به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، پس از تماس تلفنی «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر با «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی که روز جمعه انجام شد، دولت السیسی دستوراتی به رسانههای وابسته به دولت در خصوص عدم انتشار اخبار و گزارشهای درباره مواضع منطقهای و غربی درباره آینده بن سلمان و احتمال برکناری وی از قدرت صادر کرد.
برخی منابع مصری میگویند که شاه سعودی در گفتوگوی تلفنی با السیسی وی را در جریان بیانیه دادستان کل عربستان درباره تحقیقات مربوط به قتل خاشقچی قرار داد و دو طرف همچنین درباره رویکرد رسانههای مصری در پرونده خاشقچی گفتوگو کردند.
السیسی همچنین با یکی از شخصیتهای نزدیک به ملک سلمان درباره مذاکرات ریاض و واشنگتن پیش از جمعبندیهای نهایی و مقصر جلوه دادن شماری از مسئولان سعودی، گفتوگو کرد.
روزنامه قطری «العربیالجدید» با اعلام این مطلب نوشت که السیسی ضمن استقبال از این جمعبندی، توصیه کرد که این اطلاعات محرمانه باقی مانده و مدت زمان تحقیقات طولانی شود و هماهنگی بین عربستان و ترکیه به شرط عدم به خطر افتادن بن سلمان و یا هر مسئول عالیرتبه دیگر، محرمانه باقی بماند.
السیسی همچنین درباره ابعاد حقوقی این پرونده و اینکه آیا ترکیه تمایل به محاکمه عاملان قتل را دارد یا خیر؟ سوال کرد و آن مسئول نزدیک به ملک سلمان گفت که تاکنون توافقات صورت گرفته این است که همه این اقدامات در عربستان صورت گیرد.
تماسهای السیسی با ولیعهد ابوظبی
السیسی طی دو روز گذشته چندین بار با «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی تماس تلفنی برقرار کرده و با وی درباره امکان باقی ماندن بن سلمان در منصبش و اخبار مربوط به احتمال تعیین «خالد» برادرش به عنوان جانشین او گفتوگو کرده است به ویژه اینکه بن سلمان را سرباری برای ائتلاف چهارجانبه متشکل از عربستان، امارات، مصر و بحرین میداند.
همچنین سرلشگر «عباس کامل» رئیس دستگاه اطلاعاتی مصر با «احمد قطان» وزیر امور آفریقایی عربستان سعودی و شماری از مقامات دولتی آن گفتوگو کرد تا اطلاعات زیادی درباره آینده بن سلمان کسب کند.
به نوشته روزنامه العربیالجدید، علیرغم اینکه السیسی تمایلی ندارد رسانههای مصری به مسئله قتل خاشقچی بپردازند اما بیش از هر زمان دیگری آرزو دارد که بن سلمان برکنار شود به خصوص اینکه از زمان اعطای دو جزیره تیران و صنافیر به عربستان سعودی و مذاکرات محرمانه در خصوص «معامله قرن» السیسی به نوعی به بن سلمان حساس شده و معتقد است که او به قاهره کمتر احترام میگذارد.
چنین رویکرد مصر درباره بن سلمان را در صدور بیانیههای قاهره و تمرکز آن بر ملک سلمان به عنوان تنها شخصیتی که پرونده خاشقچی را مدیریت میکند، میتوان مشاهده کرد.
یک دیپلمات در وزارت خارجه مصر نیز در این باره گفت که رابطه السیسی و سلمان در چند ماه اخیر به خصوص پس از مشکلاتی که «ترکی آل الشیخ» مشاور بن سلمان در عرصه وزرش و رسانه در مصر به وجود آورد، در وضعیت مطلوبی نیست.
جمال خاشقچی، روزنامهنگار سعودی است که بعد از ولیعهد شدن محمد بن سلمان، از بیم بازداشت به دلیل داشتن نظرات مخالف در برخی مسائل داخلی، ترجیح داد مقیم آمریکا شود.
او زمانیکه برای ثبت امور ازدواج جدید خود به مراکز دیپلماتیک کشورش در آمریکا مراجعه میکند، با این پاسخ روبهرو میشود که باید به کنسولگری سعودی در استانبول ترکیه مراجعه کند. او چهار روز قبل از حادثه (جمعه بیست و هشتم سپتامبر) به کنسولگری مراجعه میکند اما به او میگویند که روز سهشنبه اسنادش حاضر خواهد شد.
روز حادثه بعد از تماس کنسولگری، به او گفته میشود که ساعت سیزده به مرکز مراجعه کند اما پس از آنکه مراجعه کرد، هرگز دیده نشد که از آنجا خارج شود. سه روز بعد منابع امنیتی ترکیه به رسانههای این کشور گفتند که او در کنسولگری کشته شده و جسدش تکه تکه شده است.
سرانجام هجده روز بعد، عربستان سعودی بامداد روز شنبه (بیستم اکتبر) به شکل رسمی و از زبان دادستان این کشور اعتراف کرد که او در نتیجه مشاجره و درگیری در کنسولگری کشته شده است؛ اما این روایت را بسیاری از جمله عفو بینالملل و سناتور جمهوریخواه لیندسی گراهام رد کرده و در آن تردید دارند.
سه شنبه 1 آبان 1397 - 0:7:39