به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، قرار است از امروز یکشنبه (اول ژوئیه) تعرفه های جدید کانادا علیه محصولات آمریکایی اجرا شوند.
نحوه اعلام تعرفه های کانادا بر محصولات آمریکایی بی شباهت به اقدام ترامپ نبود. «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا در مراسم اعلام تعرفه بر کالاهای آمریکایی در ساختمان کارخانه بزرگ شرکت فولاد «استلکو» حضور نداشت. اما به جای او «کریستیا فریلند» وزیر خارجه کانادا و وزرای دیگر در این مراسم حضور داشتند. شرکت کنندگان در مراسم گفتند که هدفشان اعلام جنگ تجاری علیه آمریکا نیست ولی کانادا در مقابل این کشور کوتاه نخواهد آمد.
وزیر خارجه کانادا گفت که کشورش در مقابل آمریکا چاره ای جز تلافی نداشته و مجبور شده است تعرفه های گمرکی بر محصولات آمریکایی را وضع کند. این تعرفه ها بیشتر شامل کالاهایی می شود که در آن فولاد و آلومینیوم به کار رفته است.
وزیر خارجه کانادا تاکید کرد که اقدامات آمریکا برخلاف قوانین «سازمان تجارت جهانی» و نهاد «اف ای تی اف» غیرقانونی و ناعادلانه است.
فریلند اعلام کرده است که عوارض گمرکی شامل کالاهای صاداراتی آمریکا می شود که حجم آن بالغ بر ۱۰ میلیارد دلاراست. اسامی این کالاها در ۳۳ لیست تهیه شده است. عوارض گمرکی تعیین شده از سوی کانادا بین ۱۰ تا ۲۵ درصد خواهد بود.
بیشترین عوارض بر محصولاتی وضع شده که در آنها از فولاد استفاده شده است. وزیر خارجه کانادا تاکید کرد که فهرست محصولات آمریکایی برای اعمال عوارض گمرکی برابر با عوارض گمرکی آمریکایی مشخص شده است. او همچنین گفته است که دولت کانادا تلاش کرده که با آمریکا یک راه حل مشترکی بیابد، اما موفق نشده است.
وزیر خارجه کانادا همچنین تاکید کرده است که خود او شخصا در هفته گذشته ۶ بار با نماینده وزارت بازرگانی آمریکا رایزنی کرده، ولی نتیجه ای نداشته است. او افزود که کانادا در هر زمان و در هر کجا حاضر است مذاکرات را بر سر حل و فصل مشکلات تجاری با آمریکا از آغاز کند.
ممکن است پس از آنکه ترامپ در اوایل ماه جاری نشست گروه ۷ در «کبک» را ترک کرد و در توییت خود جاستین ترودو را فردی «ضعیف» و «غیر قابل اعتماد» خواند، این اولین گفت و گوی مستقیم سران دو کشور باشد.
ترودو همچنین با «انریکه پنا نیتو» رئیس جمهور مکزیک گفت و گو کرد و او را در در جریان واکنش کانادا به تعرفه آمریکا قرار داد.
مالیات بر اقلام شامل کالاهایی از جمله سس کچاپ، ماشین چمن زنی و موتور قایق به ارزش ۱۲.۶ میلیارد دلار می شود.
بسیاری از محصولات آمریکا برای تاثیر سیاسی آنها و نه از بُعد اقتصادی آنها انتخاب شده اند. به عنوان مثال، کانادا سالانه فقط ۳ میلیون دلار ماست از آمریکا وارد می کند و اکثر آنها از کارخانه ای در در «ویسکانسین» زادگاه «پل رایان» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا وارد می شوند. اما این محصول با ۱۰ درصد تعرفه روبرو می شود.
فریلند افزود: «این یک اقدام کاملا متقابل است. این سیاست چشم در برابر چشم است.»
وزیر خارجه کانادا همچنین اعلام کرد که دولت این کشور قصد دارد ۲ میلیارد دلار کانادا به شرکت ها و کارگران این کشور که از افزایش تعرفه گمرکی آمریکا خسارت دیده اند کمک کند. این کشور قصد دارد با این بسته مالی از صنایع فولاد و آلومینیوم کانادا حفاظت کند.
کانادا به خصوص در مورد تعرفه های خودرو نگران است، زیراصنعت خوردو برای اقتصاد کانادا بسیار حائز اهمیت است.
وزیر خارجه کانادا افزود چنین اقدامی بیهوده خواهد بود زیرا صنعت خودروسازی آمریکای شمالی بسیار تلفیقی است و قطعات ساخته شده در کانادا اغلب به کارخانه های خودروسازی در آمریکا صادر می شود و سپس در کانادا به فروش می رود.
«دن اوجکزو» وکیل تجاری در اوهایوی آمریکا گفت: «من فکر نمی کنم که ما شاهد واکنش از سوی دولت ترامپ باشیم. آنها برای این کار آماده هستند. عمل متقابل کانادا در مقایسه با اقدام تلافی جویانه ای که ما از چین و دیگر کشورها شاهد بودیم، بسیار کم است.»
به گزارش جماران، وی گفت شک دارد که ترامپ تعرفه های خودرو را اعلام کند؛ زیرا از «خط قرمز کنگره آمریکا» پیش از انتخابات میان دوره ای عبور می کند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
یک شنبه 10 تیر 1397 - 9:21:5