به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، بر اساس طرحی که جزئیات آن در 40 صفحه در وبسایت کاخ سفید منتشر شده، سرمایهگذاری در حوزههای عمومی و خصوصی در سرزمینهای فلسطینی دستکم یک میلیون فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد.
همچنین بنا بر این طرح، مبلغ 27.5 میلیارد دلار در کرانه باختری و نوار غزه، و مبالغ 9.1 میلیارد، 7.4 میلیارد و 6.3 میلیارد دلار به ترتیب برای فلسطینیان ساکن مصر، اردن و لبنان سرمایهگذاری خواهد شد.
کاخ سفید با طرح این ادعا که «چندین نسل از فلسطینیها تحت شرایط مشقتبار و زیانبار زندگی کردهاند اما فصل بعدی زندگی آنان میتواند با آزادی و منزلت قرین شود»، اعلام کرد: این طرح بلندپروازانهترین اقدام بینالمللی برای فلسطینیان تا به امروز است.
با این حال جناحهای مختلف فلسطینی بلافاصله این طرح را رد کردند.
حنان عشراوی، از مقامات ارشد سازمان آزادیبخش فلسطین، این طرح را یک سری وعده غیرعملی خواند و گفت، تنها یک راه حل سیاسی میتواند به منازعه اسرائیل و فلسطین پایان دهد.
او در گفتوگو با خبرگزاری رویترز، موضع دولت ترامپ در قبال منازعه اسرائیل و فلسطینیان را «کاملا غلط» دانست و گفت: آنها میتوانند به اشغالگری پایان ببخشند که این خود اولین پیش شرط رونق و آبادانی است. تحت شرایط اشغال رونق و آبادانی در کار نخواهد بود.
جنبش حماس نیز با لحنی تندتر به این طرح حمله و اعلام کرد: فلسطین فروشی نیست. حازم قاسم، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین در واکنش به این طرح اعلام کرد: دولت آمریکا باز هم در توهم است و گمان میکند که مردم فلسطین، حقوق خود را در مقابل پول معامله میکنند.
در ماههای اخیر مقامهای آمریکایی تأیید کردهاند که در جریان یک همایش فرصتهای اقتصادی در منامه، از بخش نخست و اقتصادی معامله قرن رونمایی خواهد شد. همایش بحرین قرار است روزهای چهارم و پنجم تیر در منامه برگزار شود.
با این حال هنوز روشن نیست که بخش سیاسی «معامله قرن» که بخش اساسی آن است چه زمانی در عرصه عمومی منتشر خواهد شد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
یک شنبه 2 تیر 1398 - 7:51:2