به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، «یانا برند»هماهنگ کننده پروژه پزشکان بدون مرز، گوشهای از وضع اسفبار مردم یمن به ویژه در بخش بهداشت و درمان را تشریح کرد.
وی در این مورد به روزنامه آلمانی «فرانکفورتر روندشاو» گفت: «در همه کشور به دلیل شرایط بهداشتی و نقص در تامین نیازهای بهداشتی، وبا فراگیر است. پس از گذشت بیش از چهار سال، شرایط درمانی در یمن به شدت وخیم شده و دارو و حتی نیروی فعال در بخش درمان هم بسیار کم است چرا که دستمزد عده زیادی از سال 2016 تاکنون پرداخت نداشته است. مردم برای اینکه از خانواده خود حمایت کنند به شغل نیاز دارند. به همین دلیل شرایط برای مردم روز به روز دشوارتر میشود و مبنای آن شرایط نابسامان اقتصادی است.»
برند گفت: «مردم پول کمتری برای پرداختن هزینههای حمل ونقل دارند و نمی توانند هزینههای درمانی خود را به راحتی بپردازند. یمن پیش از جنگ یکی از فقیرترین کشورها بود. از این رو زیرساخت خوبی ندارد و در نتیجه جنگ، بر تمامی بخشهای زندگی مردم تاثیر داشته است.»
وی درباره اپیدمی وبا و وضعیت بهداشتی یمن گفت: «وبا به راحتی قابل درمان است ... و البته مواردی که اکنون به ما مراجعه می کنند در مقایسه با قبل کاهش یافتهاند اما زبالهها در خیابانها انباشته و به آتش کشیده میشوند. در یمن آب سالم اندکی وجود دارد و در خانهها هم طبق اطلاعاتی که ما داریم، تقریبا آب لولهکشی نیست. مردم باید خودشان آب را از چشمه بیاورند و یا از کامیونهایی که آب دارند، آب تهیه کنند و این کار در توان همه نیست. به همین دلیل در خانهها آب کم است و یا اینکه آب از منابع مشکوک تهیه میشوند. ما اینجا در بیمارستان که 130 تخت دارد، آب را به وسیله کامیونهایی که آب میآورند تامین میکنیم . نیاز روزانه ما بیش از 30 هزار لیتر است و ما اینجا در ماه 900 تولد داریم به همین دلیل نیاز به آب بیشتری داریم.... تهیه آب برای مردم عادی آسان نیست. علاوه بر افزایش بهای آب، بهای بنزین هم به دلیل بحران اقتصادی افزایش مییابد که به دنبال آن هزینه حملونقل بیشتر میشود و این به بحرانی تبدیل شده است که پایانی ندارد.»
هماهنگ کننده پروژه پزشکان بدون مرز در ادامه در زمینه کنترل وبا گفت: «در مجموع، آب و در صدر آن آب آشامیدنی در اقدام برای مقابله با وبا نقش کلیدی ایفا میکند و اگر تامین نشود، اپیدمی بدتر خواهد شد... بسیاری از زیرساختهای درمانی دیگر کارایی ندارند و بخشی از بیمارستانهای محلی و مراکز درمانی باز نیستند. ساختمانهای درمانی تخریب شدهاند و مناطقی هستند که به دلیل درگیر بودن در جنگ، عملا امکان کار کردن در آنها وجود ندارد. البته (مراکز درمانی) بخش خصوصی هم وجود دارند که نمیتوانند چندان دوام بیاورند... ما در اینجا فقط یک بیمارستان داریم که در آن داروی رایگان در اختیار کودکان زیر پنج سال و زنان باردار قرار داده میشود. طبیعتا ما بیماران زیادی را پاسخگو هستیم ولی نیاز بسیار بیشتر از این است که ما تصور می کنیم.... ما حدود 100 همکار خارجی در یمن داریم که در کنار حدود دو هزار و 200 همکاری یمنی فعالیت میکنند این تعداد زیاد است اما نمیتوانیم تمامی نیاز درمانی را جواب دهیم.»
یانا برند همچنین گفت که دیفتیری، سرخک و در برخی مناطق مالاریا فراگیر شده است. علاوه بر همه این موارد ما با موارد عادی درمانی مقابله میکنیم. مثلا اگر زنی باردار باشد و نیاز به سزارین داشته باشد، کسی نیست که به وی کمک کند. یا کودکانی هستند که سرما خوردهاند و وضعیت آنها بدتر میشود تا به ذاتالریه تبدیل میشود و خانواده آنها هیچ دارویی ندارد که با آنها این کودکان را نجات دهد و بیماران مورد مراقبتهای اولیه قرار نمیگیرند. علاوه بر همه اینها عده زیادی هم در پی حملات هوایی و مینها نظامی زخمی و کشته میشوند. که عده زیادی از آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند. آنچه وجود دارد، آسیبهای جنگی و بیماری هستند که در صورت درمان نشدن، مرگ افراد را به دنبال دارد.»
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
دو شنبه 26 فروردین 1398 - 18:42:55