به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ،میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره جزئیات پیشنهاد مجلس برای عدم برگزاری کنکور سراسری در سال ۹۹ گفت: من تنها یک قانون را یادآور شدم. این قانون درباره کنکور است که مصوب مجلس بوده و قابلیت اجرایی دارد. آنچه که الان اهمیت دارد سلامت جوانان است. هیچ آزمونی مهمتر از جان فرزندان ما نیست و قرار نیست که یک آزمونی، چون سالها برگزار شده تغییر نکند.
او در ادامه بیان کرد: هیچ چیز قابل پیش بینی نیست، تاکنون با این مشکل مواجه نبودیم بنابراین چارهای نداریم که برای حفظ جان فرزندان خود فکری اساسی کنیم.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در بسیاری از کشورهای جهان در شرایط عادی هم کنکور اجرا نمیشود. کنکور ۲ ساعته که سرنوشت کشور و آینده سازان کشور را با دو ساعت و چهار سوال تست مشخص کند در بسیاری از کشورها وجود ندارد.
او در ادامه بیان کرد: یعنی هنوز وقت آن نرسیده که کنکور را عوض کنیم؟ آیا در دو ساعت میشود شایستگان کشور را انتخاب کرد؟ بنده هیچ اعتقادی به شایسته سالاری در کنکور ندارم، اما اگر این شیوه بهترین شیوه هم باشد که نیست و دچار اشکال است به طوری که بسیاری از کشورهای پیشرفته آن را کنار گذاشته اند و تفویض اختیار کامل به دانشگاهها کرده اند، به خاطر شیوع کرونا میشود قانون مجلس درباره کنکور را اجرایی کرد.
میرزاده در ادامه درباره این قانون افزود: در این قانون گفته شده است که میشود حداقل ۸۵ درصد ظرفیت پذیرش دانشگاهها بدون کنکور باشد. قانون تصریح کرده که حداقل ۸۵ درصد و یعنی به صورت ۱۰۰ درصد هم میتوان این قانون را اجرایی کرد و جذب دانشجو امسال کاملا بر اساس سوابق تحصیلی صورت بگیرد.
زمان جذب ۱۰۰ درصدی دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی رسیده است
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس گفت: قانون تصریح کرده است که باید بر اساس سوابق تحصیلی به جذب دانشجو پرداخت. خیلی خوب میتوان استعداد دانشجو را با توجه سوابق سوابق تحصیلی با یک مصاحبه تخمین زد و به جذب دانشجو پرداخت. به راحتی یک دانشگاه میتواند استعداد این متقاضی را تشخیص دهد. یک روز باید این کار شروع شود و به نظر من وقت اجرای جذب ۱۰۰ درصدی دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی هم اکنون است.
میرزاده در ادامه مطرح کرد: باید تفویض اختیار کامل به دانشگاهها صورت بگیرد و اینکه دانشگاهها صرفا به پر کردن صندلی خود اقدام نکنند بلکه باید در این جذب به نیاز جامعه هم توجه شود.
او در ادامه گفت: باید اعلام شود که ما به این تعداد متخصص نیاز داریم. چرا واقعیت را نمیپذیریم؟ چرا دانشگاههای نما قبل از اینکه دانشجو بپذیرد مشخص نمیکند که دانشجو را برای کدام نیاز میخواهد تربیت کند؟ هم اکنون وقت این است که نیازهای واقعی جامعه برای ۴ تا ۸ سال آینده مشخص شود، پس از اینکه این نیاز مشخص شد تفویض اختیار کامل را به استانها بدهیم و براساس پتانسیلها و ظرفیتهایی که هر استان دارد و همچنین مراکز علمی آن استان اختیار بدهیم که فلان تعداد دانشجو در چه رشتههایی جذب کنند.
میرزاده یادآوری کرد: متقاضیان باید رزومه خود را به دانشگاهها بدهند و دانشگاه تقاضای آنها را بررسی کند. البته نمیگوییم این شیوه جذب بر اساس سوابق تحصیلی بدون مشکل است، ولی به نسبت اشکالاتی که خود کنکور دارد مشکلاتی که برای دانش آموزان به وجود میآورد معایبش کمتر است.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس گفت: در شرایط موجود با توجه به شیوه کرونا چارهای نداریم که کنکور سراسری ۹۹ را برگزار نکنیم و تمام ظرفیت دانشگاهها را بر اساس سوابق تحصیلی جذب کنیم. این پیشنهاد را به مجلس دادهایم که به قانون برگردیم و قانون را در باره کنکور اجرا کنیم.
او در ادامه با تاکید بر اینکه مافیای کنکور قدرتمند است، اضافه کرد: برای برداشتن مافیای کنکور باید از جایی شروع کنیم. از روزی که این پیشنهاد را مطرح کرده ام پیامهای زیادی با مضمون برداشته نشدن کنکور از سوی اشخاص متفاوت برای من در حال ارسال است، اما باید از جای آستینها را بالا زد و شروع کرد.
منبع:جوان
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
یک شنبه 17 فروردین 1399 - 12:59:1