به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، در ادامه این روند ، دولت تاجیکستان اعلام کرد ، حجاج این کشور پس از بازگشت از مناسک حج ، حق برگزاری مراسم ندارند.
کمیته مذهبی و ساده سازی سنتها ومناسک تاجیکستان با انتشار بیانیه ای اعلام کرد، حجاج تاجیک، حق برگزاری ضیاف بازگشت ازحج را برای غیر ازاعضای خانواده خود ندارند. براساس این بیانیه، همچنین برگزاری برخی مناسب مذهبی و سنتی نظیر "حاجی طلبان" و "حاجی آشی" ممنوع اعلام شده است.
این محدودیتها درحالی صورت میگیرد که "امامعلی رحمان" رئیسجمهوری تاجیکستان پیش از این به حجاج تاجیک توصیه کرده بود به جای صرف هزینه برای انجام مناسک حج، پول های خود را برای اشتغال درکشور سرمایهگذاری کنند. این اظهارات امامعلی رحمان نشان دهنده اوج بی اعتقادی رئیس جمهوری کشوری است که ، 98 درصد از جمعیت نزدیک به ده میلیون نفری اش مسلمان هستند.
پیش از این نیز مقام های دولت دوشنبه ، مخالفت خود را با 5 رکن دین اعلام کرده اند. بر اساس اظهارات مقام های دولت دوشنبه ، خواندن نماز ، گرفتن روزه ، پرداخت زکات ، انجام سفر حج و حجاب بانوان همگی اموری عبث و بی فایده هستند و مردم تاجیکستان نباید در این امور، وارد شوند. سیاست های اسلام ستیزانه و مقابله با نمادهای دین مبین اسلام توسط دولت تاجیکستان طی سالهای اخیر ، اعتراض بسیاری از روشنفکران ، فعالان مذهبی - سیاسی و روحانیون تاجیک را برانگیخته است.
ازجمله این که ، "سید مهتدی" کارشناس امور دینی و خطیب مسجد جامع جلال الدین بلخی در ولایت ختلان درسال 2017 میلادی در یکی ازسخنرانی های خود درجمع مردم، از اقدامات ضد اسلامی و سرکوب احزاب اسلامی از جمله حزب نهضت اسلامی توسط دولت تاجیکستان انتقاد کرده و گفته بود:
"این اقدامات دولت دوشنبه خشم مردم را برانگیخته است. مسلمانان در تاجیکستان از آزادی های مذهبی و خانم ها از پوشش اسلامی برخوردار نیستد و اغلب اماکن مذهبی از جمله مساجد نیز تعطیل است".
این کارشناس امور دینی و مذهبی تاجیکستان همچنین گفته بود: "باید این نوع اعمال ضد اسلامی را نه با نام اسلام و مسلمانان، بلکه با نظام لاییک حاکم بر دولت دوشنبه مرتبط دانست".
در همین ارتباط ، "محمد اقبال صدرالدین" نویسنده و کارشناس مذهبی تاجیک درخصوص محدودیت های دولت امامعلی رحمان برای بانوان محجبه ، می گوید : "حتی در دوره خفقان و سیاست های ضد دینی شوروی هم شاهد چنین محدودیت هایی برای حجاب زنان نبودیم".
در ادامه این روند ، مقامات کمیته دولتی امور دینی تاجیکستان ، تعطیلی مساجد را در این کشور تشدید و تعداد زیادی از مراکز عبادی را به بهانه نداشتن مجوز فعالیت تعطیل کرده اند.
دولت تاجیکستان از سال 2011 میلادی ، برنامه تعطیلی و تغییر کاربری مساجد را به بهانه نداشتن مدارک حقوقی آغاز کرده است. طی چندسال گذشته ، تعداد زیادی از مساجد تاجیکستان به کارخانه ، کتابخانه ، مسکن و کارگاه دوزندگی تبدیل شده اند . منتقدان دولت دوشنبه ، تعطیلی مساجد را نقض حقوق مسلمانان و محدود کردن آزادیهای دینی در چارچوب برنامه اسلام زدایی در کشور قلمداد میکنند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
دو شنبه 21 مرداد 1398 - 13:38:34