درخواست آتش‌بس جهانی برای مقابله با کرونا

سه شنبه 5 فروردین 1399 - 18:27:23
درخواست آتش‌بس جهانی برای مقابله با کرونا

تهران - الکوثر : با همه گیر شدن ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان و افزایش قربانیان آن، دبیرکل سازمان ملل خواستار توقف فوری همه درگیری‌ها در سراسر جهان برای مقابله با همه‌گیری کرونا به ویژه در مناطق جنگ‌زده شد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: مردم گرفتار در منازعات مسلحانه که در سراسر جهان در حال روی دادن است، در میان آسیب‌پذیرترین اقشار هستند و بیشترین خطر مرگ‌ومیر ناشی از این ویروس در این مناطق است.

شیوع ویروس کرونا نگرانی ها را در سطح جهانی افزایش داده است.به طوری که "تدروس آدهانوم گبریسوس "مدیرکل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که در حال حاضر بیش از ۳۰۰ هزار مورد ابتلا به این بیماری در سرتاسر جهان ثبت شده و این بیماری تقریباً به تمام کشورهای دنیا سرایت کرده است. 

کشورهای مختلف جهان برای پیشگیری از افزایش ابتلای شهروندانشان به کرونا، تمهیدات ویژه ای چون قرنطینه، مقررات مربوط به منع آمد و شد،اعلام وضعیت اضطراری،اختصاص بسته های کمک و نظایر آن را به کار گرفته اند.به رغم همه این شرایط؛ همه گیری این ویروس و عدم وجود امکانات درمانی کافی و همچنین لوازم پیشگیری چون مواد ضدعفونی کننده و ماسک و دستکش نگرانی ها را در سطح جهانی تشدید کرده است.

با وجود این شرایط، هنوز جنگ و درگیری در برخی از کشورهای جهان چون یمن و لیبی ادامه دارد. ادامه حملات ائتلاف سعودی به یمن سبب شده تا نگرانی ها در مورد شیوع و مرگ قربانیان کرونا در یمن افزایش یابد. 

در این راستا محمد علی الحوثی در حساب توییتری خود نوشت: ما از درخواست دبیر کل سازمان ملل استقبال و از توقف حملات آمریکایی، بریتانیایی، سعودی، اماراتی و هم پیمانان آنها به یمن حمایت می کنیم. ما همچنین طرفدار لغو محاصره و رفع تحریم هوایی و دریایی بنادر و فراهم شدن زمینه برای اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در برابر ویروس کرونا هستیم.

در لیبی نیز مشاهده موارد متعددی از ابتلا به کرونا نگرانی ها را در مورد جان مردم این کشور افزایش داده است به طوری که سفارت های 9 کشور در لیبی هفته گذشته با صدور بیانیه ای مشترک بر لزوم توقف فوری درگیری ها در این کشور برای رسیدگی مسئولان محلی به وضع بهداشتی مردم و مقابله با ویروس کرونا تاکید کردند.

اکنون طرف‌های لیبیایی به درخواست‌ها برای توقف درگیری‌ها پاسخ مثبت داده اند. تمامی مساجد، موسسات آموزشی، اماکن تفریحی و گردشگری و باشگاه‌های ورزشی تا اطلاع ثانوی تعطیل اعلام شده است و برخی از کشورها چون مصر در حال خارج کردن نیروهای نظامی خود از این کشور هستند.

دل نگرانی ها و هشدارهای جهانی در حالی است که برخی از کشورهای جهان چون ایران و ونزوئلا در این شرایط بحرانی نیز همچنان تحت تحریم های ظالمانه آمریکا قرار دارند؛موضوعی که دسترسی به امکانات را برای درمان و پیشگیری از کرونا سخت کرده است.

به طوری که«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به تازگی در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد بر ضرورت رفع تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران برای مقابله با کرونا تأکید کرده است. 

به رغم همه درخواست ها و ادعای مقامات واشنگتن مبنی بر عدم تحریم های دارویی و غذایی آمریکا علیه ایران،این تحریم ها همچنان مانع بزرگی بر سرراه مبارزه با کرونا است.

روزنامه فایننشیال تایمز درباره تبعات تحریم های ضد ایرانی امریکا در روند مبارزه با کرونا هشدار داد و نوشت: تحریم های آمریکا زنجیره تامین اقلام ضروری مقابله با کرونا را در ایران پیچیده کرده و کمبود این اقلام بر مشکلات پزشکان و پرستاران ایرانی افزوده است.

اکنون دبیر کل سازمان ملل بار دیگر با یادآوری لزوم اتحاد جهانی در مقابل کرونا ونیاز جهانی به کمک و همبستگی در مبارزه با کرونا پایان درگیری ها در جهان را خواستار شده است. وی پیشتر نیز هشدار داده بود که اگر در مبارزه با ویروس کرونا و مهار آن همبستگی و اتحاد جهانی وجود نداشته باشد،زندگی میلیون‌ها انسان در خطر قرار خواهد گرفت.

در شرایط فعلی که جهان با تهدید کرونا روبه رو است؛ جنگ، تحریم و اعمال محدودیت‌، خود عاملی برای تشدید بحران "کووید 19" در جهان و عواقب انسانی، اقتصادی و اجتماعی آن است؛ از این رو عدم توجه به منافع جمعی و پایبندی به حقوق جمعی انسان ها خود عاملی برای تشدید بحران محسوب می شود.

در این راستا مقامات آمریکا بر خلاف همه شعارهای بشر دوستانه ، انسانی و خواست جهانی، با ادامه اعمال تحریم های سنگین نقش قابل توجهی در ادامه بحران کرونا دارند. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


سه شنبه 5 فروردین 1399 - 17:27:5