به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، به نقل از پايگاه اينترنتي یورک آلرت؛ محققان علوم پزشکی در دانشگاه کورنل در آمریکا اعلام کردند فشار خون بالا در میانسالی، خطر ابتلا به بیماری های شناختی قوای مغز از جمله آلزایمر را تشدید می کند.
دکتر کوستانتینو یادکولا و همکارانش در موسسه تحقیقات مغز و اعصاب فیل Feil در دانشگاه کورنل در نیویورک در مقاله ای علمی که در انجمن قلب آمریکا ارائه شد، اعلام کردند فشار خون بالا در دوران میانسالی به عروق خونی مغز آسیب می زند و بروز ایسکمی و گرفتگی عروق را در ماده سفید مغز تشدید می کند.
در واقع کسانی که در میانسالی، فشار خون کنترل نشده دارند بیشتر در خطر ابتلا به ناکارآمدی دستگاه شناختی مغز و آلزایمر در دوران سالخوردگی قرار می گیرند و کسانی که تحت درمان فشار خون در میانسالی قرار می گیرند تغییرات بارزی در نوروآناتومی مغز و آسیب شناسی را شاهد خواهند بود.
براساس آمارها برآورد می شود حدود پنج میلیون و چهارصد هزار نفر در آمریکا به بیماری آلزایمر مبتلا باشند که هیچ درمانی ندارد ولی برخی داروها، قادرند شرایط قوای شناختی بیماران را کنترل کنند.
با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح ماده شیمیایی سروتونین کاهش می یابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می شود.
این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان می دهد.
خاطره ها ترکیبی هستند از یادآوری دیده ها و شنیده ها و احساسات که برای یاداوری آن ها مغز نیاز به برقراری یک ارتباط پیچیده سلولی بین همه بخش ها دارد.
به همین علت با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطره ها کمرنگ یا فراموش می شوند.
در بیماری آلزایمر ترشح سروتونین به شدت کاهش می یابد اما این مسئله همیشه به علت پیر شدن سلول ها نیست.
سکته مغزی که باعث از دست رفتن بخشی از سلول های مغز می شود یا شوک عاطفی پس از دست دادن عزیزی می توانند خطر ابتلا به آلزایمر افزایش دهند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
یک شنبه 1 اردیبهشت 1398 - 9:29:31