طفره دولت ترامپ از تحقیق درباره ترور خاشقچی صدای سناتورها را درآورد

سه شنبه 14 اسفند 1397 - 8:7:54
طفره دولت ترامپ از تحقیق درباره ترور خاشقچی صدای سناتورها را درآورد

تهران- الکوثر: طفره رفتن مقام‌های دولت آمریکا از ارائه اطلاعات جدید درباره ترور روزنامه‌نگار منتقد سعودی در جریان یک نشست غیرعلنی اعتراض نماینده‌های مجلس سنای آمریکا را به همراه داشت.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  نمایندگان مجلس سنای آمریکا بعد از شرکت در یک جلسه غیرعلنی با حضور مقام‌های دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای بررسی موضوع قتل «جمال خاشقچی»، روزنامه‌نگار منتقد سعودی به انتقاد از دولت آمریکا پرداختند. 

به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، سناتورها از اینکه دولت ترامپ در این جلسه هیچ اطلاعات جدیدی درباره قتل جمال خاشقچی ارائه نکرده و ظاهراً قصدی برای مسئول شناختن حکومت سعودی در ارتباط با این پرونده ندارد، ابراز ناخرسندی کردند. 

«مارکو روبیو»، نماینده مجلس سنای آمریکا بعد از خروج از این جلسه گفت که هیچ اطلاعات جدیدی از آن به دست نیاورده است. او گفت: «سنا بایستی خودش درباره تحریم حکومت عربستان سعودی تصمیم بگیرد.»

جمال خاشقچی روز ۲ اکتبر (۱۰ مهرماه) بعد از ورود به ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول توسط عوامل حکومت سعودی به قتل رسید. عربستان سعودی که در ابتدا مدعی بود خاشقچی ساختمان کنسولگری را ترک کرده، بعد از گسترش فشارها اعتراف کرد که او توسط برخی «عوامل خودسر» به قتل رسیده است. 

نمایندگان کنگره آمریکا می‌گویند «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی دستور ترور خاشقچی را صادر کرده است. «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) هم شواهدی در دست دارد که نشان می‌دهد این قتل به دستور ولیعهد سعودی انجام شده است. 

«کریس مورفی»، نماینده ایالت کانکتیکت بعد از خروج از جلسه با مقام‌های دولت ترامپ گفت که در این جلسه «هیچ اطلاعات جدیدی» ارائه نشده است. او از اینکه در میان مقام‌های شرکت‌کننده در جلسه هیچ فردی از دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا حاضر نبوده ابراز تأسف کرد و آن را «تعمدی» توصیف کرد.

خبرگزاری رویترز نوشته دولت ترامپ مقام‌های وزارت خارجه و خزانه‌داری را برای دیدار با اعضای کمیته روابط خارجی مجلس سنا به این مجلس فرستاده است.

مورفی گفت: «آنها (دولت ترامپ) نمی‌خواهد ما درباره مسائل اطلاعاتی صحبت کنیم. این جماعت، هیچ اطلاعات جدیدی نداشتند و مجاز نبودند اطلاعات جدیدی در اختیار ما قرار دهند.» مورفی همچنین گفته در جلسه هیچ اطلاعاتی فراتر از آنچه در رسانه‌ها آمده رد و بدل نشده است.

«لیندسی گراهام» دیگر سناتور آمریکایی که به تندی از محمد بن سلمان درباره قتل خاشقچی انتقاد کرده و او را «دیوانه» خوانده نیز جلسه را «اتلاف کامل وقت» توصیف کرد. وی گفت: «اتلاف کامل وقت بود. من بیشتر از آنها می‌دانستم.»

«باب منندز»، عضو دموکرات مجلس سنا هم خواستار تحریم عربستان سعودی شد. او گفت: «فکر می‌کنم سنا باید خودش اقدام کند، مگر اینکه بخواهد بپذیرد مرگ یک روزنامه‌نگار ساکن آمریکا به خاطر روابط گسترده‌تری که ما با کشوری داریم اقدامی مقبول است. من این را نمی‌پذیرم.»

قانونگذاران آمریکایی با تصویب طرحی از دولت ترامپ خواسته بودند تحقیقاتی را درباره قتل خاشقچی آغاز کرده و گزارشی را در این باره تقدیم کنگره کند. موعد ارائه این گزارش، چند هفته پیش بود، اما کاخ سفید از ارائه آن خودداری کرد. 

جمال خاشقجی، متولد ۱۳ اکتبر ۱۹۵۸ (۲۱ مهرماه ۱۳۳۷ شمسی) بود. او قبلاً سردبیر روزنامه «الوطن» و بعد از آن مدیر شبکه خبری «العرب» بود. 

خاشقجی سپتامبر ۲۰۱۷ از عربستان متواری شد و بعد از آن به عنوان ستون‌نویس «واشنگتن‌پست» مقاله‌هایی در انتقاد از برخی سیاست‌های کشورش به ویژه «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی منتشر کرد.  وی از جمله منتقدان صریح دخالت نظامی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در کشور یمن بود.منبع فارس


سه شنبه 14 اسفند 1397 - 8:7:46