به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، مؤسسه موسوم به «مطالعات امنیت ملی اسرائیل (INSS)» در جدیدترین گزارش خود به چالش موشکهای دوربُرد گروههای مقاومت فلسطین در نوار غزه که از ماه اکتبر 2018، سه بار عمق فلسطین اشغالی را هدف قرار گرفتهاند، پرداخت.
در گزارش این موسسه که «عاموس یدلین» مسئول پیشین شعبه اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی آن را مدیریت میکند، آمده است، موشکهای اخیر (شلیک شده) خواه به سمت تلآویو یا «هشارون» (در شمال فلسطین اشغالی) «چالشی برای جبهه داخلی اسرائیل» و «نمونهای ساده» از وضعیتی است که در صورت رویارویی فراگیر (جنگ) بروز خواهد کرد.
درادامه این گزارش به تاریخهای شلیک خمپاره یا موشکهای مقاومت در 17 اکتبر 2018، 14 مارس 2019 و 25 مارس 2019 اشاره شده و خسارتهایی که این موضوع در پی داشته، تشریح شده است.
این موسسه افزود «حماس با این موشکها پیام فرستاد و گفت برای هدف قرار دادن عمق اسرائیل به شکلی شدید حتی بدون وجود رویارویی گسترده آمده است، هدف (از این اقدام) فشار بر دولت اسرائیل برای موافقت با درخواستهای این جنبش است».
در ادامه این گزارش بر ضرورت محکمسازی منازل و وجود اتاقهای امن (پناهگاه) و انتقال این تجربه از شهرکهای مجاور غزه به مناطق دیگر از جمله مناطق مرکزی (فلسطین اشغالی) تأکید و اعلام شده، در صورت برخورد این موشکها به مناطق پر از جمعیت، فشاری شدید بر دولت رژیم صهیونیستی وارد خواهد شد و قدرت مانور سیاسی آن را در برابر عاملان شلیک موشکها خواه حماس یا حزبالله کم خواهد کرد.
ناکارآمدی گنبد آهنین
در گزارش مذکور به وجود ضعف در سامانه موسوم به «گنبد آهنین» نیز پرداخته شده و آمده است، در صورت بروز رویارویی فراگیر نیاز است که این سامانه و مانند آن «تأسیسات نظامی، زیرساختهای حیاتی و غیرنظامیان» را حفاظت کند اما پوشش حمایتی این سامانهها کافی نیست و تجربهها نیز همین را نشان میدهد بنابراین «افزایش باتریهای سامانه» ضروری است تا اکثریت مناطق را در بر بگیرد. همچنین باید شهرکنشینان بویژه ساکنان شهرهای بزرگ را از خطرهای موشکها و چالشهای آن آگاه کرد.
در پایان گزارش مذکور تأکید شده، در صورت بروز مقابله نظامی چه با حماس در جنوب (مرز با غزه) و حزبالله در شمال (مرز با لبنان) جبهه داخلی (فلسطین اشغالی) با چالشهای زیادی روبرو خواهد بود و حوادث اخیر در عمق فلسطین اشغالی نشاندهنده خطر بزرگ این موشکهاست.
سه شنبه 20 فروردین 1398 - 16:32:56