به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم، در گزارشی نوشت: در حالی که پس از موفقیت پدافند هوایی ایران در سرنگون کردن پهپاد جاسوسی آمریکا بر فراز تنگه هرمز، جهان سرگرم تنش تشدید شده بین آمریکا و ایران در منطقه خلیج (فارس) است، جنگندههای رژیم اسرائیل، یکشنبه شب با حملات موشکی، مواضعی نظامی و غیرنظامی را در ریف دمشق و حومه استان حمص هدف قرار دادند که این حملات به شهادت 15 نفر از جمله چند کودک و غیرنظامی انجامید.
جنگندههای رژیم اشغالگر از ترس سرنگون شدن، همانند جنگنده اف-16 اسرائیل که پدافند هوایی سوریه آن را با سامانه به روز شده اس-200 سرنگون کرد، به حریم هوایی سوریه نزدیک نشدند و هفت موشک خود را از حریم هوایی لبنان شلیک کردند.
این حملات هوایی، همپیمان روس اسرائیل را با مشکل روبرو میسازد، زیرا این حملات یک هفته پس از نشست سه جانبه مشاوران امنیت ملی روسیه، آمریکا و رژیم اشغالگر در قدس برای بررسی حضور ایران در خاک سوریه صورت گرفت. اطلاعات اولیه حاکی از آن است که نیکولای پاتروشف، مشاور امنیت ملی روسیه که نماینده کشورش در آن نشست سه جانبه بود، با اظهارات خود، همتایان آمریکایی و اسرائیلی خود را غافلگیر کرد. وی به آنها گفته بود که ایران کشور همپیمان و شریک مسکو است و تخریب چهره آن و خطرناک خواندن این کشور برای منطقه غیر قابل قبول است، زیرا ایران در نبرد علیه تروریسم مشارکت موثری دارد.
این اظهارات، پیام روشنی دارد و تاکید میکند رهبران روسیه درباره قرار دادن نقشهای برای بیرون راندن ایرانیها از سوریه با همتایان آمریکایی و اسرائیلی خود اتفاق نظر ندارند و پیشنهاد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، برای برگزاری نشستی سهجانبه با حضور رجب طیب اردوغان و حسن روحانی، همتایان ترکیهای و ایرانی خود، برای بررسی اوضاع سوریه، چیزی جز واکنشی محکم به نشست قدس و نقض آن نیست.
نکته قابل توجه این بود که پدافند هوایی سوریه از سامانه اس-300 روسی که در اختیار داشت و دقت بالاتری داشتند، برای مقابله با حملات هوایی اخیر اسرائیل استفاده نکرد، بلکه بر اساس بازرسی تکههای موشک سوری که نزدیک نیکوزیا پایتخت قبرس منهدم شد، مشخص شد که موشک مورد استفاده، اس-200 بوده است؛ بدین معنا که رهبران روسیه همچنان اجازه استفاده از نسخه به روز شده، یعنی موشکهای اس-300 را برای مقابله با تجاوزهای اسرائیل نمیدهند.
البته اطلاعات دقیقی از علت و چگونگی محدودیتهایی که رهبران روسیه برای استفاده از این نوع موشکها بوسیله نیروهای سوریه برای مقابله با تجاوزهای پیوسته اسرائیل اعمال میکنند، در اختیار نداریم و هر آنچه میدانیم این است که این موشکها به عنوان واکنشی به حملات هوایی اسرائیل به اهداف سوریه نزدیک پایگاه هوایی حمیمیم روسیه در نزدیکی لاذقیه، در اختیار همپیمان سوری قرار گرفت؛ حملاتی که به سرنگون شدن هواپیمای شناسایی روسیه و کشته شدن 15 کارشناس روس منجر شد و رهبران روس، همتایان اسرائیلی خود را مسئول آن تجاوز قلمداد کردند.
اما سوالی که اینجا مطرح میشود این است که در سایه تشدید تجاوزهای تحریکآمیز اسرائیل، رهبران روسیه تا چه زمانی این محدودیتها را اعمال خواهند کرد و اجازه نخواهند داد از موشکهای اس-300 استفاده شود؟
از طرف دیگر استفاده جنگندههای اسرائیل از حریم هوایی لبنان برای هدف قرار دادن مواضع سوریه، دیگر قابل تحمل نیست و باید با دادن چراغ سبز به سوریه برای هدف قرار دادن این جنگندهها در آسمان لبنان، متوقف شود، بویژه آنکه موشکهای اس-300 میتوانند اهداف خود را در فاصله 300 کیلومتری هدف قرار دهند، یعنی فاصلهای بسیار دورتر از حریم هوایی لبنان.
سردبیر رای الیوم افزود: هدف اسرائیل از این حملات، تحریک سوریه و ایران و وادار کردن آنها به واکنش نشان دادن در عمق اسرائیل برای کشاندن آنها به جنگی گسترده در زمانی است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، آن را مناسب ببیند، تا این دو کشور را به عنوان طرفی نشان دهد که آتش جنگ در منطقه را شعله ور ساخته اند و باید مسئولیت خود را در این زمینه بپذیرند.
عطوان در ادامه نوشت: قطعا واکنش مناسب به اینگونه اقدامات تحریکآمیز اسرائیل نزدیک است و ممکن است هر لحظه غافلگیر شویم. البته قطعا این واکنش با هماهنگی با همپیمان روسی خواهد بود که خود از این تجاوزهای آزاردهنده اسرائیلی به تنگ آمده است، بویژه آنکه این حملات در کشوری صورت میگیرد که پایگاههای نظامی روسی در آنجا قرار دارد و نیروهایش در جنگی سخت و بیسابقه علیه تروریسم در آن حضور دارند و با دادن خون نیروهایش بهای آن را میپردازد.
پیش از این، ایران را ملامت میکردند که در برابر توهینهای اسرائیل و هدف قرار دادن نیروهایش در سوریه، سکوت کرده است و از واکنش نشان دادن سر باز میزند, اما اینک سوء برداشت آنها کاملا مشخص شده است، به گونهای که ایران به آمریکا، این ابرقدرت و حامی اسرائیل، واکنش نشان داد و پهپاد عظیم آمریکایی را که حریم هوایی ایران را بر فراز تنگه هرمز نقض کرد، بدون هیچ تردیدی سرنگون ساخت.
در انتهای این مطلب آمده است: بر اساس اطلاعاتی که به بیرون درز کرده، این بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، بود که دخالت کرد و در آخرین لحظات از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، خواست واکنش انتقام جویانه واشنگتن را متوقف کند، زیرا از واکنش ایران و همپیمانانش با شلیک یکباره دهها هزار موشک که به نابودی رژیم اشغالگر منجر میشد، میترسید. همانطور که واکنش ایران، بسیاری را ساکت کرد، واکنش سوریه نیز همین کار را خواهد کرد، یا حداقل امیدواریم اینگونه باشد. زیرا آنکه توانست هشت سال در برابر ائتلافی از هفتاد کشور به رهبری آمریکا بایستد و توانست بیشتر خاک خود را بار دیگر تحت حاکمیت سوریه درآورد، قطعا میتواند به اینگونه اقدامات تحریکآمیز اسرائیل پاسخ دهد، بویژه آنکه معادلات در همه جبهه ها، به سرعت به نفع محور مقاومت در حال تغییر است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 11 تیر 1398 - 13:56:35