونیون» گرد آمدند و دقایقی در آنجا زانو زدند.
بنا به گزارش رسانهها، پلیس بیش از ۲۴ نفر را در رابطه با اعتراضات بازداشت کرد.
برخی شهرها و ایالتها برای رویارویی با معترضان تدابیری نظامی و امنیتی اتخاذ کردند. «اریک گارست» شهردار لسآنجلس، «جیم کنی» شهردار فیلادلفیا در ایالت پنسیلوانیا، «مایکل هنکاک» شهردار دنور مرکز ایالت کلرادو، «کیشا لنس باتمز» شهردار آتلانتیا در ایالت در جورجیا، «تام بارت» شهردار میلواکی در ایالت ویسکانسین و «جان کرانلی» شهردار سینسیناتی در ایالت اوهایو مقررات منع آمد و شد به اجرا گذاشتند.
همچنین در جریان اعتراضات سینسیناتی، پلیس ۱۱ معترض را دستگیر کرد. پلیس فیلادلفیا نیز از مردم خواست تا به دلیل بروز اعتراضات از حضور در مرکز شهر خودداری کنند.
یک شنبه 11 خرداد 1399 - 8:49:37