به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه روز پنجشنبه، چهارم بهمن (۲۴ ژانویه) با صدور حکمی به دولت میانمار دستور داد اقدامات لازم برای جلوگیری از نسلکشی مسلمانان روهینگیا ها را انجام داهد.
۱۷ قاضی این دیوان بینالمللی که هویتشان فاش نشده، علاوه بر این از دولت میانمار خواستهاند، ارتش را به عدم سرکوب این اقلیت دینی وادارد.
ساعاتی پس از صدور این حکم وزارت خارجه میانمار اعلام کرد که تصمیم مرجع قضایی بینالمللی "تصویری تحریفشده" از این کشور آسیای جنوب غربی ارائه میکند.
این وزارتخانه تاکید کرده است که "کمیسیون مستقل" دولتی میانمار به این نتیجه رسیده است که در استان راخین این کشور "نسلکشی" صورت نگرفته است. در سندی که این کمیسیون تهیه کرده آمده است که "جنایات جنگی" رخ داده و قرار است که مسببان آن تحت پیگرد قضایی قرار گیرند.
این در حالیست که ، آنگ سان سو چی، رئیس دولت میانمار در مقالهای که در روزنامه فایننشال تایمز منتشر شد نیز به این نکته که "ممکن است جنایت جنگی علیه مسلمانان رخ داده باشد" اشاره کرده است.
شاکی پرونده میانمار در دیوان بینالمللی دادگستری دولت گامبیا است که ارتش میانمار را به "نسلکشی" متهم کرده است.
به گفته دولت گامبیا، سربازان میانماری از سال ۲۰۱۶ به بعد هزاران روهینگیایی را کشتهاند، روستاهای آنان را نابود و به شمار زیادی از زنان و کودکان این منطقه تجاوز کردهادند.
پس از سرکوب مسلمانان روهینگیا در سال ۲۰۱۷ در استان راخین بیش از ۷۰۰ هزار نفر به بنگلادش گریختند.
در مجموع بیش از یک میلیون روهینگیایی در حال حاضر در اردوگاههای بنگلادش به سر میبرند.
شنبه 5 بهمن 1398 - 9:40:11