موشک گران‌قیمت آمریکایی در اعماق اقیانوس آرام

یک شنبه 14 مرداد 1397 - 11:47:19
موشک گران‌قیمت آمریکایی در اعماق اقیانوس آرام

تهران- الکوثر: امروز ارتش آمریکا در ظاهر بزرگ‌ترین و قوی ترین ارتش دنیاست، اما شواهد به وضوح نشان می‌دهد که این موضوع داعیه‌ای بیش نیست.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، هفته گذشته بود که نیروی هوایی ارتش آمریکا در بیانیه ای از شکست آزمایش موشکی بالستیک قاره پیمای این کشور خبر داد و اعلام کرد که "موشک بالستیک قاره پیمای "مینوتمن 3" ساعت 4 و 42 دقیقه به وقت محلی به دلیل نقص فنی در آب های اقیانوس آرام سرنگون شد"! این بیانیه با اشاره به پرتاب موشک از واندنبرگ ایالت کالیفرنیا از بررسی علت شکست این آزمایش خبر می دهد. با وجود پایان جنگ سرد، آمریکا همچنان دارای صدها موشک از نوع «مینوتمن -3» است که در مخفیگاه های زیرزمینی در مناطق مختلف این کشور نگهداری می شود. شواهد نشان می دهد که آمریکایی ها در حال ارتقای این نسل از موشک های خود با نام « موشک های بازدارنده راهبردی زمینی» طی 20 سال آینده هستند. پروژه مینوتمن توسط شرکت بویینگ در سال 1958 آغاز شد و در سال 1966 نیز طراحی موشک «مینوتمن 3 » به عنوان ارتقای نسل های گذشته شروع شد. موشک بالستیک قاره پیما سه مرحله ای مینوتن، در اصل برای مقابله هسته ای در طول "جنگ سرد" با اتحاد جماهیر شوروی ساخته شده بود.

موشک چندصد میلیارد دلاری آمریکایی در اعماق اقیانوس آرام 

شکست آمریکا در آزمایش های موشکی خود خبر جدیدی نیست و هر چند وقت یکبار رسانه ها خبری از عدم موفقیت این کشور در آزمایش موشک های آفندی و پدافندی منتشر می کنند. به گزارش آناتولی سال گذشته آژانس دفاع موشکی آمریکا اذعان کرده که دومین آزمایش بالستیک دفاع ضد موشکی آمریکا از نوع SM-3 Block IIA  که برای انهدام موشک پرتاب شده از پایگاه نظامی پاول جونز واقع در دریای پاسفیک، از مرکز آزمایش موشکی هاوایی شلیک شد، با موفقیت همراه نبوده و هر دو موشک پرتاب شده در دریا سقوط کرده اند. همچنین یک مقام مسئول در پنتاگون می گوید که موشک بالستیک و موشک پدافند شلیک شده هر دو از نوع موشک ریم-۱۶۱ استاندارد ۳ بوده اند و پس از سقوط در اقیانوس هنوز بازیابی نشده اند و بدون ذکر دلایل عدم موفقیت این آزمایش تنها به ناموفق بودن این آزمایش سامانه ضدموشک بالستیک اشاره کرده است.

فشردن یک دکمه اشتباه عامل سقوط موشک فوق پیشرفته

مردادماه سال گذشته دیفنس نیوز گزارش داد که "خطای انسانی چهارمین آزمایش سامانه موشکی رهگیر آمریکا را با شکست مواجه ساخت" و ادامه می دهد که تحقیقات آژانس دفاع موشکی آمریکا نشان داده، جان پل جونز ملوان نیروی دریایی این کشور با فشردن اشتباه یک دکمه باعث شد موشک رهگیر تحت آزمایش قبل از رسیدن به هدف در آسمان نابود شود.بر اساس این گزارش، این ملوان که کنترل کننده لینک اطلاعاتی و تبادل داده ها میان کشتی ها و هواپیماها بود، به طور تصادفی هدف موشک بالستیک را یک دوست در سیستم شناسایی کرد و بدین طریق موشک SM-3 آتش گرفت. همچنین ریک لنر سخنگوی آژانس دفاع موشکی آمریکا اعلام کرد که" این کشور برای تکمیل پروژه موشک SM-3 دو میلیارد دلار و ژاپن یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کردند". موشک بالستیک SM-3 IIA حدود 53.3 سانتی‌متر قطر دارد و نمونه به روز رسانی شده مدل SM-3 است. این موشک با قابلیت کوتاه و میان برد فقط قابلیت نصب بر روی ناوهای جنگی را دارد.

