به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، حاضران در این نشست که روز سه شنبه در جده آغاز و امروز در مکه مکرمه پایان یافت ، در بیانیه هفت بندی اعلام کردند که انجام حملات انتحاری علیه بیگناهان و جنگ و خونریزی میان مسلمانان بر اساس آموزه های اسلام و پیامبر آن حرام است،بنابراین از دولت افغانستان و طالبان می خواهد با حفظ آرامش و التزام به آتش بس ، زمینه های لازم برای انجام گفت وگوهای رو در رو را فراهم کنند.
بیانیه علمای کشورهای اسلامی با تاکید بر اینکه گفت وگو تنها راه برای پایان دادن به مناقشه میان دولت افغانستان و طالبان است ، از کشورها، سازمان های بین المللی و اندیشمندان مسلمان خواست تا نقش خود را برای ایجاد صلح و امنیت در افغانستان ایفا کنند.
بیانیه با حمایت از اقدام های دولت افغانستان و شخص 'محمد اشرف غنی ' رئیس جمهوری در شناسایی طالبان به عنوان یک حزب سیاسی در مقابل پذیرفتن مذاکره بدون قید و شرط ، از طالبان هم خواست ضمن پاسخ به این تلاش ها ، برای پایان دادن به جنگ به پای میز مذاکره باز گردد.
این بیانیه ادامه داد: افغانستان یک کشور اسلامی است که مرم آن به دنبال امنیت و صلح هستند و آنچه از کشتار بیگناهان در این کشور در جریان است با اصول اسلامی در تناقض و بر خلاف وحدت و همبستگی جامعه اسلامی است.
بر اساس این گزارش، شورای عالی صلح افغانستان پیشتر با اعلام حمایت از برگزاری این نشست ، ابراز امیدوراری کرده بود که عربستان بتواند علمای طالبان را نیز در این نشست حاضر کند اما این گروه چنین رخدادی را غیرممکن دانست .
گروه طالبان این نشست را نمایشی و فرمایشی از سوی آمریکایی ها خوانده که انحراف افکار عمومی از موضوع اصلی یعنی اشغال افغانستان توسط آنها را دنبال می کند.
پیشتر و در دو نشست علمای اسلامی در اندونزی و کابل، جنگ افغانستان حرام خوانده شده بود، اما گروه طالبان و دیگر گروههای مخالف به آن توجه نکرده و آن را دیکته شده از سوی امریکا خوانده بودند.
پایگاه اطلاع رسانی سازمان همکاری اسلامی اعلام کرد که در نشست جده بیش از 105 نفر از علمای اسلامی از کشورهای مختلف حضور دارند.
این سازمان هدف از برگزاری نشست را یافتن راهی برای حل اختلاف ها میان مردم افغانستان دانست و اعلام کرد : آشتی یگانه راه صلح و امنیت است و اختلاف و کشتار تنها به نفع سازمان های تروریستی است.
سازمان همکاری اسلامی با بیان اینکه این نشست قصد دخالت در امور داخلی کشورها را ندارد، خواستار قطع کمک های برخی کشورها به گروه های تروریستی شد.
عربستان که میزبانی این نشست را برعهده داشت یکی از سه کشوری بود که با شکل گیری طالبان در افغانستان دولت آن را به رسمیت شناخت.
نشست علمای اسلام برای افغانستان یک روز بعد از آن برگزار می شود که 'مایک پمپئو' وزیر امور خارجه آمریکا در یک سفر از پیش اعلام نشده وارد کابل شد.
وی در سخنانی با تاکید بر ادامه دخالت نظامی کشورش در افغانستان ، خطاب به طالبان گفت که منتظر خروج ایالات متحده از این کشور نباشند.
پمپئو ضمن اعلام حمایت واشنگتن از روند صلح به رهبری افغانستان گفت که در گفت و گوهای احتمالی این روند، شرکت خواهد کرد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید
چهار شنبه 20 تیر 1397 - 18:37:52