روسیه به خواسته اسرائیل برای جلوگیری از نفوذ ایران در سوریه تن نداد

دو شنبه 28 خرداد 1397 - 12:53:49
روسیه به خواسته اسرائیل برای جلوگیری از نفوذ ایران در سوریه تن نداد

تهران - الکوثر: روزنامه صهیونیستی هاآرتص به نقل از منابع بلندپایه سیاسی در تل آویو تاکید کرد که به رغم هماهنگی اردن و اسرائیل برای اعمال فشار بر روسیه به منظور کاستن از نفوذ ایران در سوریه، اما مسکو پاسخ این خواسته را نداد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، منابع سیاسی بلندپایه در تل آویو با بیان اینکه بحران اقتصادی تاثیرگذار بر اردن تنها بحرانی نیست که عبدالله دوم با آن روبروست، گفتند: امان طی هماهنگی با تل آویو، روسیه را برای رفع خطر توافقاتی تحت فشار قرار می‌دهد که درصدد امضای آن با هر کدام از کشور‌های ایران، سوریه و ترکیه درباره حضور ارتش سوریه در مرز‌های اردن است.

«زِوی بارئیل»، تحلیلگر مسائل خاورمیانه در روزنامه «هاآرتص» در این خصوص به نقل از منابع بلندپایه تل آویو آورده است: اسرائیل و اردن از مسکو انتظار دارند که در این خصوص از نفوذ خود در بحران سوریه استفاده کند، اما روسیه پاسخی نداده، چون به دنبال رویارویی دیپلماتیک با متحد راهبردی خود یعنی جمهوری اسلامی ایران نیست.

این منابع معتقدند، موضوع فشار روسیه بر ایران از این جهت این بار مطرح می‌شود که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران در ماه می‌گذشته و تحریم‌های اقتصادی که بر ایران تحمیل شده و تحریم‌های دیگری که به آن اضافه خواهد شد و همچنین مواضع مبهم کشور‌های اروپایی درباره تحریم‌ها، به افزایش رابطه و وابستگی ایرانی‌ها به روسیه و چین منجر خواهد شد و اگرچه چین بهایی سیاسی برای روابط اقتصادی پیچیده خود با ایران طلب نمی‌کند، اما روسیه در طول سال‌های بحران سوریه نشان داده که چگونه بهای سیاسی و گاه به طور قابل توجهی از کشور‌های وابسته به خود بگیرد.

این شرق‌شناس صهیونیست در چارچوب تحلیل خود که بر پایه اظهارات منابع سیاسی در تل آویو است، گفت: در واقع روسیه اقدامات ترامپ در خصوص توافق هسته‌ای را محکوم کرد، اما در عین حال مسکو کور نیست و یقین دارد که اقدامات ضد ایرانی آمریکا به او کمک خواهد کرد.

این تحلیلگر صهیونیست ادامه داد: البته این بدان معنا نیست که روسیه زنگ هشدار را به صدا درآورده و رهبر عالی انقلاب ایران برای پاسخ به پیشنهاد‌های روسیه اقدام می‌کند.

منابع اسرائیلی گفتند: توافقاتی که روسیه به دنبال امضای آن با سوریه، ترکیه و ایران درباره آینده سوریه است نگرانی اردنی‌ها را برانگیخته است بخصوص به دلیل نزدیکی نیرو‌های ایرانی و حامی آن به مرز‌های شمالی اردن. این منابع همچنین فاش کردند که قرار بود نشستی سه جانبه در امان با مشارکت هیأت‌هایی از روسیه، آمریکا و اردن برگزار شود تا نظارت بر مناطق کاهش تنش مشخص شود که شامل خروج نیرو‌های ایرانی از مرز‌های سوریه و اردن است و به جای این نیرو‌ها نیرو‌های ارتش سوریه وارد شوند.

این منابع افزودند:، اما اردن تحت فشار‌های اسرائیل این نشست برنامه ریزی شده را لغو کرد، چون از این هراس دارد که نیرو‌های ارتش سوریه به طور مخفیانه نیرو‌های ایرانی را جذب کنند، چون به گفته منابع سیاسی در تل آویو، امان طی هماهنگی با طرف اسرائیلی خواستار تضمین سوری بودن نیرو‌های حاضر در مرز‌های خود با سوریه است.

به گفته منابع تل آویو، سران اسرائیل هم از روسیه خواسته‌اند ایرانی‌ها را تا هفتاد کیلومتر از مرز جولان اشغالی دور کنند و به گفته این منابع امان در این خصوص اقدامات خود را با تل آویو هماهنگ می‌کند.

بارئیل همچنین تاکید کرد که اردن کشور مهمی از لحاظ راهبردی در دایره کشور‌های عربی حامی غرب است کما اینکه این کشور سنگ بنای مهمی در استحکامات دفاعی برابر جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود، اما وقتی که در تظاهرات‌های اردن شعار‌های ضد نظام و نه تنها ضد نخست وزیر شنیده می‌شود که خواهان کناره گیری پادشاه از قدرت بودند اعتراضاتی بزرگ‌تر می‌تواند به تحول سیاسی خطرناکی منجر شود.

این تحلیلگر صهیونیست گفت: اردن همچنین از اعانه‌های دریافتی از کنفرانس مکه به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار ناراضی است و از همین رو اعانه قطر را به شرط ارتقای سطح دیپلماتیک بین دو کشور پذیرفته است و اظهارات نخست وزیر جدید اردن درباره اینکه کشورش هرگز به کسی اجازه باج خواهی نمی‌دهد خطاب به عربستان است که به دنبال اداره اوقاف اسلامی در قدس است در حالی که در توافق صلح اردن و اسرائیل دو کشور توافق کردند که اماکن مقدس فلسطین تنها تحت قیمومیت اردن باشد.


برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید


دو شنبه 28 خرداد 1397 - 12:45:8