به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، اخبار ضد و نقیضی که دیروز (دوشنبه) منتشر شد حاکی از آن است که سفارت سعودی در بیروت، هزاران گذرنامه لبنانی را که از سوی دفتر الحریری برای دریافت روادید حج فرستاده شده بود، بدون صدور ویزا مرجوع کرد.
دفتر الحریری با صدور بیانیه ای این موضوع را «عاری از صحت» توصیف و اعلام کرد که عربستان، سه هزار ویزای حج را به دفتر الحریری اختصاص داده و این علاوه بر دوهزار ویزای دیگر است.
اما روزنامه «الاخبار» در شماره امروز خبر داد که این بیانیه دفتر الحریری «عاری از صحت» است.
این روزنامه لبنانی نوشت که الحریری امسال 5 هزار گذرنامه برای دریافت ویزا تقدیم سفارت عربستان کرده بود و این تعداد غیر از ویزاهایی است که به شخصیت ها و نهادهای سیاسی، دینی و امنیتی دیگر اختصاص گرفته است. 3هزار ویزا به «شیخ سعد»تعلق گرفت، اما 2هزار گذرنامه دیگر در لحظه آخر برگشت خورد و به آنها روادیدی تعلق نگرفت.
الاخبار برای تاکید این امر، به پیام صوتی «احمد الحریری» دبیرکل حزب «جریان المستقبل» به یکی از «شیوخ دارالفتوی» (علمای اهل سنت لبنان) اشاره کرد.
این روزنامه نوشت: سفارت سعودی در لبنان به صورت عمد، اطلاعاتی را از شبکه تلویزیونی «ال.بی.سی» منتشر کرد که مفاد آن اعطای 2 هزار روادیدحج به صورت الکترونیکی و در راستای ارائه خدمات بهتر به مهمانان خانه خدا برای ادای مناسک حج امسال بود.
الاخبار افزود که عربستان سعودی برای همپیمانان خود مخصوصا «سمیر جعجع» سهمیه های حج اختصاص داد اما در این بین به وضوح با «فرزند فرضی» خود یعنی الحریری با بی احترامی برخورد می کند.
این روزنامه لبنانی در ادامه دلیل این رفتار سفارت عربستان را گزارش «ولید البخاری» کاردار سعودی می داند که به مسئولان ذیربط در ریاض ارسال کرده است. البخاری در این گزارش ذکر می کند که برخی از طرف هایی که سهمیه روادید از سفارت دریافت می کنند و به طور مشخص جریان المستقبل و دارالفتوی، آن ها را در بازار به قیمت حداقل یک هزار دلار به فروش می رسانند و گاهی نیز این مبلغ تا دو هزار دلار و بیشتر می رسد.
الاخبار خبر داد که المستقبل و دارالفتوی پیامی از طرف سفارت عربستان دریافت کردند که اگر این روادیدها را می خواهید باید برای هرکدام 2هزار دلار پرداخت کنید ولی آنها این مساله را نپذیرفته و از گذرنامه هایی که روادید نگرفته اند چشم پوشی کردند.
اما «البناء» دیگر روزنامه لبنانی، این اقدام را پیام عربستان به الحریری دانست و نوشت که سفارت سعودی در بیروت سهمی را که می خواست به الحریری بدهد، به جریان های دیگر از جمله جعجع داد تا به او بگوید که نخواهد گذاشت نتایج انتخابات در تشکیل دولت لبنان منعکس شود.
سفارت سعودی در لبنان هر ساله سهمی را برای ادای مناسک حج به شیعیان و سهمی را به اهل سنت این کشور اختصاص می دهد و در کنار آنها سهمیه ای نیز به فلسطینی ها و سوری های مقیم در لبنان می دهد. در کنار این سهمیه ها، سفارت عربستان به متحدان و نزدیکان خود در این کشور، سهمیه ای را اختصاص می دهد که برخی از محافل سیاسی و رسانه ای از این اقدام با اصطلاح «لوس کردن» استفاده می کنند.
اخبار لبنان را اینجا پیگیری کنید
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید
دو شنبه 22 مرداد 1397 - 16:23:43