مهندس فناوری‌های نوین حزب‌الله لبنان کیست؟

دو شنبه 12 آذر 1397 - 23:16:22
مهندس فناوری‌های نوین حزب‌الله لبنان کیست؟

تهران- الکوثر: رسانه‌های صهیونیستی او را مهم‌ترین نظریه پرداز فناوری و تکنولوژیک حزب الله لبنان در زمینه جنگ سایبری و تولید هواپیمای بدون سرنشین ایوب می‌دانند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، حزب‌الله لبنان دیروز مراسم یادبودی به مناسبت پنجمین سالروز شهادت حسان اللقیس از رهبران این حزب برگزار کرد.

حسان اللقیس یکی از فرماندهان حزب الله بود که در زمینه فعالیت‌های الکترونیکی و تکنولوژیک نقش اساسی داشت. وی در تاریخ 3 نوامبر سال 2013 در پارکینگ منزل مسکونی خود توسط عوامل موساد ترور شد.

شهید اللقیس در خانواده‌ای ثروتمند در بعلبک به دنیا آمد، مدتی در جنبش امل بود تا اینکه به حزب‌الله ملحق شد. یکی از دوستانش گفت: اللقیس بسیار راز نگهدار بود، من که از 31 سال قبل او را می‌شناختم، تا کنون نمی‌دانستم مسئولیتش در حزب‌الله چیست؟ وی در رشته مهندسی رایانه در دانشگاه آمریکایی بیروت تحصیل کرد و از اوایل دهه 80 قرن بیستم وقتی سید حسن نصرالله یکی از مسئولان حزب در بعلبک بود، رابطه تنگاتنگی با سید داشت.

او با وجود اینکه از خانواده‌ای ثروتمند بود، اما ابتدا برای مقاومت ضد صهیونیستی به جنبش امل و بعد از آن به حزب الله لبنان پیوست، وی بیش از سی سال تمام خار چشم دشمن صهیونیستی بود. 

وی همواره در صحنه‌های نبرد در بعلبک و ضاحیه حضور داشت، این فرمانده حزب‌الله تناسب کامل بین فعالیت‌های جهادی خود و نقش اجتماعی‌اش به‌عنوان سرپرست خانواده‌ای متشکل از 7 فرزند ایجاد کرده بود. وی با وجود مشغله‌ای که داشت هرگز توجه به خانواده‌اش را از یاد نمی‌برد و در اعیاد مختلف به عموها و دایی‌هایش نیز سر می‌زد و همواره با آنها دید و بازدید داشت.

اللقیس تا پیش از شهادتش بارها در معرض ترور قرار گرفت و این نشان از اهمیت جایگاه وی در جنبش مقاومت حزب‌الله دارد، چنانکه اطلاعات موجود تأکید می‌کند که شهید حسان در ژوئیه 2006 میلادی و طی جنگ «وعده صادق» یکی از هواپیماهای بدون سرنشین رژیم صهیونیستی را هدف گرفته و ساقط کرده بود. شهید اللقیس رئیس بخش فن‌آوری و تسلیحات و ارتباطات از راه دور حزب‌الله بوده و نقش مهمی در تعمیر و ترمیم سیستم ارتباطات راه دور این حزب پس از آسیب‌های وارده از سوی رژیم صهیونیستی در طول جنگ 33روزه ایفا می‌کرد.

نور دختر بزرگ شهید در بیان خاطرات خود از این شهید نمی‌داند از کجا شروع کند، وی صدها خاطره از پدر در ذهن دارد، اما خاطرات روزهای آخر در ذهنش حک شده و اقدامات قابل توجه وی در این روزها و سکوت بیش از پیش وی و وداع عجیبش با دختر و نوه‌ها دو روز قبل از ترور را همواره در ذهن مرور می‌کند. وی می‌گوید که در این دیدار از در آغوش کشیدن دخترش خودداری کرد. روز بعد به بعلبک بازگشت و بار دیگر با دخترش تماس گرفت، اما این بار همواره از مرگ حرف می‌زد. وی کمتر از نیم ساعت مانده به شهادتش بارها با همسرش و پسرش حسین تماس گرفت و از اوضاع آن‌ها جویا ‌شد.

نور می‌گوید که حاج حسان قبل از شهادت همواره مجله‌های جنگی و نظامی خارجی را مطالعه می‌کرد و تمامی تحولات اسرائیل را دنبال می‌کرد. وی از دوستی شهید حاج عماد مغنیه با پدر خود می‌گوید و می‌گوید که در سال 2007 وقتی که یکی از دختران اللقیس از دنیا رفت، حاج عماد برای عرض تسلیت به خانه آن‌ها رفت و به همسر شهید اللقیس یک نسخه قرآن کریم هدیه داد. این نشان از عمق روابط میان دو فرمانده حزب‌الله داشت.

شخصیت حاج حسان بسیار ویژه بود، وی علاوه بر اینکه مطالعات علوم کامپیوتر را در دانشگاه آمریکایی لبنان خوانده بود، بدون حضور در مدارس تخصصی زبان فارسی و تنها از طریق سفرهای خود به ایران به خوبی می‌توانست فارسی صحبت کند، وی حتی لهجه‌های مختلف فارسی و گویش مخصوص تهران پایتخت ایران را نیز بلد بود.

یکی از عناصر مقاومت بعد از شهادت وی به خانواده شهید گفتند که حاج حسان یک ماه قبل از شهادت به ایران سفر کرده و با امام سید علی خامنه‌ای دیدار داشت. وی در این دیدار از ایشان خواست تا برای او دعا کند تا خداوند شهادت را نصیب او گرداند. امام خامنه‌ای صورت او را بوسید و پاسخ داد: برای شما از خداوند عاقبت به خیری را می‌خواهم.

