به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، روزنامه لبنانی الاخبار نوشت ایران با سیلی که به غرب زد، نشان داد که در منطقه دست برتر را دارد.
این حادثه پرسشهایی را درباره پیامدهای آن بر وضع منطقه و موضوع میانجیگری فرانسه و البته، موضع کلی اروپا مطرح میکند. به لحاظ امنیتی نیز پرسشهایی در این باره، مطرح میشود که مهمترین آنها به سرنوشت ائتلاف امنیتی آمریکا در آبهای منطقه و میزان توانایی آن برای تغییر معادلات امنیتی در خلیج فارس مربوط میشود.
کشتی انگلیسی به مقصد بندر «الجبیل» عربستان در خلیج فارس در حال حرکت بود که ناگهان مسیر خود را پس از ورود به تنگه هرمز تغییر داد. بنا به اعلام سپاه پاسداران، توقیف کشتی به درخواست سازمان بنادر و مسئولان دریایی استان هرمزگان و بهعلت رعایت نکردن قوانین دریانوردی توقیف شد.
شکی نیست که این دلایل، مانند ادعاهای مطرح شده درباره توقیف کشتی «گریس ۱» در حاشیه تحولات منطقه قرار خواهد گرفت؛ زیرا آن گونه که به نظر میرسد انگیزه این دو حادثه کمتر از انگیزه سیاسی نبوده است.
«بریتانیا» تاوان اشتباههای لندن را میدهد. دیروز اهانت بزرگی به آن صورت گرفت که تاریخ مشابه آن را به یاد ندارد و نشان میدهد که توقیف کشتی گریس- ۱ و تمدید توقیف آن به مدت ۳۰ روز دیگر، فقط به درخواست آمریکا صورتگرفته است. این حادثه حاکی از آن است که آمریکا به دنبال آن بوده است که متحدان خود را در موضع گیری علیه ایران بیش از پیش وارد میدان کند. طی دو ماه گذشته، لندن با تحرکات خود نشان داد که در مقایسه با پاریس و برلین، در مدار نزدیکتر به واشنگتن عمل میکند و مواضع آن در مقایسه با دو متحد اروپایی اش متفاوت است، اگر چه بارها اعلام کرده است که به توافق هستهای پایبند است.
پس از این حادثه در تنگه هرمز، پرسشهایی درباره گزینههای فراروی آمریکا و انگلیس برای پاسخ به این سیلی ایران مطرح شد. با توجه به اینکه این بار انگلیس و نه متحد منطقهای واشنگتن هدف قرار گرفته است، اوضاع در حال پیچیده شدن است، به ویژه اینکه این حادثه پس از آن صورت گرفت که نیروهای انگلیسی در پایگاههای گستردهای که این کشور در منطقه خلیج فارس دارند، به حال آماده باش در آمده بودند. آنها آمده بودند و تدابیر امنیتی شدیدی برای حمایت از کشتیهای خود اتخاذ کرده بودند. با وجود این آمادگی و نیز آمادگی نیروهای آمریکایی در منطقه، و نیز تلاش آمریکاییها برای ایجاد ائتلاف امنیتی در مناطق دریایی در نزدیکی ایران و یمن، ایرانیها این کشتی را توقیف کردند.
توقیف کشتی «استینا امپرو» مانند حادثه سرنگون کردن پهپاد، موفقیت جدیدی برای ایران در زمینه محک زدن موضع آن در قبال حملات جدید آمریکا ثبت کرد. از زمانی که واشنگتن معافیتهای اعلام شده درباره تحریمهای نفتی را برداشت، موضع ایران واضح بود و آن اینکه هرگونه تحرک و اقدامی بدون پاسخ نخواهد ماند. آنچه تهران در رویکرد «اعمال فشار متقابل» بدان نیاز دارد، این است که خود را دستبسته و منفعل و منزوی نشان ندهد؛ زیرا به دنبال معادله بازدارندگی است که شبح جنگ علیه خود را از منطقه دور کند. تهران با توقیف استینا امپرو تلاش کرد نشان دهد که در منطقه خلیج فارس دست برتر را دارد و این برگه آن بزرگتر از آن است که آمریکاییها و متحدان آنها تأثیرات امنیتی و نظامی آن و نیز تأثیر آن بر آبراههای تجاری و بازار بینالمللی نفت را که این اقدام سبب افزایش یک درصدی نفت شد، نادیده بگیرند.
یک شنبه 30 تیر 1398 - 10:15:47