سفر رئیس جمهوری اریتره به عربستان

دو شنبه 1 مرداد 1397 - 21:23:24
سفر  رئیس جمهوری اریتره به عربستان

تهران- الکوثر: رئیس جمهوری اریتره که کشورش طی دو هفته گذشته به یک توافق تاریخی با اتیوپی برای پایان دادن به اختلاف ها میان دو کشور دست یافت ، روز دوشنبه با سفر به عربستان با 'سلمان بن عبدالعزیز' دیدار کرد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، جزئیات بیشتری ازاین دیدار منتشر نشده است اما با این حال به نظر می رسد سفر 'اسیاس افورقی' بی ارتباط با توافق اخیر این کشور با اتیوپی و کسب رضایت ریاض برای سرمایه گذاری های بیشتر در کشورش نباشد.
نخست وزیر مسلمان اتیوپی هفدهم تیرماه برای اجرایی کردن توافقنامه صلح با کشور همسایه اریتره در دیداری رسمی وارد این کشور شد.
هفته پیش از آن نیز یک هیات از اریتره وارد آدیس آبابا پایتخت اتیوپی شد و با مقام های این کشور در مورد روابط دوجانبه گفت و گو کرد.
حزب حاکم اتیوپی 16 خرداد بر تلاش برای برقراری صلح با اریتره و پایان دادن به اعمال خصمانه میان دو کشور تاکید و اعلام کرد: اجرای توافق نامه صلح الجزایر را که به درگیری های مرزی دو کشور پایان می دهد، شمی پذیرد.
براساس توافق نامه الجزایر در سال 2000میلادی، اتیوپی در چارچوب ترسیم مرزهای مشترک، اراضی مورد اختلاف میان دو کشور و از جمله شهرک «بادم» را به اریتره می دهد. اتیوپی اکنون در این مناطق، نیروی نظامی دارد.
اختلاف های مرزی دو کشور در سال 1998 سبب بروز جنگی خونین شد که دو سال ادامه یافت و در جریان آن ده ها هزار نفر کشته شدند.
آشتی میان اتیوپی و اریتره بعد از 20 سال یکی از مهم ترین رویدادهای مربوط به حوزه قاره آفریقاست که توجه تحلیل گران را به چرایی این آشتی و احتمال دخالت کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که نشان داده اند به دلیل تحقق منافعشان در این قاره فعال هستند جلب کرده است
بر این اساس ،قاره آفریقا برای عربستان و امارات از اهمیت به سزایی برخوردار وده و این کشورها منافع استراتژیک خود را در این قاره تعیین کرده اند. 
در بسیاری از مواقع ریاض و ابوظبی از حمایت همپیمانان آفریقایی خود در منازعه های منطقه ای سود برده اند به عنوان مثال در خصوص قطع رابطه با ایران و قطر و یا مشارکت در تجاوز نظامی به یمن از کشورهای آفریقایی خواسته اند تا آنها را حمایت کنند. این کشورها نیز به دلیل اتکای زیاد خود به کمک های مالی عربستان و امارات دیکته های آنها را مو به مو اجرا می کنند.
همچنین عربستان و امارات مایل نیستند به هچ عنوان از کشورهای آفریقایی که بسیار فقیرندغافل بمانند تا آنها به سمت محور ترکیه ، قطر و یا حتی ایران کشیده شوند و به همین دلیل خود ر ا در منازعه های این کشورها به عنوان میانجی و طرف سوم دخالت می دهند تا هم چهره ای موجه و صلح طلب از خود درمیان افکار عمومی نشان داده و هم مانع فاصله گرفتن این کشورها از محورشان شوند. 
سفر بی سابقه و ابهام برانگیز ماه گذشته ولیعهد ابوظبی به اتیوپی و کمک سه میلیارد دلاری به این کشور در سایه این توافق و آشتی قابل تحلیل است.
عربستان نیز از لحاظ مالی و سیاسی نظام حاکم اریتره را حمایت می کند. بعد از جنگ یمن و تجاوز نظامی ائتلاف سعودی به این کشور مشخص شد که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس دایره امنیت این منطقه را تا شاخ آفریقا گسترانده اند. 
'محمد بن سلمان' ولیعهد عربستان به تازگی یک هیات سعودی را برای دیدار با نخست وزیر اتیوپی به این کشور اعزام کرد و تنها یک روز بعد از آن کمیته اجرایی جبهه حاکم بر این کشور موضع خود را در قبال مرزها اعلام کرد.


اخبار عربستان را اینجا پیگیری کنید

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید


دو شنبه 1 مرداد 1397 - 18:36:20

دسته بندی :