به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، اندیشکده آمریکایی «بروکینگز» در تحلیلی علیرغم نسبت دادن اتهامات مغرضانه به جمهوری اسلامی ایران در ناآرامیهای پراکنده اخیر در برخی شهرهای ایران، توانمندیهای تهران در مدیریت حوادثی از این دست را یادآور شده است.
بروکینگز با اشاره به این که نیروهای امنیتی ایران از «توانمندیهای گستردهای» برای کنترل ناآرامیها برخوردار هستند، مینویسد: «دوامپذیری جمهوری اسلامی شاید مهمترین میراث انقلاب 1979 باشد. هیچکدام از تحولات مهم در داخل یا اطراف ایران در طول 40 سال اخیر - نه تحول قابل توجه جامعه ایران، نه تعامل دوباره این کشور با دنیا و نه اصلاحات اندکی که توسط برخی جناحهای داخل نظام پیش برده شدند- نتوانسته تغییرات معناداری در جمهوری اسلامی ایجاد کند.»
اندیشکده آمریکایی نوشته در واقع به نظر میرسد ساختار قدرت جمهوری اسلامی نسبت به هر زمان دیگری از زمان ایجاد آن مستحکمتر شده است.
نویسنده در ادامه امیدها برای ایجاد فرصتهای اقتصادی در نتیجه حصول برجام را واهی دانسته و نوشته است: حتی قبل از خروج آمریکا از توافق هستهای در ماه مه 2018 و احیای تحریمها، ناامیدی ایرانیها از مزایای اندک این توافق باعث ایجاد احساس گسترده یأس شد.
پایگاه شبکه خبری بلومبرگ هم در تحلیلی مشابه، علیرغم یاد کردن از اغتشاشگران و آشوبگران به عنوان «معترضان» یا «تظاهراتکنندگان» بر توان ایران برای عبور از آن تأکید کرده و نوشته به نظر نمیرسد این تحولات، آنچه مد نظر «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا است را در بر داشته باشد.
بلومبرگ به نقل از یک کارشناسان مسائل ایران نوشت: «نظام هنوز از اراده ماندن و ظرفیت هراسآوری برای فرونشانی مخالفتها برخوردار است. من درباره این که این اتفاقات به نتایج مطلوب دولت ترامپ منجر شود تردیدهای جدی دارم.»
پنج شنبه 30 آبان 1398 - 9:21:8