سازمان ملل: ۳۰ هزار نفر از نیروهای خارجی داعش هنوز زنده‌اند

سه شنبه 8 مرداد 1398 - 9:18:8
سازمان ملل: ۳۰ هزار نفر از نیروهای خارجی داعش هنوز زنده‌اند

تهران- الکوثر: سازمان ملل متحد در گزارشی که دوشنبه منتشر شده تخمین زده نزدیک به ۳۰ هزار نفر از تروریست های خارجی داعش ممکن است هنوز زنده باشند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، در این گزارش از ادلب سوریه به عنوان یکی از بزرگترین پایگاه‌های تروریست‌های خارجی نام برده شده است. سازمان ملل تصریح کرده داعش و القاعده در حال رقابت برای به دست گرفتن قدرت در بسیاری نقاط هستند.

درباره منابع مالی داعش گزارش شده گمان می‌رود این گروه تروریستی هنوز بین ۵۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار ثروت در اختیار داشته باشد، اما فاقد نقدینگی لازم برای انجام عملیات‌های خود است. 

سازمان ملل نوشته این گروه در حال بررسی روش‌هایی برای درآمدزایی است.

پیش از این، «کریم خان» رئیس کمیته تحقیق سازمان ملل در رابطه با جنایت‎های صورت گرفته داعش در عراق گفت که عناصر داعشی بازداشت شده باید به روش محاکمه نازی‎ها اعدام شوند.

کریم خان روز دوشنبه در سخنانی گفت که محاکمه داعشی‌ها باید به روشی صورت بگیرد که بعد از جنگ جهانی دوم در شهر نورمبرگ آلمان صورت گرفته بود و در آن رهبران نازیسم با حضور در دادگاه ویژه در دهه چهل قرن گذشته محاکمه شده بودند.

بخش اعظمی از خاک عراق در سال ۲۰۱۴ به اشغال داعش درآمد. ارتش عراق سال ۲۰۱۷ موفق شد این گروه تروریستی را شکست دهد، هر چند عناصر داعشی همچنان در برخی از مناطق عراق حضور پنهان دارند.

ریشه‌های داعش

ریشه‌های گروه تروریستی داعش به گروهی به نام «التوحید و الجهاد» باز می‌گردد که پس از تجاوز نظامی آمریکا به عراق، در سال ۲۰۰۳ میلادی، «ابو مصعب الزرقاوی» اردنی آن را در این کشور تاسیس کرد. 

۶ ماه بعد در فوریه سال ۲۰۰۴ میلادی نام این گروه به «قاعدة الجهاد فی بلاد الرافدین» (گروه جهادی القاعده در سرزمین رافدین) تغییر نام داد و با جماعتی به نام «مجلس شوری المجاهدین» ادغام شد که حدود ۱۰ گروه شبه نظامی محلی عراقی را در برمی‌گرفت، گروه‌هایی که هدف خود را مبارزه با حضور نظامی آمریکا در عراق اعلام کرده بودند.

اما مجلس شوری المجاهدین به دلیل اختلافات ایدئولوژیک و ساختاری گروه‌های تشکیل دهنده این مجلس با گروه القاعده به رهبری ابو مصعب الزرقاوی منحل شد، اختلافاتی که بعدها به رویارویی و درگیری‌های مسلحانه و عملیات‌های ترور متقابل منتهی شد.

در سال ۲۰۰۶ میلادی «احمد الخلایله»، معروف به ابو مصعب الزرقاوی با «اسامه بن لادن»، رهبر وقت سازمان القاعده، شاخه مادر، در فیلمی که از وی در بیابان‌های «الانبار»، در غرب عراق گرفته شده بود، بیعت کرد تا گروه وی به طور رسمی به «سازمان القاعده در عراق» تغییر نام دهد.

زرقاوی در همان سال ۲۰۰۶  میلادی در یکی از حملات هوایی جنگنده‌های آمریکایی در استان «دیالی» در شرق عراق کشته می‌شود تا «ابو حمزه المهاجر» به عنوان رهبر جدید القاعده در عراق جانشین وی شود، کسی که پس از بیعت رهبران اصلی القاعده با وی، تشکیل «دولت اسلامی عراق» را اعلام کرد.

روز نوزدهم آوریل سال 2010 میلادی نظامیان آمریکایی «ابو عمر البغدادی» و ابو حمزه المهاجر را از پای درآوردند. کمتر از یک هفته بعد اعلام شد، «ابو بکر البغدادی» به عنوان امیر (سرکرده) گروه دولت اسلامی عراق انتخاب شده است.

بعد از آغاز ناآرامی‌ها در سوریه، البغدادی به همراه صدها نفر از عناصر خود به سوریه منتقل شد، اینکه وی چگونه توانسته به سوریه انتقال یابد، مورد بحث و تردید است. 

البغدادی در سوریه این امکان را یافت تا صدها سوری را جذب گروه خود کند و پس از ورود ناآرامی‌های سوریه به مرحله حمل سلاح و اقدام نظامی جهت براندازی نظام در این کشور و قبل از سیطره کامل این گروه بر شهر رقه، در سال 2013 میلادی تشکیل گروه «دولت اسلامی عراق و شام» اعلام شد./فارس


سه شنبه 8 مرداد 1398 - 8:48:38