تقدیر عبدالله عبدالله از موضع ایران درباره توافق سیاسی افغانستان

دو شنبه 29 اردیبهشت 1399 - 11:20:42
تقدیر عبدالله عبدالله از موضع ایران درباره توافق سیاسی افغانستان

تهران- الکوثر: رییس شورای عالی مصالحه افغانستان صبح دوشنبه از تماس تلفنی "محمد جواد ظریف" وزیر امورخارجه ایران و حمایت وی از توافق با "محمد اشرف غنی" رییس جمهوری افغانستان قدردانی کرد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، "عبدالله عبدالله" رییس شورای عالی مصالحه افغانستان در حساب تویتری خود نوشت: از تماس تلفنی وزیر امورخارجه ایران که حمایت خود را از توافق سیاسی امضا شده در روز یکشنبه و نیز برقراری آتش‌بس و توافق منطقه‌ای اعلام کرد، تشکر و قدردانی می‌کنم.

رییس شورای عالی مصالحه افغانستان همچنین افزود: در این گفت‌وگو به وزیر امورخارجه ایران اعلام کردم که صلح اولویت ماست و همچنین خواستار توسعه همکاری دوجانبه ایران و افغانستان شده‌ام که این مسأله موجب صلح پایدار و منطقه‌ای باثبات می‌شود.

"سید عباس موسوی" سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز یکشنبه شب با استقبال از توافق بین دو رقیب انتخابات اخیر افغانستان گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده کمک به روند گفت‌وگوهای سیاسی بین‌ افغان ها و ادامه روند همسویی گروه‌های افغانستان از جمله طالبان است.

پس از چند ماه کشمکش‌ها و بحران ناشی از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، روز یکشنبه توافق‌نامه سیاسی بین عبدالله عبدالله رهبر تیم ثبات و همگرایی و محمد اشرف غنی رییس جمهوری امضا و بر این بحران نقطه پایان گذاشته شد.

این توافقنامه بعد از ظهر یکشنبه با حضور حامد کرزی رییس جمهوری سابق، محمدکریم خلیلی رهبرحزب وحدت اسلامی افغانستان، عبدالرب رسول سیاف از بزرگان سابق جهادی، محمدیونس قانونی از اعضای رهبری جمعیت اسلامی افغانستان و نعمت الله شهرانی، امضا شد.

براساس این توافق‌نامه عبدالله ریاست شورای عالی مصالحه را که دارای پنج معاون، بودجه مستقل و صلاحیت‌های مشخص است، برعهده گرفته و در معرفی 50 درصد کابینه دولت نیز سهم دارد.

در این توافقنامه آمده است: استانداران 34 گانه افغانستان براساس یک قاعده مورد توافق دو طرف معرفی می شوند و تغییر، تعدیل و برکناری افراد از پست های مهم دولتی با دلایل موجه انجام خواهد شد.

رییس جمهور غنی همچنین برای ژنرال عبدالرشید دوستم معاون سابق رئیس جمهور و رهبر حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان حکم مارشالی صادر کرد.

بحران سیاسی ناشی از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان زمانی آغاز شد که در 30 دی ماه 98، کمیسیون انتخابات این کشور اشرف غنی را رییس جمهوری اعلام کرد و این موضوع از طرف عبدالله مورد پذیرش قرار نگرفت و رد شد.

در نوزدهم اسفندماه اشرف غنی و عبدالله بطور هم‌زمان مراسم تحلیف را در کاخ‌های ریاست جمهوری و سپیدار با هواداران خود برگزار کردند و با این کار بطور عملی افغانستان دارای دو رییس جمهوری و دولت موازی شد که این مساله زمینه ایجاد بحران را فراهم کرد. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید


دو شنبه 29 اردیبهشت 1399 - 10:31:42