به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه در مصاحبه با خبرگزاری «روسیه 24» و «روسیه سیوودنیا» که خلاصهای کوتاه از آن منتشر شده است در ابتدا در پاسخ به سؤال مصاحبهکننده، به مرگ «جیمز لا مژرار» سردسته گروهک موسوم به «کلاه سفیدها» در استانبول اشاره کرد و درباره مشکوک بودن مرگ وی و احتمال قتل او گفت که نباید این مسأله را به شکل انفرادی بررسی کرد و باید در یک چارچوب کلی به آن نگریست.
بشار اسد در این راستا به «جفری اپستین» سرمایهدار سرشناس آمریکایی که در ماه اوت در زندان به طرز مشکوکی جان باخت، اشاره کرد و گفت که برخی میگویند او کشته شده چرا که اسرار زیادی از شخصیتهای مهم آمریکایی، انگلیسی و اروپایی با خود داشت.
رئیسجمهور سوریه افزود: «اکنون مؤسس اصلی "کلاه سفیدها" که یک افسر نظامی بود کشته شده است. مأموریتهای او در افغانستان و کوزوو، عراق و لبنان بود و سپس کلاه سفیدها را در سوریه تأسیس کرد. اقدامات این فرد چه ارتباطی با اقدامات بشردوستانه دارد؟»
بشار اسد تأکید کرد: «به نظر من کشتن "بن لادن" و "ابوبکر البغدادی" و همه این افراد به این دلیل بود که با خود اسراری مهمی داشتند و در عین حال دیگر نقش آنها به پایان رسیده بود و باید از دستشان خلاص میشدند.»
او مرگ سردسته گروهک «کلاه سفیدها» را یک حذف اطلاعاتی دانست و گفت این طور نبود که یک سازمان اطلاعاتی مستقل پشت صحنه گروهک کلاه سفیدها عمل کند. سازمانهای اطلاعاتی غربی و ترکیه و برخی کشورهای منطقه در تأسیس و تقویت کلاه سفیدها همکاری کردند اما تمامی آنها تحت امر سازمان سی آی ای آمریکا قرار داشتند.
رئیسجمهور سوریه افزود بعید نیست سازمان اطلاعات ترکیه به دستور سازمانهای اطلاعاتی غربی «جیمز لا مژرار» را کشته باشد.
بشار اسد در بخش دیگری از سخنان خود به دولت آمریکا پرداخت و گفت: «سیستم سیاسی آمریکا بر مبنای گروههای گانگستری اداره میشود. آمریکا یک حکومت نیست، بلکه سیستمی است که شرکتها بر مبنای منافع خویش آن را اداره میکنند.آنها شبیه گروههای گانگستری هستند. یکی از مهمترین عواملی که هیتلر را به سمت حمله به اتحاد شوروی در جنگ جهانی دوم کشاند، نفت بود. امروز نیز ایالات متحده آمریکا همان کار را انجام میدهد و در مسیر نازیها گام بر میدارد.»
او مالکان حقیقی آمریکا را شرکتهای نفت، کارخانههای اسلحه سازی، بانکها و مراکز لابیگری دانست و گفت: «با صراحت میتوان سیاست امروز آمریکا را همان سیاست نازیها دانست. توسعهطلبی، جنگافروزی، پایمال کردن منافع دیگر ملتها، زیرپا گذاشتن قوانین بینالمللی و ارزشهای انسانی صرفا به خاطر نفت. تفاوت این سیاست با سیاست نازیها چیست؟ آیا کسی از دورن حاکمیت آمریکا میتواند به این سؤال پاسخ دهد؟ گمان نمیکنم.»
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 23 آبان 1398 - 16:36:0