به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، COVID-19 یا ویروس کرونا، نامی است که این روزها باعث ترس و نگرانی بسیاری شده است. نقطه آغازین شیوع کرونا شهر ووهان بود. با توجه به جمعیت بالای کشور چین شیوع این بیماری از این کشور از همان ابتدا باعث نگرانی کارشناسان بهداشتی شد و کشته شدن 2442 نفر تا کنون و ابتلای بیش از 76 هزار نفر از مردم این کشور به ویروس کرونا نشان داد که این نگرانی به هیچ عنوان بیهوده نبوده است.هرچند مقامات چین تلاش بسیاری برای محدودساختن این ویروس انجام دادند اما درهرصورت کرونا به خارج از چین نیز رسید و درحال حاضر 30 کشور درگیر این ویروس خطرناک شدهاند.
ژاپن
بزرگترین شیوع کرونا در خارج از چین مربوط به یک کشتی تفریحی کروز است. کشتی دایموند پرنسس که 14 روز را در آسیای شرقی سپری کرده بود در 3 فوریه در بندر یوکوهامای ژاپن پهلو گرفت. اولین فرد مبتلا در این کشتی یک هنگ کنگی 80 ساله بود که25 ژانویه، 5 روز بعد از این کشتی پیاده شد. این کشتی در زمان قرنطینه 2666 مسافر و 1045 خدمه داشت که تا 13 فوریه 218 نفر از جمله پنچ خدمه آن به ویروس آلوده شده بودند. نیمی از مسافران این کشتی ژاپنی هستند اما از بین مسافرهای دیگر آن به 428 آمریکایی نیز میتوان اشاره کرد. تا 23 فوریه تعداد مبتلایان این کشتی 691 نفر اعلام شده که 132 نفر از آنها ژاپنی بوده و 3 نفر از مسافران کشتی پرنسس دیاموند در ژاپن جان خود را از دست دادهاند. باتوجه به درپیش بودن مسابقات المپیک، این کشور با چالشی جدی مواجه شده است.
کره جنوبی
این همسایه چین و ژاپن تا 23 فوریه 602 مورد ابتلا به این ویروس را در این کشور مورد تایید قرار داد. اکثر مبتلایان در بیمارستانی در چئونگدو و دائگو در جنوب شرقی کره جنوبی گزارش شدهاند. مبدا بیماری کرونا در کره جنوبی کلیسای مسیحی Shincheonji Church of Jesus اعلام شده است. به گفته مقامات این کشور یک مرد 61 ساله طرفدار "کلیسای مسیحی شینچیونجی" در ابتدا از انجام آزمایش ویروس کرونا خودداری کرده و به کلیسایی در جنوب شهر دائگو رفته است. طبق آمار مقامات کره جنوبی تاکنون پنج نفر در این کشور بر اثر ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند. تعداد مبتلایان آلوده به ویروس کرونا نیز روز به روز افزایش پیدا کرده و از 123 مورد به 556 مورد رسیده است. افزایش موارد شیوع این ویروس باعث شد تا دفتر رئیس جمهور کره جنوبی، مون جهاین، اعلام کند که این کشور در "وضعیت جدی" قرار دارد.
ایتالیا
این ویروس تنها چین و آسیا را هدف قرار نداده و به نظر میرسد قاره سبز نیز باید خود را برای مقابله با کرونا آماده کند. تا 23 فوریه ایتالیا 144 مورد از ابتلا به این ویروس را تایید کرده که اغلب آنها در شمال این کشور قرار دارند. سه نفر از مبتلایان جان خود را از دست دادهاند که دو نفر در لومباردی و یک نفر در منطقه ونتو بودهاند. ورود کرونا به ایتالیا حتی مسابقات ورزشی را نیز تحت تاثیر قرار داده و مقامات ورزشی این کشور برخی از مسابقات فوتبال را تعطیل کردهاند. ده شهر این کشور نیز در قرنطینه هستند.
استرالیا
این کشور که اخیرا درگیر آتش سوزی گسترده بوده و تلاشهای بسیاری برای غلبه بر این معضل انجام شده بود نیز میزبان این ویروس بوده است. طبق آمارهای رسمی تا 23 فوریه 22 مورد از ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده که چندین مورد مربوط به کشتی کروز پرنسس دایموند در ژاپن بوده است.
فرانسه و آلمان
این دو کشور صنعتی و پیشرو در اروپا نیز در بین میزبانان کرونا به چشم میخورند. تا 23 فوریه 16 مورد از ابتلا به این ویروس گزارش شده که اکثر آنها در ایالت باواریا هستند. تقریبا تمامی مبتلایان کارکنان شرکت قطعات خودرویی وباستو هستند که به واسطه یکی از همکاران چینی خود به این ویروس مبتلا شده بودند.
فرانسه نیز در 15 ژانویه اولین مورد مرگ در این کشور که یک توریست 80 ساله چینی بود را گزارش کرد. 12 مورد ابتلا در فرانسه تایید شده که پنج مورد از آنها شهروندان بریتانیایی هستند که در یک کلبه در یک پیست اسکی با فردی که اخیرا به سنگاپور مسافرت کرده بود هم اتاق بودند. فرانسه اولین کشور اروپایی بود که ابتلا به این ویروس را ثبت کرد.
آمریکا و بریتانیا
کشور آمریکا تا 23 فوریه 35 مورد ابتلا به ویروس کرونا را مورد تایید قرار داده است. افراد مبتلا شامل افرادی هستند که از کشتی پنسس دایموند در ژاپن تخلیه شده بودند.درپی 4 مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا که در بریتانیا مورد تایید قرار گرفته تعداد مبتلایان به 13 نفر رسیده است.
امارات متحده
تا روز گذشته (23 فوریه) 13 مورد ابتلا به ویروس کرونا در امارات گزارش شده است. امارات در اول فوریه اولین کشوری در خاورمیانه شد که ابتلا به کرونا در خاک خود را مورد تایید قرار داد. این در حالی است که برخی از منابع غیررسمی از مرگ 18 نفر در امارات بر اثر این بیماری خبر دادهاند.
در این بین ویتنام، تیوان و تایلند به ترتیب با 16، 36 و 35 مورد ابتلا از جمله همسایگان چین هستند که ویروس کرونا گریبانگیر آنها شده است. در افغانستان نیز سه مورد از این بیماری مشاهده شده است. عراق نیز به تازگی از مثبت بودن یک مورد ابتلا به کرونا خبر داده است.
کشور ما نیز که این روزها خبر کرونا را به عنوان مهمترین چالش خود تجربه میکند امیدوار است حداقل هرچه سریعتر موفق به کنترل این ویروس شود. سخنگوی وزارت بهداشت در مورد آخرین وضعیت ویروس کرونا اظهار داشته تا به الآن 12 نفر فوت کردند و 59 الی 61 نفر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
هرچند کشورهای همسایه ایران مانند ترکیه، ارمنستان و گرجستان و جمهوری آذربایجان تاکنون گزارشی از تعداد مبتلایان ندادهاند اما به نظر میرسد باوجود نگرانی درباره عواقب اقتصادی اعلام چنین خبری در نهایت مقامات برخی کشورها مجبور به اعلام آمار مبتلایان به این ویروس شوند.
سه شنبه 6 اسفند 1398 - 11:10:51