به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، این سند شامل ده بند است و قرار است طی چهار مرحله اجرا شود. متن سند به شرح زیر است:
مرحله اول (به مدت یک هفته):
1- پایان یافتن تدابیر اتخاذ شده علیه غزه به صورت فوری و از سرگیری پرداخت حقوق کارمندان به شکل کامل و پرداخت بودجه های استخدامی وزارتخانه ها و تأمین سوخت بدون مالیات برای نیروگاه های برق.
2- بازگشت وزرا به وزارتخانه هایشان بر اساس ساختار موجود بدون ایجاد تغییرات تا زمان اجرای مصوبات کمیته اداری/قانونی که تصمیماتی را با توافق اتخاذ کرده است.
3- آغاز گفتگوها برای تشکیل دولت وحدت ملی که طی آن دولت تا مدت زمان حداکثر پنج هفته تشکیل شود.
مرحله دوم (زمان اولیه برای اجرای آن سه هفته است):
1- کمیته اداری/قانونی نتایج کار خود را به گروه های فلسطینی و دولت تحویل دهد تا کار پیاده سازی آن آغاز شود.
2- سیاست حقوق در رابطه با همه کارمندان در کرانه باختری و نوار غزه پیاده سازی شود.
3- جنبش حماس درآمدها را به تشکیلات خودگردان تحویل دهد و تنها بخشی از آن را برای پرداخت حقوق کارمندان امنیتی که تدابیر کمیته اداری/قانونی شامل حال آنان نمی شود، کسر کند.
4- موانع در گذرگاه های مرزی بین مصر و اسرائیل با در نظر گرفتن نیاز های امنیتی برداشته شود.
مرحله سوم (از سه هفته تا یک ماه):
1- مسئولان کمیته های امنیتی ویژه کرانه باختری و نوار غزه برای بررسی موضوعات امنیتی و قرار دادن سازوکارهای مناسب برای اجرای آنها زیر نظر مصر دیدار کنند.
2- دو کمیته اختصاصی در موضوعات قضایی و اداره زمینها که هر کدامشان از نمایندگانی متخصص در آن زمینه ها از کرانه باختری و غزه تشکیل شده باشند، زیر نظر مصر با هم دیدار و برای یکپارچه نمودن دستگاه قضا و اداره زمینها تلاش کنند.
مرحله چهارم (سه ماه):
1- برگزاری نشست کمیته به روزرسانی و فعال نمودن سازمان آزادیبخش فلسطین در قاهره پایتخت مصر، برای تدوین سازوکارهایی مناسب به منظور اجرای بندهای توافق 2011، درباره شورای ملی و انتخابات و مجلس قانونگذاری و آشتی اجتماعی و آزادیهای عام در کرانه باختری و نوار غزه.
پیش از این اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس»، موافقت جنبش خود با سند آشتی مصری را به عباس کامل، رئیس اداره اطلاعات عمومی مصر اعلام کرده بود.
این در حالی است که جنبش فتح از زبان سخنگوی رسمی خود عاطف ابوسیف اعلام کرده بود که سند پیشنهادی مصر در خصوص آشتی و پایان دادن به دو دستگی را بررسی و تصمیم خود را به طرفهای مصری ابلاغ خواهد کرد.
سرزمینهای تحت کنترل فلسطینیان از اواسط ژوئن 2007 و در پی تسلط حماس بر نوار غزه پس از پیروزی در انتخابات پارلمانی، با چند دستگی سیاسی روبرو است این در حالی است که جنبش فتح به ریاست محمود عباس اداره کرانه باختری را بر عهده دارد.
در سالهای گذشته نیز توافقاتی بین دو طرف صورت گرفته بود و آخرین آنها در 12 اکتبر 2017 بین فتح و حماس به امضا رسید اما هر بار به علت بروز اختلافاتی درباره برخی مسائل از جمله قدرت دولت و پرونده کارمندان نوار غزه که در طول دوران حکمرانی حماس بر این نوار استخدام شدند، با شکست روبرو می شد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید
جمعه 29 تیر 1397 - 15:37:17