به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، بنیامین نتانیاهو، رئیس حزب لیکود و بنی گانتز، رئیس حزب آبی و سفید در توافق برای تشکیل کابینه فراگیر و پایان دادن به بن بست سیاسی بیش از 500 روزه در سرزمین های اشغالی، اعلام کردند که بخش هایی از کرانه باختری را به سرزمین های اشغالی ملحق خواهند کرد. نتانیاهو نخست وزیر و گابی اشکنازی وزیر خارجه اسرائیل اخیرا نیز اعلام کردند که این طرح از اول ژوئیه اجرایی خواهد شد.
پافشاری بر الحاق بخش هایی از کرانه باختری به سرزمین های اشغالی ناشی از دو عامل حمایت آمریکا و وادادگی برخی از کشورهای عربی است. الحاق بخش هایی از کرانه باختری یکی از محورهای طرح نژادپرستانه معامله قرن است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا 28 ژانویه 2020 از آن رونمایی کرده است. بدون شک، اسرائیل به پشتوانه آمریکا می خواهد الحاق بخش هایی از مناطق فلسطینیان را به رسمیت بشناسد.
از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی بر وادادگی و سکوت برخی از کشورهای عربی حساب ویژه ای باز کرده است. این وادادگی به حدی است که حتی برخی محافل اسرائیلی اعلام کردند مخالفت اردن با الحاق بخش هایی از کرانه باختری نیز چندان جدی نیست.
در همین راستا، روزنامه یسرائیل هیوم مدعی شد: «عبدالله دوم، پادشاه اردن در سخنرانی خود با مردم این کشور درباره دستاوردهای امان از زمان تاسیس تا موفقیت این کشور در مقابله با ویروس کرونا صحبت کرد، اما تنها نکته ای که در سخنان او حتی یک کلمه به آن اشاره ای نشد، موضعگیری رسمی اردن درباره مساله الحاق غور اردن و بخشهایی از کرانه باختری اشغالی بود.»
این روزنامه اسرائیلی همچنین نوشت: «حتی عبدالله دوم در مصاحبه با روزنامه اشپیگل از بیان این مطلب که این الحاق به لغو توافقنامه صلح با اسرائیل منجر خواهد شد، خودداری کرد.»
با این حال، پافشاری اسرائیل بر اجرای طرح الحاق بخش هایی از کرانه باختری به سرزمین های اشغالی تبعات زیادی خواهد داشت. از جمله این تبعات لغو توافق های صلح تشکیلات خودگردان با رژیم صهیونیستی است.
گفته می شود که "محمد اشتیه"، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین این موضوع را ابلاغ کرده و به طرف اسرائیلی نیز اعلام کرده است. "محمد اشتیه" در دیدار با سفرای چند کشور عربی نیز اعلام کرد، پس از اظهارات "محمود عباس" رئیس تشکیلات خودگردان مبنی بر خلاصی از تمام توافق ها با اشغالگران، این تشکیلات هماهنگیهای خود با تل آویو را در تمامی سطوح «متوقف» کرده است.
واکنش فلسطینی ها صرفا به لغو توافق ها منتهی نمی شود بلکه گروههای مقاومت فلسطین نیز بر مقاومت مسلحانه در مقابل رژیم صهیونیستی تاکید دارند. در واقع، در درون فلسطین اجماع نظر و وحدت برای مقابله با رژیم صهیونیستی شکل گرفته است. گروههای مختلف فلسطینی به این جمع بندی رسیده اند که خود باید تمامیت ارضی شان را حفظ کنند. به عبارت دیگر، تصمیم اسرائیل برای الحاق بخش هایی از کرانه باختری می تواند سبب شکل گیری دور جدیدی از درگیری ها میان رژیم صهیونیستی و فلسطین شود.
از این رو، روز گذشته مقامات چند کشور اروپایی درباره تبعات تصمیم رژیم صهیونیستی هشدار داده و خواستار اجرایی نشدن طرح الحاق کرانه باختری شدند. در همین راستا، "ژان ایو لودریان"، وزیر خارجه فرانسه گفت اسرائیل باید از طرح الحاق اراضی کرانه باختری دست بردارد چرا که این طرح بدون واکنش از سوی فلسطینی ها باقی نخواهد ماند.»
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
الکوثر را در اینستاگرام دنبال کنید
پنج شنبه 8 خرداد 1399 - 16:28:10