به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، مصوبه نخست با عنوان «قانون منع جنگ با ایران» که از تأمین منابع مالی لازم برای اقدام نظامی علیه ایران جلوگیری می کند، با 228 رأی موافق در برابر 175 رأی مخالف به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا رسید.
دومین مصوبه نیز که طرح آن را "باربارا لی" نمایندهٔ حوزه انتخابیه سیزدهم کالیفرنیا از حزب دموکرات ارائه کرده بود، قانون مصوب سال 2002 را بی اثر می سازد؛ قانونی که ترامپ از آن برای صدور دستور ترور سردار سپهبد "قاسم سلیمانی" فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استفاده کرده بود. این طرح نیز با 236 رای مثبت در برابر 166 رای منفی به تصویب رسید.
"نانسی پلوسی" رئیس مجلس نمایندگان آمریکا بعد از تصویب این طرح ها گفت: «اعضای کنگره آمریکا نگرانیهای جدی و فوری درباره تصمیم رئیسجمهور برای خصومتورزی با جمهوری اسلامی ایران و نداشتن هیچ راهبردی در قبال ایران دارند.»
رییس جمهوری آمریکا از ابتدای مطرح شدن موضوع اعمال محدودیت قانونی و کاهش اختیارات رییس جمهوری آمریکا برای جنگ افروزی علیه ایران، به آن واکنش نشان داد و آن را مانعی بر سر راه خود در تصمیم گیری ها به ویژه در قبال ایران دانست.
ترامپ روز چهارشنبه با متهم کردن نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا در این زمینه با لحنی تحریک آمیز خطاب به مردم آمریکا نوشت: از فرمانده قوای خود حمایت کنید. دموکراتها میخواهند دفاع از آمریکا و ایستادگی در مقابل کشور هایی مثل ایران را برای روسای جمهوری سختتر کنند.
روسای جمهوری آمریکا از سال 2001 حمله 11 سپتامبر را دستاویزی برای مداخلات و سیاست های جنگ طلبانه خود به ویژه در منطقه غرب آسیا قرار داده اند. حمله به عراق شاهدی بر این موضوع است.
در واقع طی 18 سال گذشته مقامات امریکا براساس مجوز سال 2002، سیاست های جنگ افروزانه خود را در منطقه دنبال کرده اند به طوری که مقامهای دولت آمریکا در توجیه ترور سردار سلیمانی نیز به این مجوز استناد کردند و مدعی شدند که چون سردار سلیمانی هنگام حمله در عراق حضور داشته، دولت آمریکا میتوانسته است با استناد به این مجوز به او حمله کند. بر اساس اعلام وزارت جنگ آمریکا "پنتاگون"، دستور این حمله هوایی را رئیس جمهوری این کشور شخصا صادر کرده بود.
پس از ترور سردار سلیمانی، مقامات و نمایندگان مجلس آمریکا که از انتقام ایران بیمناک بودند، درباره وجود چنین مجوزی در اختیار ترامپ هشدار دادند و استفاده از آن را بدون مشورت با نمایندگان خطرناک دانستند. از این رو نمایندگان دموکرات تلاش زیادی را برای لغو مجوز سال ۲۰۰۲ آغاز کردند تا هرگونه درگیری نظامی با ایران را به مشورت با کنگره منوط کند.
دیوید سیسیلینی عضو مجلس نمایندگان آمریکا گفت: اقدامات دولت ترامپ در ۱۸ ماه گذشته، آمریکا را به شدت منزوی کرده و به سمت جنگ سوق داده است.
افزایش تنش در روابط با ایران براثر سیاست های ترامپ، نگرانی بسیاری از مقامات امریکا را برانگیخته است. شعارها و تهدیدات ترامپ علیه ایران، تقویت نیروهای نظامی و اعزام ناو هواپیمابر، بمب افکن ها و جنگنده های جدید به منطقه خلیج فارس با ادعای تهدید بودن ایران، تلاش برای تروریستی جلوه دادن ایران و ترور سردار سلیمانی از جمله اقداماتی است که بسیاری از سیاستمداران داخل آمریکا را نگران کرده است. آنها نگران قدرت ایران در مقابله هستند.
اگرچه نمایندگان مجلس آمریکا تلاش کرده اند با تصویب این دو طرح، با خودرایی و اقدام نابخردانه روسای جمهوری امریکا مقابله نمایند اما به نظر می رسد ترامپ خود را قدرت نامحدودی می پندارد که تابع هیچ محدودیتی نیست. از این رو اجرایی شدن چنین مصوباتی و تبعیت وی از آن، جای تردید جدی است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
شنبه 12 بهمن 1398 - 8:5:48