به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، چند روز پس از تأیید طالبان مبنی بر دیدار نمایندگان این گروه با زلمی خلیل زاد در قطر شماری از چهرههای سیاسی و اعضای شورای ملی در این باره واکنش نشان دادند.
محمد اکرم خپلواک، رئیس دبیرخانه شورای عالی صلح افغانستان ضمن تاکید بر اینکه تصمیم نهایی درباره صلح به دست افغان ها است نه کشورهای خارجی گفت: به مذاکرات مستقیم صلح میان طالبان و دولت افغانستان نزدیک شده ایم.
به گفته محمد اکرم خپلواک، در دو سال گذشته برای مذاکره مستقیم با مخالفین مسلح روی اعتماد سازی کار کردیم؛ اکنون زمینه ها مساعد شده و ما به گفتگوها نزدیک شده ایم.
وی تاکید کرد که نظرات و پیشنهادات بزرگان و صاحب نظران افغانستان در طرح مذاکره با طالبان مسلح گنجانده خواهد شد.
رئیس دبیرخانه شورای عالی صلح افغانستان در خصوص نقش زلمی خلیلزاد در مذاکرات صلح گفت: آمریکا برای سرعت بخشیدن به روند صلح افغانستان زلمی خلیلزاد را به عنوان نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان تعیین کرده است.
وی افزود: اخیرا گزارشاتی منتشر شده است که طالبان و ایالات متحده آمریکا در مورد خروج نیروهای آمریکایی صحبت کرده اند؛ تاکنون درباره این موضوع بحثی نشده است اما موضوعی است که باید پیرامون آن گفتگو صورت گیرد.
همچنین، برهان الدین ربانی رئیس شورای عالی صلح طی سخنانی هشدار داده است که گفت وگوها درباره آینده افغانستان از سوی خارجیان، نمی تواند کشور را به صلح و ثبات پایدار برساند و چنین تلاش ها همواره با بن بست روبرو شده اند.
برهان الدین ربانی افزوده است که دفتر طالبان در قطر نیز بر خلاف تعهدات پیشین، به گونه ای گشوده شد که درآن بجای تلاش برای تامین صلح در کشور، بیشتر برنامه های جنگ طلبانه، گروه طالبان اعلام شدند.
به گفته، رئیس شورای عالی صلح، این دفتر برخلاف تعهدات قبلی به گونه ای برای برهم زدن گفت و گوهای صلح باز شد و درآغازین ساعات باز شدن آن بجای تلاش برای گفت و گو برنامه های جنگ طلبانه اعلام شد.
صلاح الدین ربانی افزود: ما به مردم افغانستان اطمینان می دهیم که اگر گفت وگو های مستقیم آغاز شود، دست آوردهای مردم افغانستان در بخش های مدنی، سیاسی و فرهنگی نباید آسیب ببیند و باید آنها حفظ شوند.
اضافه براین، امرالله صالح رئیس سابق امنیت ملی افغانستان اظهارداشت که نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان صلاحیت آن را ندارد تا از طرف مردم افغانستان با طالبان مذاکره کند.
وی تاکید کرد که گفتوگوهای صلح با طالبان باید با مالکیت دولت و مردم افغانستان باشد.
وی اظهارداشت: مردم افغانستان هیچ معامله پنهانی را نمیپذیرند. حتی اشرف غنی رئیس جمهور این کشور نیز از چگونگی گفتوگوهای خلیلزاد با طالبان خشنود نیست.
رئیس سابق امنیت ملی افغانستان ادامه داد: باید نمایندهای از این ملت در جریان مذاکره وجود داشته باشد تا بار دیگر فریب نخوریم و بار دیگر آن بدعت تاریخی را مرتکب نشویم؛ جنگ را میبریم و مذاکره را میبازیم.
صالح پیشبینی کرد که با وجود برگزاری انتخابات پارلمانی افغانستان به صورت بیومتریک باز هم تقلب در این انتخابات گسترده خواهد شد.
خلیلزاد اخیرا در سفر به قطر با اعضای دفتر سیاسی طالبان در دوحه دیدار کرد اما جزئیات مذاکرات آنها منتشر نشده است.
چهار شنبه 25 مهر 1397 - 14:46:53