روایتی از نقش امام زمان (عج) در دفع بلا از جامعه

سه شنبه 19 فروردین 1399 - 11:57:10
روایتی از نقش امام زمان (عج) در دفع بلا از جامعه

حجت‌الاسلام موسوی مطلق گفت: باید به این نکته توجه داشته باشیم آن کس که می‌تواند ما را در تمام مشکلات و حملات گوناگون دشمنان جنی و انسی یاری کند، امام زمان عجل الله تعالی فرجه است.

تهران- الکوثر: کیفیت بهره از امام عصر عجل الله تعالی فرجه و مدیریت عالم توسط آن وجود مقدس در دوران غیبت، از اندیشه‌های ناب شیعی و برگرفته از آیات و روایات است. این اندیشه از یک سو نمایانگر روشنی چراغ هدایت الهی در تمام اعصار است و از دیگر سو مایه امید بشریت برای عبور از حوادث سخت آخرالزمان و دستیابی به تمدنی آرمانی تحت امامت این وجود مقدس است؛ بنابراین رابطه امام با مردم به ویژه مؤمنان در عصر غیبت رابطه‌ای معنوی و دو سویه است؛ به باور شیعه امام عصر در دوران غیبت هدایت‌گرِ عالم و آدم بسوی ارزش‌های الهی و تمدن پایانی است. اوست که اهداف و برنامه‌های الهی در پهنه عالم را مجری و مجراست.

این باور بر آن است که فرمانده اصلی جبهه حق علیه باطل و پشتیبان حقیقی و معنوی مؤمنان و مستضعفان عالم کسی جز امام عصر نیست؛ همچنان که آن حضرت در توقیع مشهورشان به شیخ مفید نوشتند: إِنَّا غَیْرُ مُهْمِلِینَ‏ لِمُرَاعَاتِکُمْ‏ وَ لَا نَاسِینَ لِذِکْرِکُمْ وَ لَوْ لَا ذَلِکَ لَنَزَلَ بِکُمُ اللَّأْوَاءُ وَ اصْطَلَمَکُمُ الْأَعْدَاء؛ ما در رعایت حال شما کوتاهی نمی‌کنیم و یاد شما را از خاطر نبرده ایم، که اگر جز این بود گرفتاری‌ها به شما روی می‌آورد و دشمنان شما را ریشه کن می‌کردند.»

حجت‌الاسلام موسوی مطلق  در این باره گفت: باید به این نکته توجه داشته باشیم آن کس که می‌تواند ما را در تمام مشکلات و حملات گوناگون دشمنان جنی و انسی یاری کند امام زمان عجل الله تعالی فرجه است. این‌ها باور‌های نهفته در اندیشه شیعی است که البته سایر ادیان نیز بر این تفکرند منتها در مصداق اختلاف نظر وجود دارد.

عدم اهمال نسبت به امورات شیعیان

وی افزود: در توقیع شریف امام عصر به شیخ مفید، ایشان اوج محبت و قدرت معنوی خویش و تسلط‌شان به عالم را به رخ همگان می‌کشند، آنجا که فرمود «ما در رعایت حال شما کوتاهی نمی‌کنیم و یاد شما را از خاطر نبرده‌ایم»؛ این مسئله حاکی از توجه لحظه به لحظه‌ی ایشان و محبتشان نسبت به شیعیان در ابعاد فردی و اجتماعی است و آنجا که فرمود در امور شما اهمالی نداریم، نشان از اوج تسلط آن حضرت نسبت به امورات عالم و عدم کوتاهی در انجام مأموریت‌های الهی خویش است.

موسوی مطلق بهره از وجود مقدس امام عصر عجل الله تعالی فرجه را یکی دیگر از مفاد نهفته در توقیع آن حضرت معرفی کرد و افزود: این فراز از نوشته امام به شیخ مفید بیانگر یکی از موارد انتفاع از آن حضرت در عصر غیبت است.

این استاد حوزه علمیه به صورت کلی عدم کوتاهی و عدم فراموشیِ امورات شیعیان را از عالی‌ترین مضامین این نوشته معرفی کرد و گفت: در شرایطی که امام در تمام لحظات به فکر شیعیان خویش است، انصاف و حق در این نکته است که ما نیز حضرت را فراموش نکنیم؛ یعنی همچنان که او فرمود «وَ لَا نَاسِینَ لِذِکْرِکُمْ؛ یاد شما را فراموش نمی‌کنیم»، ما نیز به مرحله‌ای دست یابیم که به ایشان بگوییم ما نیز شما را فراموش نمی‌کنیم.

موسوی مطلق در ضرورت توجه حضرت نسبت به عداوت دشمنان گفت: ما به خودی خود توانایی مقابله با دشمنان جنی و انسی را جز یاری امام عصر نداریم. خداوند در بخشی از ۲۷ سوره اعراف درباره ابلیس و لشکریانش می‌فرماید «إِنَّهُ یَراکُمْ هُوَ وَ قَبیلُهُ مِنْ حَیْثُ لا تَرَوْنَهُم‏؛ او و قبیله‏‌اش، شما را از آنجا که آن‌ها را نمى‌‏بینید، مشاهده می‌کنند.» همین فراز کافی است که شیعه نسبت به امام خویش احساس نیاز کند، چرا که ما دسترسی به غیب و مواجهه با لشکریان غیبی ابلیس را نداریم مگر اینکه امام عنایتی داشته باشند.

امام عصر عداوت شیاطین جنی و انسی را دفع می‌کند

وی افزود: از این روست که فرمود «اگر جز این بود (که شما را فراموش می‌کردیم و نسبت به شما اهمال داشتیم): اول اینکه گرفتاری‌ها به شما روی می‌آورد و دوم، دشمنان شما را ریشه‌کن می‌کردند». پس معلوم است جنود شیاطین جن و انس تمام قد کمر به نابودی مؤمنان بسته‌اند که البته به برکت وجود مقدس امام عصر این مصائب و بلا‌ها رفع می‌شود.

موسوی مطلق با اشاره به اینکه امام تمام دشمنی‌ها را به قدر حکمت خویش مدیریت می‌کند و در زمانی که خداوند اذن دهد، از دشمنان انتقام می‎گیرد، افزود: همچنان که در حدیث لوح جابر که منتسب به حضرت زهراء سلام‌الله علی‌ها و از جانب خداست، در معرفی امام عصر می‌خوانیم «وبِهِإنتقِم مِن أعدائی؛ به واسطه او از دشمنانم انتقام می‌گیرم». در نهایت اینکه ما باید شاکر نعمت حمایت و هدایت آن وجود مقدس باشیم.
منبع: جوان
 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


سه شنبه 19 فروردین 1399 - 11:33:0