امضای موافقتنامه مبادله ارزی بین قطر و ترکیه

شنبه 27 مرداد 1397 - 11:8:18
امضای موافقتنامه مبادله ارزی بین قطر و ترکیه

تهران – الکوثر: در ادامه حمایت های مالی قطر از اقتصاد ترکیه، بانک های مرکزی دو کشور یک موافقتنامه برای مبادله ارز امضا کردند.

 

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، روزنامه 'الرایه ' قطر با اعلام این مطلب نوشت: هدف از این توافق تسهیل و توسعه همکاری تجاری بین دو کشور ، حمایت از نقدینگی و ثبات مالی ، است.

این گزارش افزوید: توافق دو کشور دیروز (جمعه) از سوی 'عبدالله بن سعود آل ثانی' رییس بانک مرکزی قطر و 'مرات شتینکیا ' رییس بانک مرکزی ترکیه به امضا رسد.

به دنبال بروز بحران اقتصادی در ترکیه و کاهش ارزش واحد پول این کشور (لیر) در مقابل دلار، 'شیخ تمیم بن حمد آل ثانی' امیر قطر چهارشنبه گذشته برای حمایت از این کشور به آنکارا رفت .

در جریان این سفر ، 'لولوه الخاطر' سخنگوی وزارت خارجه قطر از سرمایه گذاری 15 میلیارد دلاری دوحه در ترکیه به منظور حمایت از اقتصاد این کشور خبر داد.

این سرمایه گذاری به صورت بسته ای از پروژه های اقتصادی، سرمایه گذاری و سپرده خواهد بود.

سخنگوی وزارت خارجه قطر از ترکیه به عنوان متحد راهبردی کشورش یاد کرد و افزود: ثبات و شکوفایی متحد ما برای تمام منطقه حیاتی است.

قطر به عنوان متحد راهبردی ترکیه در شورای همکاری خلیج فارس محسوب می شود و روابط دو کشور به ویژه بعد از قطع روابط عربستان، امارات، بحرین و مصر از 15 خرداد سال گذشته در همه زمینه ها گسترش یافته است.

حجم مبادلات تجاری دو کشور از یک میلیارد دلار عبور کرده و گفته می شود قطر حدود 20 میلیارد دلار در ترکیه سرمایه گذاری کرده است.

روابط دو کشور در زمینه نظامی نیز توسعه یافته است. ترکیه یک پایگاه نظامی در خاک قطر با حضور بیش از 5 هزار نظامی دارد و علاوه بر اینکه قرارداد فروش تجهیزات نظامی به این کشور امضا کرده، قرار است دو پایگاه دریایی برای این کشور بسازد.

بحران در روابط آمریکا و ترکیه بعد از آن آغاز شد که دولت آنکارا یک کشیش آمریکایی را در ازمیر به اتهام عضویت در گروه های 'گولن' و 'پ.ک.ک' و همچنین جاسوسی بازداشت و به حبس خانگی محکوم کرد.

به دنبال این اقدام، 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریکا دستور تحریم وزیر کشور و دادگستری ترکیه را صادر و بعد از آن دستور دو برابر شدن تعرفه های واردات آلومینیوم و فولاد از ترکیه را ابلاغ کرد.

این تصمیم ها سبب خشم و واکنش مقام ها و مردم ترکیه شد و در ادامه بازارهای مالی و پولی این کشور دچار التهاب شد، به طوری که نرخ ارز به شکل کم سابقه ای افزایش یافت.

اغلب کارشناسان، مقام های پیشین و فعلی و احزاب موافق و مخالف دولت ترکیه در برابر اقدام های یکجانبه و فشارهای اقتصادی و سیاسی آمریکا علیه کشور خود متحد و یکصدا شده اند.


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

 

 


شنبه 27 مرداد 1397 - 11:5:54

دسته بندی :