59 موشک تاماهاوک هدیه ترامپ به دخترش

سال2017 بود که ایوانکا ترامپ، دختر ارشد رئیس‌جمهوری آمریکا پس از حمله شیمیایی که در سوریه اتفاق افتاد در توئیتی نوشت که "با دیدن تصاویری از سوریه پس از حمله شیمیایی بی‌رحمانه دل شکسته و خشمگین شدم"! و پس از آن بود که پدرش دونالد ترامپ تلاش کرد با شلیک 59 موشک تاماهاوک موجب خوشحالی دخترش شود، ولی ساعاتی از حمله آمریکایی ها به این پایگاه نگذشته بود که وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای، اعداد جالبی را در خصوص موشک های آمریکایی اعلام کرد. بر اساس اعلام روس ها، از ۵۹ موشک شلیک شده به سمت پایگاه هوایی مذکور در سوریه، تنها ۲۳ فروند از آنها به هدف رسیده و از نقطه برخورد ۳۶ موشک دیگر خبری در دسترس نیست و این در حالی بود که منابع رسمی و رسانه ای آمریکایی بدون تکذیب دقیق اطلاعات منتشره توسط روس ها یا ارائه مستنداتی برای نقض این ادعا، صرفا از به آب افتادن یکی از موشک های تاماهاوک به علت نقص فنی خبر دادند. واژه Tomahawk نام یک تبر مخصوص سرخپوستان آمریکایی است که امروزه به این موشک کروز که با کد BGM-۱۰۹ در نیروی دریایی آمریکایی فعال شده، اطلاق می شود. این موشک در خدمت نیروی دریایی آمریکا بوده و از زیردریایی های تهاجمی و برخی از شناورهای سطحی نیروی دریایی آمریکا شلیک می شوند و در جریان این حمله نیز، موشک های تاماهاوک از دو فروند ناوشکن کلاس Arleigh Burke به نام های USS Porter و USS Ross به سمت هدف شلیک شدند.

ماراتن موشکی بین روسیه، چین و آمریکا

امروز اما در دنیای کنونی، تجهیزات نظامی به اندازه دوران جنگ سرد اهمیت ندارد و کشورهای بزرگ در حال تغییر رویه از سلطه بر اساس قدرت نظامی به سمت تسلط اقتصادی، علمی و فرهنگی بر دیگر کشورها و حتی جهان هستند، اما در سال های اخیر روسیه و چین به ترتیب با خروج از بحران فروپاشی و رشد فزاینده اقتصادی توانسته اند فاصله ی خود با ایالات متحده را در این زمینه کم کرده و رفته رفته به رقیب هایی جدی برای این کشور تبدیل شوند. روسیه به شدت در زمینه نظامی سرمایه گذاری کرده و چین نیز در حال گسترش ناوگان نظامی و تجهیزات سنگین خود است و روی هم رفته می توان چنین برآورد کرد که در آینده ای بسیار نزدیک رقابت در زمینه تجهیزات نظامی متعارف (غیر اتمی) بین این سه قدرت جهانی باشد و بی دلیل نیست که آمریکا هم در کنار دو کشور دیگر با سرمایه گذاری هنگفت به شدت در تلاش برای توسعه و پژوهش و پیشرفت در زمینه نظامی به ویژه فناوری موشکی است و در این میان چند بار در سال از آزمایش های موشکی جدید خود خبر می دهد که تنها چند مورد معدود از شکست این آزمایش ها رسانه ای شده و اکثر پرتاب های ناموفق رسانه ای نمی شود و این نشان از آن دارد که نمایش میزان قدرت موشکی ایالات متحده بیشتر از یک شوی تبلیغاتی رسانه های تحت سلطه آمریکا نبوده و برای تداوم حضور خود در ماراتن موشکی همراه با روسیه و چین در تلاش برای لاپوشانی آزمایش های ناموفق موشکی خود در دنیا هستند.

امروز ارتش آمریکا در ظاهر بزرگ‌ترین و قوی ترین ارتش دنیاست، اما شواهد به وضوح نشان می‌دهد که این موضوع داعیه‌ای بیش نیست. این ارتش پرمدعا در کارنامه خود شکست‌های سنگینی دارد، مثل جنگ ویتنام، عراق، افغانستان، سوریه و یمن؛ شکست‌هایی که که به مفتضانه ترین شکل ممکن بر یانکی ها تحمیل شد. دولت بوش و اوباما بیش از سایر روسای جمهور آمریکا برای جنگ عراق و افغانستان به توانمندی های تکنولوژیک برجسته ارتش آمریکا تکیه کرده بودند که در آخر هم زمین خوردند، زیرا تقریبا همه اشتباهات خود در جنگ ویتنام را در عراق و افغانستان تکرار کردند. 

شواهد نشانگر این موضوع است که نه تنها آمریکا با حدود یک تریلیون دلار بزرگترین بودجه نظامی در جهان را دارد، بلکه این بودجه برابر با بودجه نظامی ۹ کشور جهان است، بودجه نظامی یانکی‌ها ۱۰ برابر روسیه دومین ارتش قدرتمند جهان است. این اعداد و ارقام به وضوح نشان می دهد که یانکی ها در حال آتش زدن بودجه کشور خود هستند، ارتشی که هیچ بازدهی خاصی نداشته و حتی نمی‌تواند با ارتش‌های به مراتب کم امکانات‌تر بجنگند، ارتش یانکی ها فقط اسم یک ارتش قدرتمند را یدک می کشد، کافی است برای پی بردن به این موضوع فقط نگاهی به پرونده غرب آسیا در این چند سال بیندازیم...


 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید


یک شنبه 14 مرداد 1397 - 11:38:12

دسته بندی :