به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، «عارف علوی» رئیس جمهوری پاکستان در آستانه پایان ماموریت «مهدی هنردوست» سفیر ایران در پاکستان، در دیدار با وی در محل کاخ ریاست جمهوری در اسلامآباد، گفت: پاکستان قدردان حمایت قاطعانه حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران از مردم کشمیر است.
رئیس جمهوری پاکستان تاکید کرد : تهران و اسلام آباد بر اساس مشترکات دینی ، فرهنگی ، مذهبی ، ارتباط نزدیک میان مردم دو کشور و منافع مشترک از روابط بسیار خوبی برخوردار هستند.
اظهارات رییس جمهوری پاکستان درباره روابط تهران و اسلام آباد توصیفی از بیش از هفت دهه ارتباط است که برغم فراز و فرودهایش همواره گرم و عمیق باقی مانده است.
سیاست محوری جمهوری اسلامی ایران در تعا مل نزدیک با کشورهای اسلامی و بخصوص با همسایگان یکی از مهمترین عللی است که تهران و اسلام آباد را در موقعیت های دشوار نیز به هم نزدیک نگه داشته است و البته این پیوندها فقط به دولت های دو کشور محدود نمانده است، بلکه افکار عمومی در ایران و پاکستان هم حامی دولتهای مرکزی در تعامل تنگاتنگ بین دو کشور بوده اند.
حمایت های جمهوری اسلامی ایران از مسلمانان کشمیر که دهه هاست با ظلم و ستم مواجه اند، یکی از مهمترین علل نگاه مثبت دولت و مردم پاکستان به ایران است.
به همین علت است که پاکستان تا به حال در هیچ ائتلاف ضد ایرانی وارد نشده و علیه منافع ایران نیز اقدامی انجام نداده است، بلکه همواره با تحریم های ضدایرانی و تهدید ایران از سوی هر کشور و سازمانی مخالفت کرده است.
دکتر "زاهد انور خان" کارشناس مسائل ایران در پاکستان می گوید:
"پاکستان و ایران دو کشور مهم در منطقه محسوب میشوند و ایران نیز مانند پاکستان جمع کثیری از پناهجویان افغان را در خود جای داده است. پاکستان و ایران بهشدت از تهدیدات تروریستی رنج میبرند و به همین دلیل باید همکاری دو کشور تقویت شود تا تروریسم در منطقه ریشهکن کنند."
البته واقعیت این است که پیوندهای نزدیک ایران و پاکستان و همکاریهای تنگاتنگ دو کشور در مسایل منطقه ای و جهانی، سبب شده است تا این ارتباطات همواره آماج حملات کینه توزانه دشمنان دو کشور قرار بگیرد.
در سالهای اخیر رژیم های سعودی و آمریکا تلاش های خود را برای دور کردن ایران و پاکستان از یکدیگر دوچندان کردند، اما در اوج این فشارها و سیاستهای خصمانه نیز روابط تهران و اسلام آباد نه تنها برقرار بوده، بلکه تقویت نیز شده است. این وضعیت موید درک درست دولتمردان دو طرف از منافع و ظرفیتهای دو کشور است .
در عین حال نباید از نظر دور داشت که برغم تداوم روابط ایران و پاکستان در بیش از هفت دهه گذشته، سطح و تنوع در مراودات اقتصادی دو کشور بسیار اندک باقی مانده است که منافع ملتهای ایران و پاکستان اقتضا می کند، تهران و اسلام آباد روابط تجاری و اقتصادی خود را نیز همانند دیگر حوزه ها تعمیق ببخشند .
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
یک شنبه 3 آذر 1398 - 11:43:53