به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، «جان کری» وزیر خارجه سابق آمریکا در کتابی که قرار است روز سهشنبه منتشر شود، خاطرات خود را از تلاش نافرجام برای جان دادن به مذاکرات سازش و تنش در روابط آمریکا با صهیونیستها به دلیل تلاش واشنگتن برای دستیابی به توافق هستهای با ایران نوشته است.
جان کری در خلال سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴، تمام تلاش خود را برای جان دادن به مذاکرات رو به موت سازش به کار بست اما پس از شکست این مذاکرات و به خصوص در سایه تلاشهای وی برای یکسره کردن کار مذاکرات هستهای با ایران، حتی روابط شخصیاش با «بنیامین نتانیاهو» به تیرگی گرایید.
در کتاب خاطرات او که «هر روز، روزی اضافی است» نام دارد، کری دلائل خود برای خوشبینی بیش از حد به حل مشکل فیمابین فلسطینیها و صهیونیستها را بیان کرده و به صراحت گفته که انتظارش بیش از حد بوده است.
کری اولین مشکل خود برای حل مشکل فلسطینیها و صهیونیستها را مشکل فرهنگی عنوان کرده و نوشته: «در منطقهای که همه دروغ میگویند، یک آمریکایی کار سختی برای درک مردمان آن ناحیه خواهد داشت».
وزیر خارجه اسبق آمریکا به ضعف شخصیتی نتانیاهو در زمان کنار کشیدن جزئی آمریکاییها از حمایت همهجانبه از وی هم پرداخته و نوشته که در خلال نبرد سال ۲۰۱۴ اهالی غزه با ارتش رژیم صهیونیستی، وقتی آمریکا فقط پروازهایش به سمت فلسطین اشغالی را متوقف کرد، نتانیاهو جنبه «آسیبپذیر» شخصیت به ظاهر محکم خود را نشان داد.
جان کری در این خصوص نوشته: «یکی از معدود دفعاتی بود که نتانیاهو را آنقدر تسلیم و رام دیدم؛ از آن انرژی و لاف قهرمانانه خبری نبود. دیدن رهبر اسرائیل در چنان محاصرهای، من را به شدت تحت تأثیر قرار داد. نتانیاهو در آن لحظه بیش از هر زمان دیگری که با هم ملاقات داشتیم، آسیبپذیر مینمود».
جان کری به رأی ممتنع نماینده آمریکا در سازمان ملل به قطعنامه محکومیت شهرکسازیهای غیرقانونی هم اشاره کرده و آن را نتیجه واکنش دولت رو به احتضار «باراک اوباما» به تصمیم رئیسجمهور منتخب آن روزها «دونالد ترامپ» برای منصوب کردن یک طرفدار افراطی رژیم صهیونیستی، به عنوان سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی دانسته است.
کری نوشته: «رئیسجمهور منتخب ترامپ اعلام کرد که قصد دارد یک حامی سرسخت شهرکسازیها و یک دشمن قسمخورده راهکار ۲ دولتی را به عنوان سفیر ایالاتمتحده در اسرائیل منصوب کند».
جان کری به نتیجه طبیعی سرکوب نسلهای متمادی فلسطینیان و تشویق آنها به انتخاب گزینه مقاومت برای احقاق حقوقشان هم پرداخته است.
وی در این خصوص نوشته: «با دیدن ۴۰ هزار کودک که هر روز پلاکاردهای "حق ما را بدهید" را در دست دارند و به سمت دیوار (حائل نژادپرستی) تظاهرات میکنند، من فکر نمیکنم آینده فلسطین نسبت به ایجاد جنبشهای مطالبه حقوق مدنی که این روزها در سراسر دنیا دیده میشوند، ایمن باشد؛ این را حتی در اسرائیل هم میتوان دید».
وزیر خارجه سابق آمریکا در کتاب خود به تلاش بیش از حد «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان برای دور ماندن از خط قرمز مقابله مستقیم با صهیونیستها هم پرداخته و با زبانی تعجبزده، نوشته که وی «به طرزی غیرعادی، به راهحلهای غیرخشن متعهد بود».
کری در بخش دیگری از خاطرات خود، تلویحاً آینده فلسطین را متعلق به تفکر مقاومت و مقابله با صهیونیستها دانسته و نوشته که «اگر معادلات فعلی بر هم نخورد، مایه تعجب خواهد بود که طی ۱۰ سال آینده، یک رهبر جوان ۳۰ ساله در فلسطین سرکار نیاید و نگوید که "ما ۳۰ سال مسیر اجتناب از خشونت را انتخاب کردیم و هیچ چیز به دست نیاوردیم».
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
یک شنبه 11 شهریور 1397 - 9:51:3