به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، «صدیق صدیقی» سخنگوی اشرف غنی در توئیتی نوشت: رییس جمهوری افغانستان حکمی را امضا کرده که آزادی زندانیان طالبان را مطابق چارچوبی که برای آغاز مذاکرات میان دولت و طالبان پذیرفته شده، تسهیل میکند.
وی افزود: جزئیات این حکم فردا منتشر میشود.
صدیقی در توئیت دیگری نوشت که زندانیان باید تعهد کتبی بدهند که به «صفوف جنگ» باز نمیگردند.
وی، شمار افرادی را که آزاد میشوند یک هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرد و از ۲۴ اسفند هر روز یکصد نفر از اعضای طالبان با توجه به سن، وضع سلامتی و مدت حبس باقیمانده آزاد خواهند شد.
صدیقی تأکید کرد که بعد از آغاز مذاکرات «هر دو هفته ۵۰۰ تن از زندانیان طالبان که مجموعشان به سه هزار و ۵۰۰ نفر میرسد، مشروط به اینکه سطح خشونتها به طور چشمگیر کاهش یابد، رها میشوند.»
رویترز نوشت که انتظار میرود دستکم یک هزار نفر از اعضای زندانی طالبان هفته جاری آزاد شوند. آزادی این افراد، مقدمهای بر گفت وگوهای مستقیم میان دولت و طالبان است. اما طالبان خواهان آزادی پنج هزار نفر از اعضایش است.
قرار بود مذاکرات صلح بین طالبان و دولت افغانستان از دیروز (سهشنبه) آغاز شود اما به دلیل اختلاف در مورد آزادی زندانیان طالبان به تأخیر افتاد.
مذاکرات دو طرف در حالی آغاز خواهد شد که طالبان و آمریکا اخیراً توافقنامهای در دوحه، پایتخت قطر امضا کردند.
طبق این توافق، طالبان قرار است با گروههایی مثل داعش و القاعده مقابله کنند. همچنین واشنگتن قرار است حضور نیروهای خود را از حدود ۱۲ هزار کنونی به هشت هزار و ۶۰۰ نیرو تا اواسط ژوئیه ۲۰۲۰ برساند و پنج پایگاه از ۲۰ پایگاه خود در افغانستان را ببندد.
یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، سهشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: نیروها خروج از یک پایگاه در لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند در جنوب و پایگاه دیگری در هرات در شرق افغانستان را آغاز کردهاند.
از سوی دیگر، نیویورک تایمز نیز به نقل از سرهنگ «سونی لگیت» سخنگوی نیروهای آمریکا در افغانستان (USFOR-A) از روند کاهش نیروهای نظامی ایالات متحده در افغانستان بر اساس شرایط توافقنامه میان واشنگتن و طالبان خبر داد.
لگیت با انتشار بیانیهای اعلام کرد: روند کاهش نیروهای واشنگتن به هشت هزار و ۶۰۰ نفر در مدت ۱۳۵ روز آغاز شده است.
بر اساس این بیانیه، سخنگوی نیروهای آمریکا در افغانستان تمام اهداف و مجوزهای نظامی برای عملیات علیه القاعده و داعش و پشتیبانی از نیروهای دفاعی و امنیتی ملی افغانستان را حفظ میکند.
به نوشته نیویورک تایمز، با آنکه نیروهای آمریکا بر اساس توافق با طالبان تا ۱۳ ژوئیه (۲۳ تیرماه) برای خروج از افغانستان فرصت دارند اما واشنگتن روند کاهش نیروهای خود را از این کشور آغاز کرده است.
آمریکا و متحدانش در سال ۲۰۰۱ به بهانه مبارزه با تروریسم و تأمین امنیت در افغانستان به این کشور حمله کرده و طالبان را سرنگون کردند.
این جنگ به طولانیترین نبرد آمریکا تبدیل شده و افغانستان پس از ۱۹ سال همچنان شاهد خشونت و ناامنی گسترده است.
چهار شنبه 21 اسفند 1398 - 7:44:59