به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، القدس العربی نوشت، سیاست گذاران غربی عمیقاً نگران پیامدهای جدی جنگ یمن بر ثبات خاندان سلطنتی عربستان پس از شکست فاجعه بار در یمن و تأثیر آن بر روحیه نیروهای نظامی و افکار عمومی در این کشور هستند. این نگرانی به دلیل ترس از سقوط این حکومت مانند آن چیزی است که پس از بمبگذاری 11 سپتامر اتفاق افتاد، یعنی زمانی که آمریکا در عراق مداخله کرد تا در صورت سقوط عربستان، آن را به سکوی نفتی به نفع خود تبدیل کند. این یک روایت ناشناخته برای افکار عمومی بینالمللی است و در اسناد اطلاعاتی فرانسه یافت میشود.
آمریکا یگانهای نظامی را به عربستان اعزام کرده که بیشتر آنها متخصص در زمینه رهگیری موشکهای بالستیک و هواپیماهای بدون سرنشین هستند. این نخستین باری نیست که آمریکا به عربستان نیرو میفرستد. نخستین بار در اواسط سال گذشته میلادی بود که پنتاگون تصمیم گرفت کلاه سبزهای خود را برای رهگیری موشکهای بالستیک در صحرا به مرز مشترک عربستان و یمن اعزام کند، اما پس از شکستی که عربستان طی ماههای گذشته متحمل شد نیروهای دیگری را به این کشور اعزام کرد.
برخلاف آنچه تبلیغ میشود، اعزام نیرو به عربستان برای بار دوم با هدف دفاع از این کشور در برابر ایران نیست، زیرا گروهی که 50 یا 100 عضو بیشتر ندارد نمیتوانند با یک قدرت منطقهای مقابله کنند. اعضای این تیم برای کمک به رهگیری موشکها و هواپیماهای بدون سرنشین مورد استفاده انصارالله به عربستان اعزام شدهاند. به عبارت دیگر این نیروها بر راه اندازی رادارها و هدایت موشکها برای رهگیری موشکهای انصارالله نظارت دارند. این عملیات پس از آن صورت گرفت که انصارالله اعلام کرد طی هفتههای آتی 300 هدف را مورد حملات خود قرار خواهد داد.
طبق اطلاعاتی که القدس العربی از یک مقام دیپلمات بلند پایه غربی به دست آورده است، یک هراسی در غرب نسبت به نگرانی موجود در افکار عمومی عربستان درباره عدم موفقیت مقامات این کشور در زمینه رویارویی با انصارالله وجود دارد، پس وضعیت آنها در جنگ با ایران که یک قدرت منطقهای بزرگ است چگونه خواهد بود؟
با توجه به تحولاتی که در جهان عرب اتفاق میافتد، هیچ کس از این موضوع آگاه نیست که چگونه ممکن است اوضاع در عربستان همچون بروز واکنشی از سوی نیروهای مسلح و افکار عمومی سعودی شدت پیدا کند، به ویژه پس از آن که عربستان به دلیل جنگ در یمن، ترور جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی و فروپاشی اقتصاد به دلیل ماجراجوییهای محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به یک حکومت "نیمه سرکش" در مقابل جامعه جهانی تبدیل شده است. یکی دیگر از عواملی که نگرانی سعودیها را بیشتر کرده تصمیم امارات برای خروج از جنگ یمن بدون مشورت قبلی با ریاض است و این بدان معنا است که اماراتیها فهمیدهاند در این جنگ پیروز نخواهند شد.
طبق گفته یک منبع دیپلمات بلند پایه اروپایی که پیشتر در عربستان فعالیت کرده بود، اگر عربستان در این جنگ پیروز نشود، تمام وزن و اعتبار مذهبی و سیاسی خود را در جهان عرب و اسلام از دست خواهد داد و امتیازهایی را تقدیم انصارالله خواهد کرد و دیگر هیچگاه سرش را در مقابل ایران و ترکیه بلند نخواهد کرد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
چهار شنبه 16 مرداد 1398 - 14:56:17