واشنگتن‌پست: جنگ با ایران مادر تمام باتلاق‌ها خواهد بود

سه شنبه 31 اردیبهشت 1398 - 18:35:43
واشنگتن‌پست: جنگ با ایران مادر تمام باتلاق‌ها خواهد بود

تهران- الکوثر: یک روزنامه آمریکایی با اشاره به توانمندی‌های ایران برای مقابله با هرگونه اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا، تأکید کرد که آمریکا نباید برای اقدام نظامی به ایران ریسک کند زیرا جنگ با ایران مادر تمام باتلاق‌ها خواهد بود.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،   روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست در گزارشی به تنش‌های اخیر در منطقه غرب آسیا اشاره کرد و نوشت که درگیری نظامی با ایران «مادر تمام باتلاق‌ها» خواهد بود.

در این گزارش آمده است که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به طور موقت از تنش‌ها علیه ایران در روزهای گذشته کم کرده بود که در اقدامی، مجدداً با انتشار توییتی بر این تنش‌ها دامن زد.

ترامپ روز یکشنبه هفته جاری، در یک پیام توییتری تهدیدآمیز نوشت: «اگر ایران خواستار جنگ باشد، پایان رسمی ایران خواهد بود. هرگز دیگر آمریکا را تهدید نکنید».

طبق این گزارش، طرفداران سیاست‌های ترامپ در قبال ایران، در پی انتشار این توییت تهدید‌‌آمیز، واکنش‌های هولناکی از خود نشان دادند به طوریکه سناتور «مارکو روبیو» از ایالت «فلوریدا» هشدار داد: «حمله = پاسخ قطعی».

«تام کاتن» سناتور جمهوری‌خواه که مواضع تندی در قبال ایران دارد نیز در پی پیام توییتری ترامپ تصریح کرد: «اگر ایران علیه آمریکا یا همپیمانان ما در منطقه اقدام نظامی انجام دهد، قطعاً انتظار یک واکنش مخرب علیه ایران را خواهم داشت».

واشنگتن‌پست سپس با اشاره به تمامی این لفاظی‌های جنگ‌طلبانه مقامات آمریکایی ادامه داد که این رجزخوانی‌ها، تند و سخت از واقعیت به دور است.

نویسنده این گزارش تأکید کرد که بررسی قابلیت‌های ایران نشان می‌دهد که هیچ گزینه نظامی علیه ایران قاطعانه یا کم‌هزینه نخواهد بود بلکه جنگ با ایران، مادر تمام باتلاق‌ها خواهد بود.

«مکس بوت» نویسنده گزارش واشنگتن‌پست که خود از حمایتش از جنگ عراق ابراز پشیمانی می‌کند، در ادامه به وخامت تقابل احتمالی با ایران اشاره می‌کند و می‌نویسد: «(تقابل با ایران)، مادر همه باتلاق‌ها خواهد بود: تقابلی که جنگ عراق را به وجود آورد-و من در حال حاضر از حمایت از آن بسیار پشیمان هستم- در مقایسه (با تقابل احتمالی با ایران) هیچ است».

طبق این گزارش، ایران سامانه «اس‌-۳۰۰» یعنی پیشرفته‌ترین پدافندی که تاکنون جنگنده‌های آمریکایی با آن روبرو بوده‌اند را در اختیار دارد و تقابل با ایران اقدام ساده‌ای برای نیروی هوایی و دریایی آمریکا نخواهد بود و تعداد زیادی از خلبانان و هواپیماهای آمریکایی در این تقابل احتمالی از بین خواهند رفت.

این گزارش سپس به ناکامی‌های آمریکا در بمباران دیگر کشورها اشاره کرد و نوشت، آمریکا شمال ویتنام، کامبوج و لائوس را برای سال‌ها بمباران کرد و سه برابر مجموع مهمات مورد استفاده کشورها در جنگ دوم جهانی را علیه این کشورها به کار برد، و با این وجود، در جنگ ویتنام شکست خورد.

طبق این گزارش، حملات هوایی در اغلب موارد، زمانی قاطعانه خواهد بود که همراه با حملات زمینی باشد که آمریکا فاقد یک گزینه زمینی واقع‌بینانه است. ایران در مقایسه با عراق هم از نظر وسعت و هم جمعیت بسیار از عراق بزرگ‌تر است.

این گزارش سپس در توضیح ناتوانی آمریکا در اعزام نیرو به ایران نوشت، ریاضیات اقدام نظامی حاکی از آن است که آمریکا و همپیمانان این کشور به ۶۰۰ هزار نظامی در عراق نیاز داشتند که البته هرگز این هدف محقق نشد و آمریکا و همپیمانانش هرگز بیش از ۱۸۰ هزار نظامی در عراق نداشتند. طبق همین محاسبات، آمریکا به ۱.۶ میلیون نظامی برای اعزام به ایران نیاز دارد، در حالی که مجموع نیروهای ارتش و تفنگداران آمریکایی ۶۵۴۴۰۳ نفر، یعنی نصف مقدار مورد نیاز است.

طبق گزارش ۲۰۱۱ مرکز ارزیابی‌های راهبردی و بودجه آمریکا، ایران قادر است با تاکتیک‌های «نامتقارن»، پاسخ حملات هوایی آمریکا را بدهد.

بنا بر ارزیابی‌‌های سال ۲۰۱۱، ایران قادر است از ترکیبی از موشک‌های ضدکشتی کروز، پهپادها، زیردریایی‌ها، کشتی‌های کوچک و مین برای «حمله» به ناوهای آمریکا در آبهای خلیج‌فارس استفاده کند.

بنا به گزارش روزنامه واشنگتن‌پست، طبق ارزیابی مرکز ارزیابی‌های راهبردی و بودجه آمریکا، ایران قادر است پایگاه‌های آمریکا در منطقه را با زرادخانه‌های حدود دو هزار موشک خود هدف قرار دهد و همچنین ایران قادر است شبکه‌های رایانه‌ای آمریکا را با حملات سایبری فلج کند.

واشنگتن پست سپس با اشاره به قابلیت‌های ایران برای مقابله با آمریکا نوشت که واشنگتن در مقابل ایران چه خواهد کرد؟ تعدادی موشک کروز و تعدادی بمب پرتاب می‌کند؟ حتی تصور اینکه ترامپ یک هولوکاست هسته‌ای به راه بیاندازد تا به معنای واقعی کلمه به ایران «پایان» دهد نیز سخت است.

نویسنده واشنگتن‌پست در پایان گزارش خود به جمله‌ای از ژنرال «دیوید پترائوس» از فرماندهان سابق ناتو اشاره کرد که در حین حمله ۲۰۰۳ به عراق گفت: «به من بگویید که چگونه (جنگ عراق) پایان می‌یابد». «جورج بوش» رئیس‌جمهور وقت آمریکا هیچ ایده‌ای درباره پایان جنگ عراق نداشت. به همین ترتیب، امروز نیز جنگ‌طلبان در داخل و خارج از دولت ترامپ، هیچ ایده‌ای درباره چگونگی پایان جنگ با ایران ندارند و بهتر است برای آغاز چنین جنگی با ایران ریسک نکنند.منبع فارس


سه شنبه 31 اردیبهشت 1398 - 11:44:40