به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، سید کمال خرازی در مصاحبه با خبرگزاری افه اسپانیه گفت: توافق گروه ۱+۵ که در ژوئیه ۲۰۱۵ حاصل شد، مورد انتقاد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قرار گرفته که وضع تحریم های اقتصادی را علی رغم درخواست تجدید نظر دیگر امضا کنندگان، از سر گرفت.
خرازی هشدار داد کشورهای اروپایی باید فرمول هایی برای حفظ برجام پیدا کنند در غیر این صورت، هیچ دلیلی برای اینکه ایران بخواهد در توافق هسته ای باقی بماند وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد لغو کامل توافق هسته ای می تواند پیامدهای بسیار خطرناکی برای امنیت منطقه خاورمیانه داشته باشد.
خرازی تصریح کرد: فقط منافع اقتصادی در معرض خطر نیستند و مهمتر از آن، منافع امنیتی خود اروپا در خطر قرار می گیرد.
او توضیح داد آینده روابط اقتصادی اروپا با ایران بستگی به سطح حمایت دولت های اروپایی از شرکت های خود خواهد داشت. باید دید اروپایی ها چقدر آمادگی دارند از شرکت های خود حمایت کنند تا بتوانند با ایران همکاری نمایند.
این دیپلمات ارشد ایرانی تاکید کرد: «در حال حاضر گفت و گو بین ایران و اتحادیه اروپا با هدف ایجاد سازوکارهای حمایتی برای آن دسته از شرکت هایی که می خواهند با ایران همکاری کنند در جریان است و امیدواریم این اراده سیاسی به تضمین هایی در حمایت از برجام تبدیل شود».
خرزای در پاسخ به این سوال که آیا مدل شرکتهایی مثل هالیبرتون که دیک چنی معاون اسبق رئیس جمهور آمریکا آن را از طریق شعباتی در جزایر کایمن اداره می کرده امکان پذیر است یا نه، گفت: «البته که روش های مختلفی برای دور زدن تحریم ها وجود دارد».
وی افزود: ما باید در نظر داشته باشیم که جمهوری اسلامی ایران توانسته است در طول تمام سال هایی که تحت تحریم های ایالات متحده بوده راه هایی پیدا کند و به حیات خود ادامه دهد.
وی خاطرنشان کرد: شرکت هایی که علاقمند به کار در بازار بزرگ ایران هستند باید به دنبال راه هایی برای حفظ این بازار باشند.
خرازی در خصوص در گفت و گوهای ترامپ با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی برای با هدف هستهایزدایی در شبه جزیره کره نیز گفت: «گفت و گوها بین ایالات متحده و کره شمالی در یک مرحله بسیار ابتدایی است و آینده این مذاکرات برای هیچ کسی روشن نیست».
وی افزود: جهان در حال حاضر توسط تصمیمات غیرمنطقی رئیس جمهور آمریکا گروگان گرفته شده است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
شنبه 2 تیر 1397 - 10:52:11