مجله‌ نظامی ــ امنیتی صهیونیستی «اسرائیل دیفنس» مدتی پس از ترور اللقیس در گزارشی مفصل مطالب جالبی از این شهید مقاومت منتشر کرد، در این گزارش تحقیقی طولانی که توسط «ران سولمون» برای اسرائیل دیفنس تهیه شده، آمده است که اللقیس فقط یکی از مسئولان حزب‌الله نبود، بلکه از دوستان نزدیک سید حسن نصرالله به شمار می‌آمد که دوستی‌شان به زمانی که هر دو در بعبلک آموزش دینی می‌دیدند، بازمی‌گشت.

به ‌ادعای این گزارش از اواسط دهه نود میلادی، اللقیس مشغول بهبود بخشیدن به توانایی‌های جنگی حزب‌الله خصوصاً در بخش موشکی بود و همچنین مسئول آوردن آن از سوریه. وی به پیشرفت بخش دریایی قدرت حزب‌الله هم توجه داشت. گذشته از اینها به پیشرفت‌ دادن بخش‌های دیگر نظامی حزب‌الله هم مشغول بود، از جمله واحدهای ضدزرهی، شبکه ارتباطی اختصاصی حزب‌الله و سیستم مراقبت و رصد وسایل دیده‌بانی. او مسئول ایجاد سیستم تونل‌ها و سنگر‌های طبیعی حزب‌الله در جنوب لبنان نیز به شمار می‌رفت. در سال‌های آخر هم اللقیس مشغول بهبود بخشیدن سیستم جنگ سایبری حزب‌‌الله بود.

نحوه شهید فرمانده حزب الله

حاج حسان اللقیس از فرماندهان حزب‌الله لبنان نیمه‌شب سه‌شنبه 12 آذرماه 1392 توسط عوامل رژیم صهیونیستی و با سلاح مجهز به صداخفه‌کن در برابر منزلش در «سن تریز» جنوب بیروت نزدیک به منطقه ضاحیه هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید.

سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی ــ موساد ــ برای اولین بار در تاریخ جنایت‌های ننگین خود، مسئولیت ترور حاج حسان القیس را به‌طور رسمی به‌عهده گرفت. فرماندهان امنیتی حزب‌الله می‌دانستند اللقیس پس از ترور عماد مغنیه هدف بعدی موساد است، با این حال وی اجازه نداد برایش محافظ گذاشته شود، او بدون راننده یا محافظ تنها در بیروت یا بعلبک تردد می‌کرد و مانند مغنیه گاهی از تاکسی استفاده می‌نمود.

وی در شب حادثه در حال بازگشت به منزلش بود که با 5 گلوله 9میلی‌متری که از مسافت نزدیک شلیک شد، به شهادت رسید. اطلاعات نشان می‌دهد که 3 نفر در ترور حسان القیس دست داشتند که در پارکینگ منزل وی در کمین این فرمانده حزب‌الله بودند که وی را با سلاح‌های مجهز به صداخفه‌‌کن ترور کردند.

ران سلومون خبرنگار اسرائیلی در این رابطه می‌نویسد: مسیر اللقیس در شب ترورش از بئر حسن (جایی که خانه‌های مهمان کردن ایرانی‌ها در بیروت در آنجاست) تا آپارتمانش بیشتر از ده دقیقه طول نکشید. در پارکینگ مجتمع باز ماند و ماشین وارد پارکینگ زیرزمینی مجتمع شد. به‌محض اینکه ماشین را پارک کرد و در را برای بیرون آمدن باز کرد، چهار گلوله شلیک شد و با رد شدن از شیشه به سر و سینه‌اش خورد. دو گلوله دیگر هم به دیوار خورد. یکی از قاتلین در ماشین را باز کرد و سه گلوله در سر اللقیس خالی کرد.

حالا قاتلین فقط ده دقیقه وقت داشتند تا ماشین و لباس‌های وی را برای پیدا کردن کاغذ‌هایی و یا رایانه یا کیف یا تلفن بگردند و بعد به‌سمت ماشینی که برای فرار در انتظارشان بود بگریزند و از آنجا به‌سراغ یکی از این سه گزینه رفته‌اند: یک فرودگاه دورافتاده، یا به ساحل، یا به یکی از خانه‌های امن در بیروت برای مخفی شدن.

شهادت اللقیس زمانی اتفاق افتاد که به‌ نوشته روزنامه صهیونیستی هاآرتص 30 سال جهاد را پشت سر گذاشته و همه نیرو و توان خود را مصروف تضعیف امنیتی و نظامی رژیم اسرائیل کرده بود. اینکه یک رزمنده پس از حدود 30 سال به شهادت می‌رسد، نشانه 30 سال خون دل خوردن دشمن برای پیدا کردن اللقیس بوده است و این در جای خود یک موفقیت بزرگ اطلاعاتی و حفاظتی به حساب می‌آید.

تنها یک روز پس از ترور شهید اللقیس، روزنامه المستقبل وابسته به جریان 14 مارس که به عربستان وابستگی آشکار دارد، نوشت: «حسان اللقیس، یکی از نیروهای مؤثر حزب‌الله در نبرد القصیر بوده است» کاملاً واضح است که المستقبل از اقدام صهیونیست‌ها استقبال و آن را نشانه نوعی همگرایی عربی ــ اسرائیلی ارزیابی کرده است.


دو شنبه 12 آذر 1397 - 23:15:50