به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، این روزنامه نوشت گزارش های ارسالی دفتر نمایندگی اردن در رام الله به وزارت خارجه این کشور بیانگر حجم نگرانی اردن از تبعات طرح آمریکا موسوم به معامله قرن است که واشنگتن قصد دارد در ماه جولای میلادی آن را افشا کند.
طبق این گزارش، نگرانی های اردن در این روزها بیشتر شده به خصوص پس از اینکه رسانه های آمریکایی و صهیونیستی اخباری منتشر کردند مبنی بر این که اردن هزینه سنگینی را در این معامله (به عنوان وطن جایگزین برای فلسطینیان) پرداخت می کند به طوری که قیمومیت آن بر مسجد الاقصی و مقدسات اسلامی در قدس لغو و به عربستان داده خواهد شد و نیز سرزمین هایی در شرق اردن به فلسطینیان واگذار می شود و در مقابل، بخش هایی از شمال عربستان به اردن داده خواهد شد.
همچنین گزارشهای ارسالی دفتر نمایندگی اردن در رام الله به وزارت خارجه اردن بیانگر پیشنهاد 10 میلیارد دلاری «محمد بن سلمان» ولی عهد عربستان به «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای پذیرش معامله قرن است.
براساس گزارشهای نمایندگی دیپلماتیک اردن که روزنامه الاخبار به نسخه ای از آنها دست یافته، پس از اینکه «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا در دسامبر 2017، قدس اشغالی را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از رهبران فلسطینی خواسته است تحت هیچ بهانهای با ایالات متحده آمریکا روبرو نشوند چرا که روند بررسی برای یک ناظر جدید بر عملیات صلح هنوز متزلزل است.
طبق این گزارش،«خالد الشوابکه» رئیس دفتر نمایندگی اردن در رامالله، پس از دیداری که با «احمد مجدلانی» از مشاوران رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی داشت، طی گزارشی به وزارت خارجه اردن در 20 دسامبر سال 2017، اعلام کرد که تشکیلات خودگردان فلسطین مجدلانی را به چین و «نبیل شعث» را به روسیه اعزام کرده است تا پکن را به پیوستن به کمیته چهارجانبه بینالمللی متقاعد کنند و هدف از این تحرک، عدم رویارویی با طرف آمریکایی و نیز تقویت این کمیته و حمایت از دولت آمریکا برای ارائه بستهای برای روند صلح است که راضیکننده و عادلانه برای تمامی طرفها باشد.
الشوابکه همچنین در تاریخ 26 دسامبر 2017 نیز درباره روابط عربستان و تشکیلات خودگردان فلسطین و سفر محمود عباس به ریاض و گفت و گوهایش درباره معامله قرن و پیشنهادهای آمریکا که سعودی های برای عباس تشریح کردند، گزارش داده است: در 25 دسامبر 2017 با «مجدی الخالدی» مشاور دیپلماتیک ابومازن صحبت کردم و هنگام پرسش از او درباره سفر ابومازن (محمود عباس) به عربستان، متوجه شدم که دیدار اخیر وی با «محمد بن سلمان» (ولیعهد سعودی) خوب و بهتر از دیدار اولشان پیش از کنفرانس استانبول بود».
این مسئول اردنی اضافه می کند: بنسلمان به ابومازن اطلاع داد که آمریکاییها آماده هستند به فلسطینیان سرزمینی را که در آن زندگی کنند اعطا کنند، سرزمینی که برای خود آنها خواهد بود. از عربستان و دیگر کشورهای عربی نیز خواسته شده است که حمایت مالی از فلسطینیان و افتتاح پروژههایی در کرانه باختری را که به رونق اقتصادی و رشد و توسعه مناطق موسوم به B و C آن کمک می کند، فراهم کنند. ریاض همچنین اعلام کرده از تشکیلات خودگردان فلسطین با مبلغی بیش از 4 میلیارد دلار حمایت خواهد کرد.
الشوابکه در گزارش خود به وزارت خارجه کشورش افزود: «ابومازن نیز در مقابل به محمد بنسلمان وضعیت موجود در فلسطین را تشریح کرده و اعلام کرده است که هرگز نمیتواند هیچگونه امتیازی در ارتباط با شهرکها، تشکیل دو کشور و درباره قدس بدهد و چرا که فلسطینیان تأکید دارند که آمریکاییها هرگز پیشنهادهای جدی و مکتوبی برای عرضه کردن ندارند بلکه همان تاکتیکی را دنبال میکنند که پیشتر درباره قطعنامه بالفور دنبال کردند و هرگونه فشاری از هر طرفی باعث خواهد شد که تشکیلات خودگردان نهادهایش را منحل کند و اسرائیل مسئول مدیریت اوضاع در اراضی اشغالی شود».
در ادامه گزارش الشوابکه نقل شده است: محمد بنسلمان جزئیات «معامله قرن» را به ابومازن اعلام کرد و از او خواست با این طرح موافقت و در جهت آن حرکت کند.
این مقام اردنی فاش می کند : «بنسلمان از ابومازن پرسید که 'میزان بودجه سالیانه اطرافیانت چقدر است؟'، که ابومازن پاسخ داد 'من امیر نیستم که اطرافیانی داشته باشم'. بنسلمان توضیح داد: 'تشکیلات خودگردان، وزرای آن و کارمندانش چقدر به پول نیاز دارند؟'، ابومازن پاسخ داد: 'یک میلیارد دلار'. بنسلمان گفت: 'اگر با معامله قرن موافقت کنی من به تو 10 میلیارد دلار را برای 10 سال خواهم داد'. ولی ابومازن به این طرح معترض شد و اظهار داشت که این امر، به پایان حیات سیاسیاش منجر خواهد شد».
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 10 اردیبهشت 1398 - 11:58:46