به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، «آزاد برازی» عضو شورای ریاستی نهاد موسوم به «شورای دموکراتیک سوریه» اعلام کرد که خروج نیروهای آمریکایی از سوریه به صورت جزئی خواهد بود.
شورای دموکراتیک شاخه سیاسی گروه موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» است که تحت الحمایه آمریکا قرار دارد؛ هر چند که این گروه تصمیم خروج آمریکا از سوریه را «خنجر از پشت» قلمداد کرده بود.
برازی تأکید کرد که «اخبار منتشر شده درباره خروج نیروهای آمریکایی، تبلیغاتی است و در خصوص مسئله خروج یا جدول زمانی [مربوط به این اقدام، مسئله] واضحی وجود ندارد... ولی فکر میکنم که این خروج، جزئی خواهد بود».
وی به پایگاه خبری «باسنیوز» گفت که نابودی گروه تروریستی داعش، فقط با عملیات نظامی میسر نیست؛ زیرا «نبرد آتی امنیتی و اطلاعاتی خواهد بود... و این، مستلزم همکاری دیگری از سوی ائتلاف بینالمللی [موسوم به ضد داعش به رهبری آمریکا] خواهد بود».
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اخیرا اعلام کرده بود که قصد دارد نیروهای خود را از سوریه خارج کند. «مایک پمپئو» وزیر خارجه این کشور هم گفت که با وجود این خروج، ولی آمریکا به رهبری ائتلاف ادامه خواهد داد.
این مسئول کُرد در ادامه درباره مذاکره کُردها با دولت سوریه ادعا کرد که دولت سوریه واکنش مثبتی به مسئله «خودمختاری» کُرد در شمال و شرق سوریه از خود نشان داده است.
وی همچنین اعلام کرد که مذاکرات بین کُردها و دولت سوریه به زودی آغاز خواهد شد و آنا نیز برگهای به روسیه دادهاند که برگه اولیه آغاز گفتوگو است تا بعدا به سطح مذاکره برسد.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه اخیرا خواستار افزایش گفتوگو بین شورای دموکراتیک و دولت سوریه شد.
زاخارووا گفت که این گفتوگو به سود «تضمین حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی سوریه خواهد بود».
کُردها چندی پیش نیز در تلاش بودند که با دولت سوریه مذاکره کنند، ولی با مانعتراشیهای آمریکا این مذاکرات به نتیجه ملموسی ختم نشد.
در همین ارتباط، خودگردان کُرد حاضر در شمال سوریه، 30 دیماه گذشته لیست 10 بندی آماده و اعلام کرد که آن را به دمشق ارائه خواهد کرد.
در این لیست بر «تمامیت ارضی سوریه تأکید شده و [مناطق] خودگردان نیز بخشی از نظام جمهوری دموکراتیک است که در پارلمان نماینده دارند» (جزئیات بیشتر).
خودگردانی کردهای سوریه در قالب شورای دموکراتیک سوریه مذاکرات با دولت سوریه را در سال ۲۰۱۸ به طور جدی پیگیر شده و تاکنون چندین جلسه گفتوگو تشکیل شده است. این گفتوگوها پس از تهدیدات ترکیه برای حمله به شمال سوریه، وارد فاز جدیتری شد.
ترکیه به همراه نیروهای همپیمان خود از جمله گروهک «ارتش آزاد سوریه» در جریان عملیات «سپر فرات» (۲۴ آگوست ۲۰۱۶ الی ۲۹ مارس ۲۰۱۷) که هفت ماه و پنج روز به طول انجامید، در نبرد با داعش شهر «جرابلس»، «اعزار» و مناطقی در شمال سوریه را به کنترل خود در آورد و سپس در جریان عملیات «شاخه زیتون» علیه نیروهای کرد، (از تاریخ ۲۰ ژانویه الی ۲۴ مارس ۲۰۱۸) که به مدت دو ماه و چهار روز طول کشید شهر «عفرین» را اشغال کرد. ترکیه تلاش دارد شمال سوریه را به منطقه نفوذ خود تبدیل کند.منبع فارس
یک شنبه 21 بهمن 1397 - 13:0:53