به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، روز سهشنبه نهم آوریل (۲۰ فروردین) انتخابات عمومی رژیم اسرائیل برگزار میشود و بنی گانتس، رئیس پیشین ستاد ارتش رژیم صهیونیستی جدیترین رقیب نتانیاهو در انتخابات آتی این دولت به شمار میرود. این دو حریف، در آخرین نظرسنجیها، شانه به شانه هم هستند. گانتس در کارزارهای انتخاباتی خود را یک چهره میانهرو با طرحهای اجتماعی معرفی میکند. منتقدانش بیتجربگی او در عالم سیاست را نشانه میروند اما موافقانش کارنامه و دستاوردهای این ژنرال بازنشسته را نقطه قوت او میدانند.
بنی گانتس ۵۹ ساله، نتانیاهوی ۷۰ ساله را فردی متظاهر مینامد و مرارتها و مرد عمل بودن یک نظامی را به رخ او میکشد. او در یکی از سخنرانیهای انتخاباتیاش گفته است: «آن زمان که داشتم زیر سایه مرگ در واحدهای ویژه نیروی هوایی میجنگیدم، نتانیاهو در حال خودنمایی در نمایشهای تلویزیونی بود.»
گانتس بارها به رسواییهای مالی و اداری نتانیاهو تاخته است و وعده کرده که در قبال فساد کوچکترین مدارایی نشان نخواهد داد. او رئیس اتحاد کاخول لیفان (آبی و سفید) است که به حزب ژنرالها شهرت دارد. نخستوزیری فرماندهان ارتش در اسرائیل موضوع جدیدی نیست. اسحاق رابین و ایهود باراک، دو رئیس سابق ستاد مشترک نیز پیشتر به عنوان نخست وزیر اسرائیل انتخاب شده بودند.
گانتس از یک سو با روحیه سرسخت یک نظامی شناخته میشود و از سوی دیگر دیدگاههایی میانهرو در مسائل اجتماعی و مذهبی ارائه میکند. او که پدر چهار فرزند است، برای بسیاری از رایدهندگان اسرائیلی جدیترین جایگزین نتانیاهو به شمار میرود.
گانتس در ژوئن سال ۱۹۵۹ در روستای کفراحیم در جنوب اسرائیل زاده شده و پدر و مادرش از جان به در بردگان هولوکاست هستند. گانتس در حرفهایش بارها به پیشینه والدینش اشاره کرده است. او در فوریه ۲۰۱۹ در کنفرانس امنیتی مونیخ از جمله گفت: «از بسیاری جهات، زندگی من پیش از تولدم شروع شده است. زندگ من وقتی شروع شد که مادرم از اردوگاه کار اجباری برگن – بلزن رهایی یافت.»
او دیدگاههای سیاسی خودش را نیز با اتکاء به همین پیشینه خانوادگی تبیین میکند: «ملت و دولتهای یهودی هرگز سرنوشت خود را به دست دیگران نخواهند داد. ما خودمان از خودمان محافظت خواهیم کرد و آینده را نیز با هم خواهیم ساخت.»
گانتس در سال ۱۹۷۷ به عنوان سرباز چترباز به ارتش پیوست. او فرمانده واحدهای ضربتی "شالداگ" شد و پس از فرماندهی چند تیپ، فرماندهی کل واحدهای اسرائیلی در مناطق اشغالی کرانه باختری را بر عهده گرفت.
او در فاصله سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ وابسته نظامی اسرائیل در آمریکا بود، از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ رئیس ستاد مشترک ارتش شد و دو جنگ در نوار غزه را فرماندهی کرد.
در یکی از ویدئوهای انتخاباتی، گانتس از شمار بالای کشتهها در جنگ غزه در سال ۲۰۱۴ دفاع کرده اما در ویدئوی دیگری میگوید مذاکره اسرائیل با اعراب برای صلح، شرمآور نیست. گانتس همچنین تصریح کرده که مسؤولیت حفظ امنیت اسرائیل به عهده نیروهای ارتشی است و در دست ارتش باقی خواهد ماند.
مخالفان گانتس شعارها و وعدههای او را "بازاری مکاره" توصیف میکنند که همه رقم جنس برای جلب مشتری در آن عرضه میشود.
هنوز روشن نیست که اتحاد "آبی و سفید" چه راه حلی برای کشمکش خاورمیانه دارد. این جبهه بر جدایی اسرائیل و فلسطین تاکید میکند اما موضعش در مورد تشکیل دو کشور مستقل مشخص نیست.
گانتس در مورد ایران لحنیتندتر از نتانیاهو دارد و میگوید، اسرائیل باید برای مهار جمهوری اسلامی در رقابتهای منطقهای در صورت لزوم از زور استفاده کند. او خطاب به مقامات جمهوری اسلامی گفته است: «هرگز اجازه نخواهیم داد همیشه در سوریه بمانید و به سلاح هستهای دست یابید.»
در این گونه مسائل، مواضع سیاستمداران اسرائیلی حوزهای تعیین کننده در جلب آرای راست میانه است. گانتس حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان را نیز موضوعی غیرقابل معامله خوانده است.منبع ایسنا
دو شنبه 19 فروردین 1398 - 10:25:49